A VeszprémFestnek van B és C terve is

2021/03/18  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A VeszprémFest tavalyi elhalasztása után idén mindenképpen szeretnék megtartani a rendezvényt, ezért több tervet is készítettek arra az esetre, ha a hagyományos nyár eleji időpont valamiért kútba esik – írja a Kreatív.hu.

VeszprémFestnek van B és C terve is

Idén októberről jövő áprilisra halasztják a kaliforniai Coachella zenei és művészeti fesztivált, és várhatóan a Stagecoach countryzenei fesztivált sem rendezik meg. A Coachella 2020 áprilisa óta csúszik, olyan fellépőkkel, mint Travis Scott, Frank Ocean, valamint a Rage Against the Machine. A járvány miatti bizonytalansággal magyarázzák az újabb halasztást, noha sok promóter és rendezvényszolgáltató cég a zenei turnék legalább részleges folytatásával számol a nyár végi-őszi időszakra. A rendszerint két hétvégén megrendezett Coachella az Egyesült Államok legnagyobb zenei fesztiválja: a napi 125 ezer jegyet általában pillanatok alatt eladják. (MTI)

Tavaly még mindenki optimistább volt az idei évadot tekintve, a veszprémi fesztivál szervezői is azt tervezték, hogy 2021-ben 7 naposra bővül a rendezvény, ráadásul a História Kert mellett visszatérnek olyan régi helyszínek, mint a Jezsuita Templomkert és a veszprémi vár főtere. A tavalyi fellépőgárdából sikerült átmenteni a Jazz + Az, a Postmodern Jukebox és Juan Diego Flórez produkcióját, Dido sajnos nem turnézik idén sem, cserébe koncertet adnak majd olyan nagyágyúk, mint Tom Jones és Jamie Cullum.

Mészáros Zoltán, a VeszprémFest főszervezője a portál oldalán megtekinthető videóban elmondta, hogy azért tudnak meghívni bizonyos külföldi előadókat, akik egyébként nem jönnének Magyarországra, mert jellemzően júniustól augusztus elejéig tartják a VeszprémFesthez hasonló jellegű fesztiválokat Európában, így rá tudnak csatlakozni egy-egy turnéra. Azonban ha egy olyan nagy rendezvénypiac bedől, mint például a német vagy a francia, ahol adott esetben egy nagy fellépő több állomásos turnét szervezett, akkor dominóként dől az összes kisebb fesztivál, mert üzletileg nem fogja megérni a zenekaroknak, és lemondják a többit.

Mészáros azt mondta, hogy jelenleg a B terv, hogy lesz egy csak magyar lineup, VeszprémFest Hungarian Edition névvel, a C terv, hogy egy, az eredetihez hasonló, vegyes lineuppal, de eltolva augusztusra (17-21.).

Ha minden az elképzeléseik szerint alakul majd, a VeszprémFest 2021. július 12-18.  között lesz, ezzel a line-uppal.

Drukkolunk!

 

VeszprémFest, Tom Jones, Jamie Cullum, Postmodern Jukebox, Coachella

 

 

Szólj hozzá!


Két csillag egy csapásra: Dés László és Rhoda Scott egy színpadon!

Két csillag egy csapásra: Dés László és Rhoda...

Két élő legenda lép színpadra 2022. szeptember 11-én 18 órakor a Dohány utcai Zsinagógában*. Rhoda Scott és Dés László elsőként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Magyartanár a Hooligans új basszerosa

A bandatagok vasárnap este mutatták be az új basszusgitárosukat egy videóban, ezt mi is megosztottuk a FB oldalunkon, de ha valaki mégsem látta volna vagy nem volt ideje megnézni, a lényeg itt.

Elhalasztották a Maneskin turnéját, nem jönnek most Budapestre sem

A jegyek Budapesten is és a legfontosabb európai városokban is pár óra alatt elfogytak, azt már szinte említeni sem kell, hogy a legnagyobb olasz arénákba meghirdetett koncertek szintén fullosak. Na, ezeknek lehet most – remélhetően csak átmenetileg – búcsút inteni :(
Új koncertek