A Woodstock 50 amerikai szervezői nem akarnak a taligára kerülni

2019/07/30  ·   Fesztivál   ·  Simonyi Éva

Az ember egyszerűen nem tud nem gondolni a Gyalog Galopp halottszállítós jelentére (Még élek!) akkor, amikor az amerikai emlékbuliról szóló újabb és újabb híradásokat olvassa... Heroikus küzdelmet folytatnak a szervezők, mások már rég feladták volna, és beletörődtek volna a csütörtökönként szállító taligába... (szerk.)

Ez lenne az új helyszín (Merriweather Post Pavilion, Maryland). Első pillantásra megteszi...

A fesztivál szervezéséről csak a problémákat hallani, ennek ellenére – s néhány héttel a kezdés előtt – még mindig nem adták fel a szervezők, sőt, teljes gőzzel vetik bele magukat a munkába, hogy megvalósuljon a legendás fesztivál 50. évfordulójáról megemlékező esemény.

Április óta többször felröppent a hír, hogy olyan súlyos problémák keletkeztek a fesztivál háza táján, hogy nem is kerül végül megrendezésre. Először is elhalasztották a jegyárusítás áprilisi megkezdését, majd kiszállt a főszponzor, aki egyúttal be is jelentette, hogy elmarad a fesztivál. A rendezők azt nyilatkozták, az eredeti helyszín túl kicsi is lett volna, fizetés hiányában viszont nem kapták meg a tervezett új helyszínt, a New York Állam-beli Watkins Glen-t.

Úgy tűnik, időközben találtak szponzort, ugyanis a mai napig úgy néz ki, hogy megtartják az eseményt, bár az eredeti helyszíntől úgy 4,5 órányi járóföldre találtak új helyet, Marylandben...

A szervezők hivatalosan is megerősítették a New York Times-nak, hogy a fesztivál a Merriweather Post Pavilion-ban kerül megrendezésre augusztus 16. és 18. között.

A megoldás (amerikai)  filmbe illően érkezett: egy illető Marylandből felvette a kapcsolatot a feszivál szervezőivel, amikor megtudta, hogy nincs helyszíne a Woodstock 50-nek.

“Amikor meghallottam, hogy lehetőségünk nyílt arra, hogy megmentsük a fesztivált, és ezáltal az amerikai kultúra egy részét elhozzuk közösségünknek ezen a nyáron, kapva kaptunk az alkalmon. A kolumbiai Merriweather Post Pavilion a megye egyik gyöngyszeme és nevezetessége, és az ország egyik legnépszerűbb helyszíne zenés események megrendezésére.”

Bár a Variety szerint a szervezők eredetileg 150.000 látogatóval számoltak, az új helyszín csupán 32.000 fő befogadására alkalmas. Mivel így a költségvetés borulhat, lehetséges hogy a csapatnak újra kell kalkulálnia a jegyárakat, hogy ne legyen veszteséges a fesztivál... Annyi biztos, hogy a jegyeket a mai napig sem kezdték el árulni, ami ilyen bizonytalan körülmények között egyáltalán nem meglepő.

A rendezvény 350 mérfölldel messzebbre került, így a leszerződött zenészeket nem kötelezhetik a fellépésre, mivel szerződésükben nem ez a helyszín szerepelt. A szervezők így kénytelenek voltak felmenteni az előadókat a fellépési kötelezettségük alól, tehát azt még mindig nem tudni, hogy kik is adnak majd koncertet a fesztiválon. Az már biztos, hogy az eredeti lineup-ból Jay-Z, a Dead & Company és John Fogerty már visszamondta a fellépést.

A cikk további forrása

***

Aki meg belepillantana a bevezetőben emlegetett jelenetbe, íme :)

 

 

Woodstock 50., fesztivál, USA

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek