Alpárfeszt – az ország legzöldebb underground kisfesztiválja

2022/06/30  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

2022. július 7-9. között a lakitelki Tőserdő Autós Kemping ad otthont az Alpárfesztnek.

Fotó: Ungár Richárd

Az „Alpár” mára  fogalommá vált az anti-mainstream muzsika kedvelői körében: a dél-alföldi mini fesztivál, ahol nincs nemzetközi sztárdömping, nincs több színpad és nincsenek minden sarkon szponzorok – sajátos, semmihez nem hasonlítható bájával könnyen lenyűgözte az underground műfajok és a tiszai táj szerelmeseit.

A szervezők idén is az eddigi jól bevált menüvel készülnek, a reggae-től a funk muzsikán át egészen a fúziós- és modernmetal produkciókig mindenféle izgalmas stílusra lazulhatsz a fesztivál három napja alatt.

Nagyjából negyven fellépővel számolhastz: sokakkal együtt jelen lesz például a nemrég vadiúj nyári EP-vel előrukkoló KIES, az ősz óta friss korongjával országszerte turnézó IDEGEN, a MAYFLY, akik szintén pár hónapja dobták piacra debütáló nagylemezüket, valamint a Dystopia, a Don Gatto és a Continoom zenekar is.

Ahogy megszokhattuk, az Alpárfeszten a koncertek mellett kiemelt hangsúlyt kap a bolygóvédelem is. Egyik első hazai fesztiválként az Alpárfeszt crew már évekkel ezelőtt kitiltotta a PET palackokat a buliból, az italokat kizárólag újrahasznosítható poharakba mérik majd ezen a nyáron is. Tavaly óta pedig a fellépők és szervezők közül sokan – már alapítóként – csatlakoztak a Rock the Planet – zenészek a bolygóvédelemért elnevezésű kampányhoz. Míg előző nyáron a fesztivál melletti Holt-Tisza szakaszt tisztították meg a a 2021-ben indult projekt színeiben, idén egy különleges szemétszedős sorversennyel készülnek.

 

További információ itt.

 

 

 

Alpárfeszt, Lakitelek, anti-mainstream

 

 

Szólj hozzá!


Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivál

Idén hét helyszínen rendezik meg a 24. Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 4. és 12. között Budapesten. A rendezvény szlogenje: "Életörömre hangolunk!"

Pulius Tamásék befészkelik magukat Balatonszárszóra

Augusztus 9-én a balatonszárszói Partyfészekben ad koncertet a BAAB zenekar.
Új koncertek