A rajongók fele diszkriminatívnak tartja a védettségit – elmarad a jubileumi Rockmaraton

2021/05/26  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Nincs értelme Rockmaratont csinálni a rajongóink fele nélkül – jelentették be a FB-on egy live keretében. A videó akadozik és elég halk is (09.49-től OK), ezért összefoglaljuk a lényeget.

A rajongók fele diszkriminatívnak tartja a védettségit – elmarad a jubileumi Rockmaraton

A fesztivál tavaly elsőként jelentette be, hogy mindenkinek visszaadják a bérletek/jegyek árát, most ugyanezt ajánlják fel a rajongóiknak.

A szervezők abban reménykedtek, hogy egyfajta létszámkorlátos és/vagy tesztelős megoldás születik a zenés-táncos rendezvényekkel kapcsolatban, a védettségi igazolványos rendelet azonban elgondolkodásra késztette őket, aminek ez a bejelentés lett az eredménye.

Történt ugyanis, hogy megkérdezték a  rockmaratonosok mintegy tízezres közösségét. Három kérdést tettek fel a 2021-re tervezett Rockmaratonnal kapcsolatban – természetesen még a kormánydöntés előtt –, és összesen közel 8000 választ kaptak.

A válaszokból kiderült, hogy a védettségi kártyát a válaszadók közel fele durva diszkriminációnak és zsarolásnak tartja, ugyanakkor 52 százalékuk így is szeretne fesztiválozni.

"Mi pedig nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, együttérzünk azokkal, akiket évek kötnek a fesztiválhoz, és most azért szorulnának a kapukon kívülre, mert bármilyen okból nem tudnak vagy nem akarnak oltatni. Viszont ugyanennyi emberrel szemben lenne inkorrekt, hogy hiába szeretnének jönni, mi idén sem csinálunk semmit, de elvárjuk, hogy kalapozzatok nekünk össze tizenmilliókat a működési költségekre. Nehéz ügy, amire nincs megoldásunk egyelőre"írták május 3-án.

Nos, a megoldás megszületett: arra hivatkozva, hogy a  Rockmaraton soha nem akarta megmondani a fesztiválozóknak, mit tegyenek, inkább elhalasztják a  – ráadásul jubileumi, 30. – fesztivált, mert cinikusnak és inkorrektnek érzik az "Ez van, ha tetszik, jössz, ha nem tetszik, nem jössz" hozzáállást.

A bejelentéses poszt alatt kapnak természetesen hideget-meleget: a kommentelők jó része üdvözli a döntést, de többen vélekednek úgy, hogy ez kicseszés azokkal, akik éppen emiatt oltakoztak, plusz a zenészekkel és a vendéglátósokkal is.

Ez utóbbiak számára nyújthat némi vigaszt, hogy az eredeti időpontban egy pótrendezvényt terveznek a védettségivel rendelkezőknek, mely eseménynek megfogalmaztásuk szerint semmi köze a Rockmaratonhoz, viszont felelősnek érzik magukat azért az 52 százalékért, akik szeretnének fesztiválozni, továbbá így köszönnék meg Dunaújvárosnak is a segítséget, amit a nehéz helyzetben a Szalki-szigeti fesztiválnak nyújtottak.

Ez a bejelentés ma érkezik, mint ahogy a jegyvisszaváltásra vonatkozó pontos infók is.

A hivatkozott videó pedig itt:

 

 

 

Rockmaraton, elmarad, védettségi igazolvány, diszkrimináció

 

 

Szólj hozzá!


Hangol már a zenekar – Lovasi András új formációval járja be az országot

Hangol már a zenekar – Lovasi András új...

A zenekar a "Lovasi András és barátai nevet" viseli, s a zenész a Grand Hotel Halmahera címmel, ősszel megjelent új nagylemezét turnéztatja meg.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Jön a MUSE Sopronba!

Már a Volt Fesztivál 2022-es fellépőinek listáján a Muse, a The Killers, a Sum41, a Bring Me The Horizon és Yungblud. Mindez jövőre, június 21 és 25 között, Sopronban.

A jövőben a harmadik oltáshoz fogják kötni a védettségi igazolványt

Egy idő után... Hogy ez valójában egy napot, egy hetet, egy hónapot vagy egy évet jelent (a szám tetszőlegesen cserélhető), ahhoz a Telex cikke sem juttatott közelebb minket.
Új koncertek