A világ egyetlen víz alatti zenei fesztiválja az újranyitott magánszigeten

2019/10/09  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Két év után nyílt meg újra a turisták előtt az a magánsziget, ami régóta közismert célpont az amerikai gazdagok & híresek körében. A Little Palm Island a 2017-es hurrikán utáni viharkárok miatt tartott zárva, mostanra viszont teljes körű renováláson esett túl, és újra várja a látogatókat, akiknek persze semmi sem drága az érintetlen természet luxusáért.

A világ egyetlen víz alatti zenei fesztiválja az újranyitott magánszigeten

A floridai partvidék mentén fekvő kis sziget a kíváncsi szemek elől teljességgel rejtve marad, mivel ide csak hajóval vagy hidroplánnal lehet eljutni. Ez az a rejtekhely, ahol bármi megtörténhet – olyannyira, hogy a telefonok használata szobán kívül tilos! Már csak azért is fontos szabály ez, mert a parton sétálva bármikor szembe jöhet egy-két arc a filmekből vagy a magazinok címlapjáról, de a mindenkori amerikai elnök látogatása sem ritka. A telefonok mellett a tévék használata, az autók és a gyerekek jelenléte sem megengedett – így legfeljebb a madarak, iguánák és delfinek „zavarják meg” a közös sétákat.

Az egyben város és sziget Key West már önmagában is pompás célpont a viktoriánus villákkal és a drámai naplementével, amit a Mallory square-en minden este tengerparti bulival ünnepelnek meg. A Key szigetvilága ezernyi programot kínál: a búvárkodni vágyók például korallzátonyok között úszhatnak a szivárványszínű halak és óriásteknősök társaságában, az állatbarátok pedig ellátogathatnak a teknőskórházba, és összebarátkozhatnak a világ egyetlen mini szarvasfajtájával is.

Key Largo-n üvegfenekű hajóról tekinthetjük meg az egyetlen víz alatti nemzeti parkot Amerikában, de a szárazföldre visszatérve az Everglades mocsárvidéket is célba vehetjük, ahol biztos távolból szemlélhetjük a krokodilokat és alligátorokat.

Noha a sziget megnyitásáról most érkezett hír, júliusban már megrendezték a világ egyetlen víz alatti zenei fesztiválját, a Lower Keys Underwater Music Festivalt, ahol tengerfenéki hangszórókból dübörgött a zene. A búvárok jelmezt húztak, és különleges hangszereket vittek magukkal a merüléshez a korallzátony közelében. A kiválasztott számok is illeszkedtek a helyhez: a line-upban szerepelt például a „Sárga tengeralattjáró”, és a Disney „A kis hableány”-témája. (A nem búvárok számára az USA-1 helyi rádióállomása, a 104.1 FM közvetítette élőben a "koncertet".)

Az ötlet néhány helyi lakos, köztük Bill Becker korábbi lemezlovas és Fred Troxel fogorvos fejéből pattant ki azzal a céllal, hogy ha az emberek meglátják, mi folyik a felszín alatt, akkor jobban kiveszik a részüket a környezetvédelemből. A kétnapos fesztivál búvárok, snorkelerek és hajósok tucatjait vonzza a Keys-hez a világ minden tájáról. Egy helyi művész, August Powers pedig speciális, vízálló hangszereket készít ónból és rézből, amelyeket a tengeri élet inspirál, és amelyek olyan szórakoztatóelnevezéseket kapnak, mint a „“bass-oon” és az „obloe-fish”. Ez utóbbi egy oboa és egy gömbhal keresztezéséből született...

Akit érdekel a dolog: 2020-ban július 11-én lesz a buli!

Az információt köszönjük a Fedezd fel Amerikát! Egyesületnek,

a fotókat a Pinterestről  és innen kerestük ki.

Little Palm Island, Key West, USA, sziget, vízalatti fesztivál, Lower Keys Underwater Music Festival

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek