A Supertramp exénekesével nyit a VeszprémFest

2014. december 18.  ·   Fesztivál   ·  MTI, koncert.hu

Roger Hodgson, a legendás Supertramp együttes egyik alapítója ad koncertet 2015. július 15-én a fesztivál nyitónapján.

A Supertramp exénekesével nyit a VeszprémFest

A brit zenész tervezett európai turnéja keretében lép fel a veszprémi fesztiválon, és műsorában immár három évtizedes szólópályája legfontosabb dalai mellett a Supertramp sikerei is szerepelnek. A jövőre 65 éves, jellegzetes hangú énekes-dalszerző először jár Magyarországon.

Roger Hodgson 1969-ben társalapítója volt a Supertrampnek. A brit progresszív rockcsapatnak 1983-ig, hét stúdióalbumon át volt vezéregyénisége. Ez idő alatt a Supertramp több mint 60 millió példányt adott el lemezeiből világszerte. Dalokat írt, énekelt, olyan nagyszerű szerzemények kapcsolódnak a nevéhez, mint a Breakfast in America, a Give a Little Bit, a Take the Long Way Home, a The Logical Song, a Dreamer, az It's Raining Again, a School vagy a Fool's Overture.

Négytagú zenekarával Veszprémben az általa írt legnagyobb slágereket adja elő. A klasszikusok sorába emelkedett, 1974-ben kiadott Crime of the Century című Supertramp-album idén ünnepelte 40. születésnapját. Hodgson a lemezről a koncerten előadja a Schoolt, a Hide in Your Shellt, az If Everyone Was Listeninget és a Dreamert, amely meghozta a nemzetközi sikert a zenekar számára. Az előadó eljátssza három szólóalbuma kedvenceit is, köztük az Only Because of You-t, a Lovers in the Wind-et, valamint felcsendül a Had a Dream és az In Jeopardy is.

 


 

 

Szólj hozzá!


Száz év kihagyás után új klipet forgatott a Satöbbi – elég jó lett!

Száz év kihagyás után új klipet forgatott a...

Legutóbb a búr háború idején – mondjuk, az kicsit régebben volt, mint 100 éve.... – fordult elő, hogy a zenekar klipet forgatott. Aztán jött a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

60 millióért kelt el Prince ikonikus sárga gitárja

A rajongóknak lehetősége volt egy aukció keretein belül megvásárolni a zenész értéktárgyait. Az eseményre New Yorkban, a Hard Rock Caféban került sor még május 18-án.

Magyarországra jönnek az angol hercegi pár osztálytársai

Budapesten az Arénában, Debrecenben pedig a Főnix Csarnokban is fellép jövő januárban az angol hercegi pár kedvenc énekegyüttese, az idén 10. születésnapját ünneplő Blake.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek