Al Di Meola tényleg az erdő szélén fog gitározni egy aprócska zalai faluban?

2018/03/09  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Igen! A világ egyik legjobb gitárosa, Al Di Meola nyitja meg az idén debütáló Örvényeshegy Pikniket Zalacsányban. A háromnapos összművészeti fesztivál a természet lágy ölén koncertekkel, színházzal, irodalommal és finom borokkal várja az érdeklődőket május 25. és 27. között.

Al Di Meola tényleg az erdő szélén fog gitározni egy aprócska zalai faluban?

Badacsonyi Tamás és Nikoletta, a rendezvény fő helyszínének, a Pálos Vendégháznak a tulajdonosai. A fesztivállal egy álmuk válik valóra: „Budapestről költöztünk ide a családunkkal, Örvényeshegy igazi szerelem számunkra. A kezdetektől bizsergetett minket a gondolat, hogy ez a magával ragadó hely egyszer majd fantasztikus kulturális programok helyszíne is lehet.“

A 900 lelkes Zalacsány örvényeshegyi településrésze egy csendes, erdőszéli terület a zalai dombok között megbújva. A mesebeli hely május 25. és 27. között egy igazán különleges összművészeti fesztiválnak ad otthont.  A háromnapos rendezvény a világhírű gitárművész, Al Di Meola szabadtéri koncertjével indul és olyan hazai művészek fellépésével folytatódik, mint Pély Barna, Szabó Balázs Bandája, a Pribojszki Mátyás Band és a Jónás Vera Experiment. A közönséggel együtt improvizál majd a Momentán Társulat, az irodalom kedvelőket Varró Dániel és Molnár György szórakoztatja, különleges gyerekprogrammal készül Szalóki Ági és Bognár Szilvia is.

 

 A fesztivált a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány szervezi

A fesztivál területén az 1200-as években a Pálos Rend központi jelentőségű kolostora állt, ma a kolostor után elnevezett Pálos Vendégház, valamint a Farm Inn Fogadó együttműködve és egymást segítve vonzza ide a pihenni vágyókat. 

Hasznos infók

Zalacsány 9 km-re fekszik Hévíztől, 14 km-re Keszthelytől és 17 km-re Zalaszentgróttól. Szálláshelyeket itt lehet keresni, a közelben található például a Kehida Termál, a Batthyány Kastély és a Zala Springs Golf Resort is.

Jegyárak
A háromnapos bérlet ára május 15-ig: 5000 Ft
Napijegyek április 19. után:
Pénteki napijegy: 3000 Ft
Szombati napijegy: 3000 Ft
Vasárnapi napijegy: 1000 Ft
A fesztivál ideje alatt étkezési lehetőség a Farm Inn Fogadóban lesz, de a helyi gasztronómia képviselői is kitelepülnek kis standokkal.

Részletes program itt


 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek