Év koncertje - szavazás

Ákos és az elképesztő EXAMPLE-buli (VOLT 2.)

2013. július 12.  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Beszámolónk első részét a Nagyszínpadnál hagytuk abba, ahol a Bullet For My Vallentine játszott, de ha nem emlékeznétek a dologra, belinkeltük a szöveg végére…

Ákos és az elképesztő EXAMPLE-buli (VOLT 2.)

Visszatérve a GDF Suez színpadhoz, belefutottunk az Anti Fitness Club bulijába. Be kell vallanom, nekem Molnár Tomi és csapata sosem tartozott a kedvenceim közé. Ebből kifolyólag élőben még nem is láttam őket játszani. Attól függetlenül, hogy egy banda nem szerepel a toplistámon, mindig érdeklődéssel nézem az élő koncerteket, hiszen „steril” körülmények közt manapság már bárki képes slágert gyártani, de ha ki kell állni arra a bizonyos világot jelentő deszkákra, nagyon könnyen elbukhatnak az aktuális sztárok. Így indultam neki az AFC bulijának is. Azt kell mondanom, van spiritusz a csapatban. Bár a szerzeményeiken még rágódom, de határozottan kedvező benyomást tett rám a csapat így első ránézésre. Fiatalok, tehetségesek, energikusak, és szemmel láthatóan élvezik, amit csinálnak! Esélyes, hogy legközelebb egy önálló koncertjükre is betekintek.

Nekünk aznap a GDF Suez (bármit is jelentsen) színpad volt a befutó, ugyanis az AFC után következett az én személyes kedvencem, a csodálatosan fantasztikus Heaven Street Seven. Gyakorlatilag a kezdetek óta szeretem, és követem őket pályájukon. Dalaikhoz szép emlékeim kapcsolódnak, és bármikor meghallok egy HS7 nótát, azonnal táncolni támad kedvem. Szűcs Krisztián a frontember szarkasztikus humora és ugyanilyen alapokkal megáldott szövegvilága mindig is közel állt a lelkemhez. Valahogy róluk folyton az jut eszembe, hogy nem kell annyira komolyan venni a dolgokat, mint ahogy mostanában tesszük. Csak lazán és könnyedén, minden stresszt nélkülözve sétálj keresztül az életen... Valószínűleg ettől (is) lett kedvenc a zenekar sokak számára, hisz manapság már egy fesztivál elképzelhetetlen HS7 buli nélkül. Nagy bánatomra nem tudtuk megvárni a koncert végét, ugyanis a nagyszínpadnál már javában gyülekeztek a fanatikus Ákos rajongók, és mi sem akartunk a hátsó sorban kullogni.

Sikerült is viszonylag közel kerülni a színpadhoz, ami fényképezés szempontjából sem hátrány, de valahogy mégis ember közelibb a dolog, ha nem egy hangyabolyra emlékeztető apró figurákat látsz csak a távolból. A koncert viszonylag pontosan kezdődött, viszont kicsivel tovább tartott, mint az eredetileg meg lett hirdetve. Persze mi nézők ezt cseppet se bántuk, hisz a 2084 turné minden szempontból kifejezetten látványos, és élvezetes darab. Ákos - az Ákos, így nem csodálkoztam, hogy hozta a szokásos teltházat, és persze a nyilvános „üzengetés” se hiányozhatott a repertoárból. Mivel ezt a műsort már VOLT szerencsém látni korábban, így sok újdonságra nem számítottam. Ehhez képest előkerültek olyan dalok, egyvelegek, no meg a Hurts remix dal rövidített változata is, amire még én is rácsodálkoztam. Ákos szintén azok közé tartozik, akiknek a kezdetektől fogva figyelem minden tevékenységét, így örömmel konstatáltam a korábbi lemezek, illetve Bonanza-dalok leporolt és néhol teljesen újragondolt változatának megjelenését. Ezúttal az égiek is áldásukat adták a koncertre, és most kivételesen nem eső formájában (bár a koncert kezdetekor még villámokat szórtak felénk). Szerintem Ákos csapatának már most bérelt helye van a jövő évi Volt fesztiválra is.

Ákos után már nem mertünk elmozdulni a helyünkről, ugyanis röpke fél óra múltán lépett színpadra az a londoni származású fiatalember, aki manapság ontja magából a népszerű party slágereket, ostromolva a világ összes slágerlistáját. Nem vagyok egy diszkós fajta, de ezt a fellépést már nagyon vártam. Bár volt bennem némi kétely azzal kapcsolatban, hogy milyen pozíciót foglaljunk el a tömegben, okulva a tavaly a Szigeten óriási kuplerájt okozó LMFAO-buliból, ahol gyakorlatilag az összes felfújható gumimatrac (néha emberrel együtt), eldobható pohár, szörföző ember, sör, bor, üdítő, és még ki tudja milyen cucc a fejünkön landolt úgy, hogy mi még szerencsés helyzetben voltunk, hisz a korlátba kapaszkodva legalább az egyensúlyt sikerült megtartani. Akkor gondolkodtunk el komolyan azon, hogy kell-e nekünk a színpadi közelség. De hát amikor ott van az ember lánya a helyszínen, hajtja a vére. Szóval ilyen előzmények tudatában kicsit aggódva tekintettünk körbe, merre menekülhetünk, ha elkap a pánik. Jelentem, semerre. De túléltük, és még élveztük is a hírek szerint 30 ezer embernyi tömeget, mert nincs is annál felemelőbb érzés, mikor ez a massza egyszerre mozdul, egy irányba integet és együtt énekli a dalokat! Egyszerűen leírhatatlan! Óriási bulit nyomtak le a srácok, akiknek az arcát elnézve, szerintem maguk se gondolták, hogy ennyi ember lesz kíváncsi rájuk ebben a picinyke országban. Example szájából a koncert folyamán többször hangzottak el a „hángeri” és a „VOLT Fesztivál” szavak, mint az összes külföldi fellépőtől valaha is fog. Folyamatosan fényképezte a népet, és ahogy láttam ezek a fotók felkerültek a hivatalos facebook oldalára is. Gyakorlatilag az egész koncert egy végeláthatatlan partinak indult, és a zárásként a nyakunkba ömlesztett konfetti és szalag áradat méltó befejezése VOLT-a bulinak, és tulajdonképpen a fesztiválnak egyaránt.

Még megpróbálkoztunk közelebb jutni az MR2 színpadon fellépő Punnany Massif csapatához, de tekintettel arra, hogy a nagyszínpadot elhagyó tömeg fele ott landolt, teljesen lehetetlen vállalkozásnak bizonyult. Így csak a távolból hallgathattuk a Szabadont, ami az idei év fesztivál himnuszának lett kikiáltva.

Összegezve a látottakat és hallottakat, nem véletlen, hogy a VOLT fesztivál egyre népszerűbb a külföldiek körében, ami valahol örömteli, hisz így messzire eljut a hírünk, másrészt viszont picit aggódom, hogy a jövőben megmarad-e ugyanilyen családiasnak, avagy bedarálja az üzleti gépezet. Én szeretném, ha ez a fesztivál a miénk maradna! Minden értelemben…:)

Ez VOLT még

Képek itt.


 

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek