A Supertramp exénekesével nyit a VeszprémFest

2014. december 18.  ·   Fesztivál   ·  MTI, koncert.hu

Roger Hodgson, a legendás Supertramp együttes egyik alapítója ad koncertet 2015. július 15-én a fesztivál nyitónapján.

A Supertramp exénekesével nyit a VeszprémFest

A brit zenész tervezett európai turnéja keretében lép fel a veszprémi fesztiválon, és műsorában immár három évtizedes szólópályája legfontosabb dalai mellett a Supertramp sikerei is szerepelnek. A jövőre 65 éves, jellegzetes hangú énekes-dalszerző először jár Magyarországon.

Roger Hodgson 1969-ben társalapítója volt a Supertrampnek. A brit progresszív rockcsapatnak 1983-ig, hét stúdióalbumon át volt vezéregyénisége. Ez idő alatt a Supertramp több mint 60 millió példányt adott el lemezeiből világszerte. Dalokat írt, énekelt, olyan nagyszerű szerzemények kapcsolódnak a nevéhez, mint a Breakfast in America, a Give a Little Bit, a Take the Long Way Home, a The Logical Song, a Dreamer, az It's Raining Again, a School vagy a Fool's Overture.

Négytagú zenekarával Veszprémben az általa írt legnagyobb slágereket adja elő. A klasszikusok sorába emelkedett, 1974-ben kiadott Crime of the Century című Supertramp-album idén ünnepelte 40. születésnapját. Hodgson a lemezről a koncerten előadja a Schoolt, a Hide in Your Shellt, az If Everyone Was Listeninget és a Dreamert, amely meghozta a nemzetközi sikert a zenekar számára. Az előadó eljátssza három szólóalbuma kedvenceit is, köztük az Only Because of You-t, a Lovers in the Wind-et, valamint felcsendül a Had a Dream és az In Jeopardy is.

 


 

 

Szólj hozzá!


El lehet tolni a (sör)biciklit Óbudáról is

El lehet tolni a (sör)biciklit Óbudáról is

Mint arról júniusban beszámoltunk, tilos a segway, az elektromos kerékpár, az elektromos roller, az elektromos gördeszka, a hoverboard, a sörbike és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy posztapokaliptikus rádióállomás szakítós dalokat játszik: JUNGLE

A kreatív zenei kollektíva nemrég vadonatúj dalokkal tért vissza. A "Happy Man" és a "House In LA" a Jungle közeledő, második, Londonban rögzített albumának első beharangozói.

Paul McCartney koncert lesz Bécsben!

Sir McCartney legutóbb azzal vált még híresebbé – ha esetében egyáltalán van még ilyen kategória –, hogy beült James Corden autójába... Ezzel a vírusként terjedő videóval jól meg is alapozta a turnéját, amely december 5-én a szomszédba érkezik.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek