A rajongók fele diszkriminatívnak tartja a védettségit – elmarad a jubileumi Rockmaraton

2021/05/26  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Nincs értelme Rockmaratont csinálni a rajongóink fele nélkül – jelentették be a FB-on egy live keretében. A videó akadozik és elég halk is (09.49-től OK), ezért összefoglaljuk a lényeget.

A rajongók fele diszkriminatívnak tartja a védettségit – elmarad a jubileumi Rockmaraton

A fesztivál tavaly elsőként jelentette be, hogy mindenkinek visszaadják a bérletek/jegyek árát, most ugyanezt ajánlják fel a rajongóiknak.

A szervezők abban reménykedtek, hogy egyfajta létszámkorlátos és/vagy tesztelős megoldás születik a zenés-táncos rendezvényekkel kapcsolatban, a védettségi igazolványos rendelet azonban elgondolkodásra késztette őket, aminek ez a bejelentés lett az eredménye.

Történt ugyanis, hogy megkérdezték a  rockmaratonosok mintegy tízezres közösségét. Három kérdést tettek fel a 2021-re tervezett Rockmaratonnal kapcsolatban – természetesen még a kormánydöntés előtt –, és összesen közel 8000 választ kaptak.

A válaszokból kiderült, hogy a védettségi kártyát a válaszadók közel fele durva diszkriminációnak és zsarolásnak tartja, ugyanakkor 52 százalékuk így is szeretne fesztiválozni.

"Mi pedig nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, együttérzünk azokkal, akiket évek kötnek a fesztiválhoz, és most azért szorulnának a kapukon kívülre, mert bármilyen okból nem tudnak vagy nem akarnak oltatni. Viszont ugyanennyi emberrel szemben lenne inkorrekt, hogy hiába szeretnének jönni, mi idén sem csinálunk semmit, de elvárjuk, hogy kalapozzatok nekünk össze tizenmilliókat a működési költségekre. Nehéz ügy, amire nincs megoldásunk egyelőre"írták május 3-án.

Nos, a megoldás megszületett: arra hivatkozva, hogy a  Rockmaraton soha nem akarta megmondani a fesztiválozóknak, mit tegyenek, inkább elhalasztják a  – ráadásul jubileumi, 30. – fesztivált, mert cinikusnak és inkorrektnek érzik az "Ez van, ha tetszik, jössz, ha nem tetszik, nem jössz" hozzáállást.

A bejelentéses poszt alatt kapnak természetesen hideget-meleget: a kommentelők jó része üdvözli a döntést, de többen vélekednek úgy, hogy ez kicseszés azokkal, akik éppen emiatt oltakoztak, plusz a zenészekkel és a vendéglátósokkal is.

Ez utóbbiak számára nyújthat némi vigaszt, hogy az eredeti időpontban egy pótrendezvényt terveznek a védettségivel rendelkezőknek, mely eseménynek megfogalmaztásuk szerint semmi köze a Rockmaratonhoz, viszont felelősnek érzik magukat azért az 52 százalékért, akik szeretnének fesztiválozni, továbbá így köszönnék meg Dunaújvárosnak is a segítséget, amit a nehéz helyzetben a Szalki-szigeti fesztiválnak nyújtottak.

Ez a bejelentés ma érkezik, mint ahogy a jegyvisszaváltásra vonatkozó pontos infók is.

A hivatkozott videó pedig itt:

 

 

 

Rockmaraton, elmarad, védettségi igazolvány, diszkrimináció

 

 

Szólj hozzá!


A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek