Rockoperával nyitja meg a szezonját a Margitszigeti Színház

Május 19-én, Pünkösd-vasárnap – idén a mozgóünnep jó korán lesz – a népi hagyományok felelevenítésével és egy magyar rockopera, a Mária evangéliuma előadásával várják a közönséget a Margitszigetre.

Rockoperával nyitja meg a szezonját a Margitszigeti Színház
Gyémánt Bálinték sárkányt táncoltattak az Operaházban

Gyémánt Bálinték sárkányt táncoltattak az Operaházban

Hamarosan megjelenik a Gyémánt Bálint Trió Vortex of Silence című lemeze. Az album bevezető dalához az Operaházban forgattak élőben rögzített videót. A lemezbemutató koncert 2024. február 16-án lesz a Müpában.
 
Szobrok a Magyar Állami Operaház Andrássy úti épületének tetején; MTI/Kovács Tamás

Felébredt Csipkerózsika-álmából az Operaház padlása

Tegnap adták át a Medgyaszay-termet, amely multifunkciós rendezvénytérként szolgál majd a Magyar Állami Operaház Andrássy úti épületének tetőterében.
 
 
Fotó: John Legend/FB

John Legend következő nagy dobása

Mármint azon kívül, hogy 2022. június 30-án Budapesten ad koncertet... És nem, nem borvidéket vett, mint Brad Pitt: az Ectopolis értesülése szerint ő készíti el Az operaház fantomjának legújabb filmváltozatát.
 
Fotó: Opera/2019

Ma kezdődik a Diótörő Fesztivál

Ünnepi műsorral kezdődik pénteken a Diótörő Fesztivál a budapesti Erkel Színház előtt, emellett ünnepi köntösbe öltözik az Eiffel Műhelyház is.
 
ELfér 1800 folyóméternyi jelmez – Hivatalosan is megnyílik az Eiffel Műhelyház

Elfér 1800 folyóméternyi jelmez – hivatalosan is megnyílik az Eiffel Műhelyház

Több mint két és fél éves próbaüzem után, október 25-én hivatalosan is átadják a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházát.
 
Fotó: Nagy Attila

Szerelmi bájitalt szállít rekeszekben az operakamion

Háromállomásos turnéra indul a Magyar Állami Operaház Szerelmi bájital című előadása, amely július 21-én a Gyulai Várszínházban, július 23-án a Művészetek Völgyében Vigántpetend, július 25-én pedig a tatai Angolkert Szabadtéri Színpadán lesz látható.
 
 
 Wendy Wei fotója a Pexels oldaláról

Szabadtéri rendezvény 500 főig korlátozás nélkül tartható – 5 millió beoltott után

A Kossuth rádióban elhangzott, hogy milyen nyitási intézkedésekre lehet számítani azt követően, hogy pünkösd napjaiban Magyarország eléri a legalább egyszer beoltottak táborában az 5 milliós számot.
 
Holnap dönt az operatív törzs a koncertekről

Holnap dönt az operatív törzs a koncertekről

Sokkal több infónk nincs, mindössze annyi, hogy a kormány ez ügyben (is) megengedő javaslattal élt. Mindezt a 24.hu-n olvastuk, erősen bízunk abban, hogy ezúttal jól értelmezte a forrásunk azt, ami a kormányinfón elhangzott.
 
Iggy Pop ma 74 éves – ez a Sydney Operaház ajándéka

Iggy Pop ma 74 éves – ez a Sydney Operaház ajándéka

Egy nagyon különleges show egy nagyon különleges házban – fogalmaz az operaház. 2019 áprilisában Iggy négy telt házas műsort játszott Ausztráliában, ezek közül kettő a Sydney Operaházban volt. Ma, Iggy születésnapján levetítik a Sydney Operaházban adott 2. koncertjét.
 
Mivel ilxen idén nem lesz, fogadjátok ezt a képet az Operaház fotói közül (2014.)

Minden körülmények között az Operában leszünk

Új, fizetős streamingszolgáltatást indít januártól az Operaház. Az Opera Otthonra című szolgáltatás a korlátozások fennállásáig egyszeri, folyamatos megtekintés mellett teszi elérhetővé a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett legfrissebb produkcióit.
 
Az Operaház karácsonyi ajándéka: A diótörő

Az Operaház karácsonyi ajándéka: A diótörő

Ünnepi meglepetésként Csajkovszkij A diótörő című mesebalettjét teszi elérhetővő december 24-én és december 25-én a Magyar Állami Operaház .
 
És akkor dalra fakadt egy sárga kanapé...

És akkor dalra fakad egy sárga kanapé...

Julian Philips: The Yellow Sofa című, egyfelvonásos kamaraoperájának magyarországi bemutatója – angol nyelven, magyar felirattal – október 18-án lesz a Zeneakadémán, a 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretein belül.
 
Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek