A nap híre: eltűnik a toitoi és a por a Szigetről. Azért van 50 nevünk is...

2023/03/14  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Továbbá a szervezők több fronton is hadat üzentek a tavalyi, szokatlan szárazság okozta porfelhőnek is. A látványt tekintve újraéled a színes Art Of Freedom, ami pedig a tartalmat illeti, kiegészült a Nagyszínpad headlinereinek listája és számos további izgalmas név is érkezett.

Fotó: Besenyi Gergely/Sziget

50 új név került napvilágra, köztük a Mumford & Sons-é is, akik legutóbb 2018-ban, egy teltházas napon jártak a Szigeten.

Teljes a Nagyszínpad sztárfellépőinek listája, így már a napijegyek is elérhetőek” – jelentette be Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

„A már korábban bejelentett nagyszínpados headlinerek – mint Billie Eilish, David Guetta, Florence + the Machine és az Imagine Dragons – mellé a napokban csatlakozott a Mumford & Sons, Lorde és Macklemore, valamint érkezett további több mint 30 nemzetközi fellépő is különböző színpadokra”.

A főszervező, a világszínvonalú zenei programok mellett, három fontos dolgot is kiemelt az idei fesztivál fejlesztéseivel kapcsolatban.

  • Újra visszatér a Szigetre az Art of Freedom, melynek célja, hogy feltűnő, elgondolkodtató, olykor lenyűgöző alkotások, térinstallációk vizuális erejével színesítse a Szabadság Szigetének változatos világát.

  • Teljesen megújulnak a higiéniai blokkok, szinte az összes mobil-wc eltűnik a Szigetről, a helyüket konténeres angol-wc blokkok veszik át.

  • Új pormentesítő kezelést alkalmaznak a fesztivál teljes területén, melynek lényege, hogy az eljárás a levegő páratartalmát felhasználva enyhén nedves réteget képez a talajon – ezzel megakadályozva, hogy por kerüljön a levegőbe.

Ami pedig a fellépőket illeti, idén március elején látott napvilágot Macklemore új szólólemeze, a Ben. Az amerikai rapper utoljára 2019-ben járt a Szigeten.

2021-ben jött ki aharmadik lemeze, melyet idén világkörüli turnén mutat be. David Bowie rajongott érte, őt tartotta a zene jövőjének. Ő Lorde, aki Magyarországon először lesz látható, mégpedig a Szigeten, idén augusztusban.

A hiphop vonalat is erősíti a mostani bejelentés: 2022-ben lépett volna fel a Szigeten a Z generáció kedvenc hiphopere, Yung Lean, de akkor sajnos lemondta fellépését. Idén azonban ott lesz. Tavaly évvégén megjelent legújabb, sorban a harmadik lemezével (is) érkezik az angol hiphop egyik fénylő csillaga, Loyle Carner, a továbbiakban Lazza, Bizzey, Josman, Mezzosangue és Call Me Karizma erősíti az európai hiphop-felhozatalt az idei fesztiválon.

Új albummal jön szintén sokak nagy kedvence, Caroline Polachek. A legfrissebb videója címe pont ide illik:

Élő show-val jön Elton John nagy kedvence, SG Lewis, akinek idén megjelent lemezérő így írt a kritika: “Ez a felturbózott második album ambiciózusabb és lenyűgözőbb, mint bármi, amit a producer és dalszerző korábban készített.”

És itt lesz az az előadó, akit a The New York Times a „gitárzene világának egyik legfrappánsabb és legizgalmasabb énekes-dalszerzőjeként” említ, azaz girl in red, aki Billie Eilish előtt lép majd fel és érdekesség – és talán nem véletlen –, hogy producere nem más, mint Billie testvére, Finneas.

A most bejelentett nevek teljes listája:

Lorde, Macklemore, Mumford & Sons, Bonobo, Tale Of Us, girl in red, Yung Lean, Caroline Polachek, Loyle Carner, Arlo Parks, Jeff Mills, AJR, Sleaford Mods, Ben Böhmer live, SG Lewis, Mochakk, Reinier Zonneveld Live, TroyBoi, Giant Rooks, Lazza, I Hate Models, 999999999, Confidence Man, The Aces, Son Mieux, Acid Arab, DJ Tennis, Shlømo, Herrensauna XXL, Anetha, TxC, Bizzey, Josman, Mezzosangue, Call Me Karizma, Lucie Antunes, Coloray, Vinicio Capossela, anna RF, Queralt Lahoz, The Haunted Youth, 47Ter, Leyo, Stain The Canvas, M. Byrd, LASS, Al-Qasar, Awir Leon, Damien.

Előzőleg:

Billie Eilish a 2023-as Sziget headlinere – miatta egy nappal később kezdődik a fesztivál

 

 

SZiger 2023, toitoi

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek