A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

2021/11/08  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

 Rakicevic Nenad fotója a Pexels oldaláról

A IX. Music Hungary Konferencia idén arra fókuszál, hogy számba vegye a zeneipar lehetőségeit és kihívásait a pandémia utáni újrakezdéshez, diskurzust indítson a talpra állás mikéntjéről, és segítse a szektor adaptálódását a megváltozott körülményekhez.

A rendezvény idén rendhagyó programmal egészül ki. A járvány ideje alatt rengeteg friss zenei projekt született, amelyekről a rendezvények és a széleskörű zenei sajtó hiánya miatt keveset hallott a szakma és a közönség, valamint a járványhelyzet előtt alakult produkciók sem jutottak egyelőre megfelelő fellépési lehetőségekhez, ezért a Music Hungary Szövetség induló showcase fesztiválja szeretné közelebb hozni a zenei szakembereket az aktuális hazai előadókhoz. (A tervek szerint a showcase a következő években is állandó kísérőprogramja lesz a konferenciának.)

A program összeállításánál fontos szempont volt, hogy a showcase műfaj nem egyenlő a tehetségkutatókéval; itt olyan előadókat vonultatnak fel, akik tudatosan építkeznek, van víziójuk, bizonyítottak már neves fesztiválokon és klubokban, de még nem kapták meg a megérdemelt figyelmet, viszont kis segítséggel könnyebben megtalálhatják számításaikat.

A lineupban szerepel például Deva, vagy AKC Misi, akik már tömegeket vonzanak a fesztiválokon, telt házas koncerteket adnak a legnagyobb budapesti klubokban és láthatóan dinamikusan fejlődnek, építkeznek.

Zenei stílusokban is változatos a felhozatal, így például a rock színteret képviselve fellép majd az Abigél, a Hocuspony vagy a Palma Hills. Az alternatív szcénát képviselve jön az Idegen, Villö Acetone és Sasa Lele.

Érkezik a magyar elektronikus zene különlegessége, a Superflake, valamint a new-wave hip-hop, trap egyre szélesebb körben ismert kollektívája az On The Low képviseletében AKC Misi, Ibbigang és gyuris. Különleges hangjukkal kápráztatja majd el a közönséget többek közt boeback, Saya Noé és Solére.

Nem maradhatnak ki a friss hazai folk szcéna hangjai sem, így Veszprémbe látogat a Napfonat, a Nasip Kismet és a KurtaUtca

A koncertek három, hangulatában meglehetősen különböző helyszínen valósulnak meg. Az Expresszóban tökéletes koncertélményre, a Teremben hamisítatlan underground hangulatra, a Papírkutyában pedig családiasabb hangvételű produkciókra számíthatnak azok az érdeklődők, akik a szívükön viselik az utánpótlás kérdését.

A teljes fellépőlista (A-Z):

4S Street
Abigél
AKC Misi
Boebeck
Deva
Grand Bleu
HOCUSPONY
Ibbigang + gyuris
IDEGEN
Kolibri
KurtaUtca
Napfonat
Nasip Kismet
Palma Hills
Perrin
Sasa Lele
Saya Noé
Solére
Sorbonne Sexual
Superflake
Szalai Anna
Teddy Queen
Villö Acetone

A showcase ingyenes!

 

 

Music Hungary Szövetség, konferencia, Hangvilla, showcase fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek