Ahol csónakból lehet nézni a koncertet: Tisza-tavi Fesztivál

2020/06/17  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Idén csak háromnapos lesz, viszont az eredeti időpontban július 31. és augusztus 2. között kerül megrendezésre a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál. Természetesen szigorúan betartva a járvány miatti óvintézkedéseket.

Fotó: Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál

A Természet Operaháza fesztivál azért különleges, mert ötvözi a zenei élményt a természet, a mozgás és a művészet szépségeivel, ráadásul gyönyörű környezetben, a Tisza-tó partján. Mondhatjuk, hogy a szervezőknek mázlija van, mert nem kellett tologatni a rendezvény dátumát, hiszen szabadtéri programokat kínál, amelyek némi újratervezéssel a törvényi szabályozásokkal összhangban kivitelezhetők.

Az idei három napos fesztivál nyitóprogramjában a Szolnoki Szimfonikus Zenekar koncertje lesz látható, ahol vendégként feltűnik majd Miklósa Erika és Horváth István énekes-fronton, Horgas Eszter a fuvolájával, Kalmus Felícián a csellójával, Sóki Ferenc tárogatóval, valamint a Fővárosi Nagycirkusz művészei, a Szegedi Klug Péter Iskola siket és nagyothalló diákjai, a Tiszafüredi Mazsorettek és az Extreme Dance Team táncosai.

Augusztus elsején a kerékpárosoké lesz a főszerep, ugyanis egy a Tour D'Opera elnevezésű egész napos program lényege, hogy a koncertek helyszíneit biciklivel fogják megközelíteni a vendégek. A különböző állomásokon pedig fellép többek közt a Romano Drom, a Vox Miaribilis Kamarakórus, Vásáry André, Egyházi Géza és a 100 Tagú Cigányzenekar művészei is.

Augusztus másodikán reggel Operun futással indul a nap, ahol Miklósa Erika is közreműködik, majd a Boat D'Opera keretén belül a Tisza-tavon hajókázva juthatunk el a megjelölt állomásokhoz, ahol többek közt a FareMido Operatársulat, Szalonna és Bandája, vagy például a Lőrincz Judit - Turpinszky Gippert Béla operaénekes páros készül egy kis pihentető koncerttel.

A különböző programokra a rendezvény teljes ideje alatt összesen 3800-4000 látogatót várnak, de aggodalomra semmi ok, hiszen a COVID-19 miatt felmerülő szabályokat komolyan veszi a szervezői csapat. Minden szükséges intézkedést megtesznek a látogatók biztonsága érdekében, legyen szó a nézőtér kialakításáról, vagy a büféhelyiségek előtti könyöklő asztalok kihelyezéséről. Szerencsére a szabályok betartása mellett is megoldható, hogy az emberközeli hangulat megmaradjon, hiszen az a rendezvénysorozat elengedhetetlen része.

A szervezők a programokon való részvétel kapcsán már most kiadtak egy közleményt, amiben a járványhelyzet miatt szükséges szigorításokat részletezik:

"A Tisza-Tavi Fesztivál Nonprofit Kft. szervezői a következőket nyilatkozzák a 2020 Július 31-Aug 2. között megrendezésre kerülő rendezvényével kapcsolatban a COVID-19 járvány kapcsán.

A rendezvény július 31-én megrendezésre kerülő TO’Pera gála koncertje a következő
védőintézkedések betartásával kerül megrendezésre.

Az eladott jegyek szigorúan ülőhelyre szólnak. A nézőteret úgy alakítjuk ki, hogy a 1,5 m-es távolságot minden irányban megtartsuk a székek között. A mosdókban kézmosási és kéz fertőtlenítési lehetőséget is biztosítunk a vendégeknek. Az előadás előtt, a szünetben és az előadás után a büféhelyiség (kültéri faház) előtt a könyöklő asztalok másfél méteres távolságra kerülnek kihelyezésre.

A pénztár előtti sorban állást kordonokkal jelöljük ki, és a járófelületen jelöljük a betartandó távolságot. A büfében dolgozók maszkot és eldobható gumikesztyűt viselnek, saját egészségük megőrzésének érdekében.

Az augusztus 1- re tervezett kerékpáros tókerülő keretében az egyes állomásokon az ülési alkalmatosságok szintén a 241/2020.(V.27) 4.§ kormányrendelet követelményei szerint lesznek kialakítva.

Az augusztus 2-án megtartásra kerülő Boat D’Opera rendezvényen egy hajóban egy háztartásban élők foglalhatnak csak helyet, azokon a pontokon ahol kiszállásra kerül sor, az ülőhelyek a másfél méteres távolság betartásával kerülnek felállításra.

A rendezők, minden látogatót belépéskor megkérnek egy nyilatkozat aláírására, amelyben elfogadják a fenti szabályok betartását. Amennyiben nem tartják be a szabályokat a rendezőknek jogában áll a vendég eltávolítására a rendezvény színhelyéről."

Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál, fesztivál, opera, koncert, 2020, Tisza

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek