Az Everness fesztivált is augusztus utolsó hétvégéjére rakták át

2020/04/07  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Úgy tűnik, már a hazai fesztiválszervezők sem bíznak abban, hogy a veszély júniusra elmúlik (max. a helyzet...), ugyanis egyre többen tologatják az időpontokat augusztus végére. Ezúttal a siófoki Everness fesztivál kényszerült halasztásra.

Fotó: Everness/FB

Nagy a bizonytalanság minden szinten, és érthető, hogy a rendezvényszervezők biztosra akarnak menni, de belegondoltak vajon abban, hogy mi lesz, ha mindenki egyetlen időpontra próbálja betuszkolni saját eseményét?

Arról  ma már cikkeztünk, hogy immáron hivatalossá vált: a Fishing On Orfű augusztus végére csúszik – és most az Everness is ugyanezt az időszakot választotta. Bár időben előbb tették közzé, mint a FOO, s valószínűleg a két fesztivál közönsége nem fogja kiütni egymást jegyvásárlási szempontból, azért biztosan nem ártana, ha a hazai szervezők összeülnének megbeszélni, ki hogy van. És mikor...

Ugyanebben az "idősávban" lesz egyébként a Zorall Sörolimpia és a SZIN is, de még mindig nem feszül ki teljesen a dolog, mert a négy fesztiválból max. kettő üti egymást... Szép kis sakkozzást jelent már az is, ami a fellépőket illeti.

Az Evernessnél jelenleg némi vita alakult ki a már korábban megvásárolt bérlet + szállás tekintetében, ugyanis a szervezők létrehoztak egy külön csoportot annak érdekében, hogy inkább próbálják meg egymás közt lerendezni az érintettek a feleslegessé vált belépők adás-vételét, hivatkozva arra, hogy a tömeges visszaváltás veszélyeztetné a megrendezhetőséget. Ez persze érthető szempont szervezői részről, ugyanakkor ebben a szorult helyzetben nem biztos, hogy túl szimpatikussá teszi a fesztivált ez a probléma(hárító)megoldás.

Mindenesetre a hivatalos közlemény szerint augusztus 26-31. között tervezik megrendezni az Everness Fesztivált Siófokon, míg az eredeti időpontban június 17-22. közt az Everness NyárON Online fesztivál lesz elérhető, mely a fesztivál témaköreiből nyújt online előadásokat és kerekasztal beszélgetéseket. Esténként pedig közös zenéléseket, koncerteket hallgathattok. Ez az ONline fesztivál mindenkinek ingyenes lesz, aki érvényes bérlettel rendelkezik az augusztusi fesztiválra. 

 

Mindenesetre, ha minden úgy marad, mint ahogy ebben  a pillanatban van, az Everness csapatának elég húzós lesz az augusztusa, mert 20 év után ők veszik át a a Sziget Fesztivál eddig Cökxpon Chill Gardenként ismert helyszínének a fenntartását.

Everness fesztivál, fesztivál, új időpont, halasztás, Balaton, Siófok

Képtár

  • Az Everness fesztivált is augusztus utolsó hétvégéjére rakták át kép 83616
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek