A nyárnak lassan vége, a fesztiválszezonnak azonban még nincs: Kerekdomb

2023/08/25  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A fesztivál idén szeptember 15-17. között csalogatja a látogatókat Tállya varázslatos dűlői közé, ahol zenével, színházzal, irodalommal, aktív programokkal és természetesen finom borokkal és falatokkal merülhetnek el az ősz első napjaiban.

Kikerekedett a történet: megvannak az idei Kerekdomb Fesztivál első nevei

A Kerekdomb Fesztivál három napija alatt minden a kultúra, a bor és felüdülés hármasáról szól Tállyán. A fesztiválon a koncertek mellett irodalmi és színházi előadások, komolyzene, borkóstolók, vezetett várostörténeti séták, e-bike túrák, bodrogi evezés és még futóverseny is várja a fesztiválozókat.

A Vincellér Színpad előtt tombolhatunk az Elefánt, a Parno Graszt, a Follow The Flow és az Ivan & The Parazol koncertjére, míg a pincészetek színpadait olyan előadók töltik majd meg zenével, mint Palya Bea, Áron András, a Dos Diavolos, a Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, Saya Noé, Meszka, aZorka, Ripoff Raskalnikov & Nagy Szabolcs. Akusztikus koncerttel készül Csorba Lóránt, a Lóci játszik frontembere, míg Dorogi Péter DOROGI név alatt szintén egy szál gitárral érkezik.

 

A tállyai evangélikus templom komolyzenei koncertek helyszíne lesz, itt hallhatjuk Horváth Márk orgonaművészt, az Idősek énekkarát, amely Borsod-Abaúj Zemplén vármegye kedvelt kórusa, a Szirtes Quintet Így szerettem volna élni címen költő óriások verseit szólaltatja meg vonós ötös hangszerelésben, de itt lépnek fel a Miskolci Szimfónikus Zenekar is.  

Az Oroszlános Udvar az irodalom és akusztikus előadások barlangja lesz. Lackfi János, JVecsei H. Miklós és Szirtes Edina Mókus Jóéjtpuszi! c. előadása az irodalom és zene találkozásáról szól, Gryllus Dániel Budapesti Tücsökmuzsika című műsorával érkezik, Prieger Zsolt pedig Mészöly Miklós verseiből és saját szerzeményeiből szőtt alkotásokkal lép fel. A Lindengarden Gasztro Portán Ízek, illatok, Petőfi címmel Jászter Beáta és Novák Zoltán műsorát nézhetjük meg, ahol az irodalomhoz és a zenéhez a környék borait és jellegzetes ételeit kapcsolják. A Zsadányi Borteraszon hallhatjuk többek közt Kollár-Klemencz László Öreg Banda című zenés irodalmi estjét, de itt lép fel a Herself és a Flirt is.

A Közösségi Ház színházzá változik három napra, ahol az Art-Színtér A pillangók szabadok, valamint a Mesterhármas című darabjait, valamint Kocsák Tibor és Miklós Tibor Utazás című koncertszínházi előadását láthatjuk. A fesztivál zárónapján, vasárnap a Vincellér Ház Nagyszínpadon a Love Shake – Az élet összeráz formabontó darabot nézhetjük meg Rezes Judit és Szabó Győző előadásában. 

A festői Mailloth-kastély is fesztiválhelyszínné változik a Kerekdomb alatt. Itt nézhetjük meg a Malter-Vándor Filmfesztivál versenyfilmjeit, az NFI pedig olyan klasszikusokat vetít majd, mint a Meseautó, a Csinibaba vagy a Moszkva tér.

A Tokaj-hegyaljai borvidék részeként Tállyát megannyi szebbnél szebb szőlődűlő veszi körül, az alatta elterülő, terebélyes pincerendszer pedig a jó borok őrzője. A Kerekdomb Fesztiválon a pincészetek különféle kóstolóprogramokkal, pince- és dűlőtúrákkal is készülnek, hogy ne csak ízlelgessük, de meg is ismerjük a borvidék különlegességeit. A Figi és Lipikénél például a Tokaj Magic szerzőjével játékos vakkóstolón is kipróbálhatjuk magunkat, a Rózsa Pincészet jótékonysági kóstolóval, pincelátogatásokkal készül, a Lindergarden pedig pezsgős reggelit is szervez. És ez még csak ízelítő Tállya számos borászatából, ahol a finom borok és falatok mellett mindenhonnan szól valami muzsika, megnézhetünk valamilyen kiállítást, sőt, a Dévabornál akár jógázhatunk is. 

A gyerekeknek Ringató foglalkozásokkal készülnek a szervezők és nekik szólnak az Alkotóház programjai is, ahol a Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesületének köszönhetően különféle mesterségekkel ismerkedhetnek meg, de gyerekkoncertek és játszóház is várja a gyerkőcöket.

Aki szeretné felfedezni a környéket, az megismerkedhet Tállya történetével a hosszúlépés.járunk? helytörténeti séták valamelyikén, benevezhet egy e-bike túrára vagy bodrogi evezésre is, vasárnap pedig a Tállya-Golop futóversenyen is megméretetheti magát 5, 10 vagy éppen 15 kilométeren.

Aki csak egy napra látogatna el a Kerekdombra, annak érdemes megnéznie a MÁV-START és a Volánbusz közös napijegyét, a Tokaji Borongolót, amely lehetővé teszi a környék felfedezését a Tokajbusszal. 

A részletes program itt.

 

Kerekdomb Fesztivál, Tállya

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek