Menopauza 1170x180

A világ egyetlen víz alatti zenei fesztiválja az újranyitott magánszigeten

2019/10/09  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Két év után nyílt meg újra a turisták előtt az a magánsziget, ami régóta közismert célpont az amerikai gazdagok & híresek körében. A Little Palm Island a 2017-es hurrikán utáni viharkárok miatt tartott zárva, mostanra viszont teljes körű renováláson esett túl, és újra várja a látogatókat, akiknek persze semmi sem drága az érintetlen természet luxusáért.

A világ egyetlen víz alatti zenei fesztiválja az újranyitott magánszigeten

A floridai partvidék mentén fekvő kis sziget a kíváncsi szemek elől teljességgel rejtve marad, mivel ide csak hajóval vagy hidroplánnal lehet eljutni. Ez az a rejtekhely, ahol bármi megtörténhet – olyannyira, hogy a telefonok használata szobán kívül tilos! Már csak azért is fontos szabály ez, mert a parton sétálva bármikor szembe jöhet egy-két arc a filmekből vagy a magazinok címlapjáról, de a mindenkori amerikai elnök látogatása sem ritka. A telefonok mellett a tévék használata, az autók és a gyerekek jelenléte sem megengedett – így legfeljebb a madarak, iguánák és delfinek „zavarják meg” a közös sétákat.

Az egyben város és sziget Key West már önmagában is pompás célpont a viktoriánus villákkal és a drámai naplementével, amit a Mallory square-en minden este tengerparti bulival ünnepelnek meg. A Key szigetvilága ezernyi programot kínál: a búvárkodni vágyók például korallzátonyok között úszhatnak a szivárványszínű halak és óriásteknősök társaságában, az állatbarátok pedig ellátogathatnak a teknőskórházba, és összebarátkozhatnak a világ egyetlen mini szarvasfajtájával is.

Key Largo-n üvegfenekű hajóról tekinthetjük meg az egyetlen víz alatti nemzeti parkot Amerikában, de a szárazföldre visszatérve az Everglades mocsárvidéket is célba vehetjük, ahol biztos távolból szemlélhetjük a krokodilokat és alligátorokat.

Noha a sziget megnyitásáról most érkezett hír, júliusban már megrendezték a világ egyetlen víz alatti zenei fesztiválját, a Lower Keys Underwater Music Festivalt, ahol tengerfenéki hangszórókból dübörgött a zene. A búvárok jelmezt húztak, és különleges hangszereket vittek magukkal a merüléshez a korallzátony közelében. A kiválasztott számok is illeszkedtek a helyhez: a line-upban szerepelt például a „Sárga tengeralattjáró”, és a Disney „A kis hableány”-témája. (A nem búvárok számára az USA-1 helyi rádióállomása, a 104.1 FM közvetítette élőben a "koncertet".)

Az ötlet néhány helyi lakos, köztük Bill Becker korábbi lemezlovas és Fred Troxel fogorvos fejéből pattant ki azzal a céllal, hogy ha az emberek meglátják, mi folyik a felszín alatt, akkor jobban kiveszik a részüket a környezetvédelemből. A kétnapos fesztivál búvárok, snorkelerek és hajósok tucatjait vonzza a Keys-hez a világ minden tájáról. Egy helyi művész, August Powers pedig speciális, vízálló hangszereket készít ónból és rézből, amelyeket a tengeri élet inspirál, és amelyek olyan szórakoztatóelnevezéseket kapnak, mint a „“bass-oon” és az „obloe-fish”. Ez utóbbi egy oboa és egy gömbhal keresztezéséből született...

Akit érdekel a dolog: 2020-ban július 11-én lesz a buli!

Az információt köszönjük a Fedezd fel Amerikát! Egyesületnek,

a fotókat a Pinterestről  és innen kerestük ki.

Little Palm Island, Key West, USA, sziget, vízalatti fesztivál, Lower Keys Underwater Music Festival

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek