A VeszprémFestnek van B és C terve is

2021/03/18  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A VeszprémFest tavalyi elhalasztása után idén mindenképpen szeretnék megtartani a rendezvényt, ezért több tervet is készítettek arra az esetre, ha a hagyományos nyár eleji időpont valamiért kútba esik – írja a Kreatív.hu.

VeszprémFestnek van B és C terve is

Idén októberről jövő áprilisra halasztják a kaliforniai Coachella zenei és művészeti fesztivált, és várhatóan a Stagecoach countryzenei fesztivált sem rendezik meg. A Coachella 2020 áprilisa óta csúszik, olyan fellépőkkel, mint Travis Scott, Frank Ocean, valamint a Rage Against the Machine. A járvány miatti bizonytalansággal magyarázzák az újabb halasztást, noha sok promóter és rendezvényszolgáltató cég a zenei turnék legalább részleges folytatásával számol a nyár végi-őszi időszakra. A rendszerint két hétvégén megrendezett Coachella az Egyesült Államok legnagyobb zenei fesztiválja: a napi 125 ezer jegyet általában pillanatok alatt eladják. (MTI)

Tavaly még mindenki optimistább volt az idei évadot tekintve, a veszprémi fesztivál szervezői is azt tervezték, hogy 2021-ben 7 naposra bővül a rendezvény, ráadásul a História Kert mellett visszatérnek olyan régi helyszínek, mint a Jezsuita Templomkert és a veszprémi vár főtere. A tavalyi fellépőgárdából sikerült átmenteni a Jazz + Az, a Postmodern Jukebox és Juan Diego Flórez produkcióját, Dido sajnos nem turnézik idén sem, cserébe koncertet adnak majd olyan nagyágyúk, mint Tom Jones és Jamie Cullum.

Mészáros Zoltán, a VeszprémFest főszervezője a portál oldalán megtekinthető videóban elmondta, hogy azért tudnak meghívni bizonyos külföldi előadókat, akik egyébként nem jönnének Magyarországra, mert jellemzően júniustól augusztus elejéig tartják a VeszprémFesthez hasonló jellegű fesztiválokat Európában, így rá tudnak csatlakozni egy-egy turnéra. Azonban ha egy olyan nagy rendezvénypiac bedől, mint például a német vagy a francia, ahol adott esetben egy nagy fellépő több állomásos turnét szervezett, akkor dominóként dől az összes kisebb fesztivál, mert üzletileg nem fogja megérni a zenekaroknak, és lemondják a többit.

Mészáros azt mondta, hogy jelenleg a B terv, hogy lesz egy csak magyar lineup, VeszprémFest Hungarian Edition névvel, a C terv, hogy egy, az eredetihez hasonló, vegyes lineuppal, de eltolva augusztusra (17-21.).

Ha minden az elképzeléseik szerint alakul majd, a VeszprémFest 2021. július 12-18.  között lesz, ezzel a line-uppal.

Drukkolunk!

 

VeszprémFest, Tom Jones, Jamie Cullum, Postmodern Jukebox, Coachella

 

 

Szólj hozzá!


Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan vasárnap az Arénában

Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan...

A két kanadai skate/punk/popzenekar kétségtelenül a kétezres években volt a csúcson, ám ettől függetlenül nemhogy csökkent volna a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szakcsi Lakatos Béla emlékére

Sokan sokféleképpen emlékeznek meg az ikonikus zenészről, koncertes oldal lévén mi – több száz koncertje közül – egy '75-ös fellépés relikviáit választottuk – Felvinczy Attila jóvoltából kerültek fel a Facebookra.

Öt év után visszatér Budapestre a Depeche Mode

A Memento Mori (...) világkörüli turné 2023. március 23-án rajtol el Sacramentoban, és 2023. július 28-án ér a Puskás Arénába.
Új koncertek