Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit Awards-on elképesztő tarolást véghez vitt Raye vagy a Spotify milliárdos Tom Odell.

Fotó: Liam Gallagher/ FB
Fotó: Sziget Fesztivál

Akár tízezren is beférnek majd a Sziget partiarénájába

A világ legismertebb party brand-jei váltják egymást „házigazdaként” a Sziget legnagyobb elektronikus party helyszínén.
 
Fotók: Margitszigeti Színház

A folyóban sziget, a szigeten tó: igazi klasszikus elektropoposan a Margitszigeti Színházban

A hattyúk tava címmel kortárs balettprodukció látható július 20-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Ballet Preljocaj előadásában.
 
 
Fotó: Judas Priest/FB

Az új fejezetét sztárfellépővel nyitja a fesztivál: JUDAS PRIEST a Rockmaratonon!

Ahogy arról már beszámoltunk, 2024-ben öt év szünet után feltámad a Rockmaraton – minden eddiginél komolyabb nemzetközi fellépőgárdát vonultat majd fel idén a Barba Negra szakmai támogatásával. Itt is van az első név!
 
Fotó: Sziget Festival Official

10 éve nem fordult elő a Sziget történetében: magyar előadó a Nagyszínpad kiemelt idősávjában. Kitalálod, ki az?

"A Sziget mindig is különös hangsúlyt fektetett a hazai előadók különleges produkcióinak bemutatására a fesztivál szinte összes színpadán, de a Nagyszínpad esti sávjaiba - a közönségünk kívánságlistája alapján - jellemzően nemzetközi előadókat szoktunk meghívni" –...
 
Fotó: MTI

A mohácsi busójárás lenyomta a Coldplayt és a Szigetet is

Összeszedték 2024 legnépszerűbb hazai eseményeit, vagyis azokat a rendezvényeket, amelyek idén a legtöbb embert mozgatják meg és a legtöbb turistát vonzzák majd Magyarországon, Magyarországra.
 
A Margitszigeti Színház komolyan veszi a Sárkány évét

A Margitszigeti Színház komolyan veszi a Sárkány évét

Az Így neveld a sárkányodat vetítik május 25-én, gyereknap alkalmából a Margitszigeti Színházban – de ze még mind semmi: a film zenéjét ÉLŐBEN adja elő a Magyar Állami Operaház Zenekara
 
 
Rockoperával nyitja meg a szezonját a Margitszigeti Színház

Rockoperával nyitja meg a szezonját a Margitszigeti Színház

Május 19-én, Pünkösd-vasárnap – idén a mozgóünnep jó korán lesz – a népi hagyományok felelevenítésével és egy magyar rockopera, a Mária evangéliuma előadásával várják a közönséget a Margitszigetre.
 
Alacsonyan szállnak az elismerések a héten – díjeső lesz: ezúttal a Sziget a reflektorfényben

Alacsonyan szállnak az elismerések a héten – díjeső lesz: ezúttal a Sziget a reflektorfényben

Horváth Attila, Dorozsmai Péter és az Anima Sound System, valamint Hobo után a Sziget fesztivál is rangos elismerésben részesült.
 
Fotó: Blaas of Glory (NL) Heavy Metal Marching Band (2012.)

Útvonaltervező? A Szigetre?

A mostani húszévesek már nem így tapasztalják, de a Sziget anno – leszámítva a Dunát – határtalan volt... Legalábbis hajnaltájt már úgy tűnt, hogy évek óta csak gyalogolunk-gyalogolunk...
 
Fotókredit: alexavisciusphoto

Újrahasznosított vinylen adta ki újra első lemezét a Szigetre érkező Big Thief

Az amerikai indie folk csapat debütáló albuma, a 2016-os "Masterpiece" újrakiadásával zárja az évet. A "Paul" című slágert is tartalmazó anyag december 8-án jött ki, és érdekessége, hogy eco-mix vinyl kaidásban is meg lehet venni.
 
2024-ben öt év szünet után feltámad a Rockmaraton!

2024-ben öt év szünet után feltámad a Rockmaraton!

Jövőre végre ismét lesz Rockmaraton! A 2024-es újrakezdés egyben új fejezetet is nyit a fesztivál történetében: az öt éve várt, 30. jubileumi rendezvény – amely az előzetes információk szerint minden eddiginél komolyabb nemzetközi fellépőgárdát vonultat majd fel – a Barba Negra...
 
Fotó: Sziget

A Sziget már szétküldte a meghívókat a 30. szülinapi bulira

Az 1993-as kezdetektől számítva immár 30. alkalommal várnak mindenkit a Szigetre 2024. augusztus 7-12 között. Csak egy napig lesznek elérhetők a early bird bérletek, este 8-kor nyit a bolt.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek