Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az Omega és a Creedence Clearwater Revival (?)

2019/02/20  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Egy Facebook-bejegyzésből tudtuk meg, hogy Woodstock 50. évfordulójára Őriszentpéteren egy megabulival készülnek augusztus 17-én.

Fotó: woodstock.com

A kérdőjel egyelőre azért van ott a legendás együttes neve mögött, mert a bejáratott formula szerint egyelőre még "folynak az előrehaladott tárgyalások".

Noha a könnyűzene történetének egyik jelentős epizódját képviselik – hét stúdióalbumot adtak ki, kiadványaikból 26 millió darab kelt el az USA-ban,1993-ban beiktatták őket a Rock and Roll Hall of Fame halhatatlanjai közé és szerepeltek a Rolling Stone magazin Minden idők 100 legnagyobb előadója listáján –, maga a zenekar nem volt túl hosszú életű: 1967-ben alakultak San Franciscóban, és 1972-ben már fel is oszlottak.

Az egyik alapító, Tom Fogerty 1990-ben meghalt, testvére, a szintén alapító John szólókarrierbe kezdett, az a hír járja, hogy nemsokára új albuma jelenik meg. A két másik tag, Stu Cook és Doug Clifford 1995-ben létrehozta a Creedence Clearwater Revisited zenekart, amelynek elsődleges célkitűzése hűen felidézni a CCR legjobb dalait. (Forrás)

Tehát, ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor ez nem AZ a Creedence, de félig azért igen. Abban biztosak vagyunk, hogy egészen jól tudják a régi nagy slágereket, mint például ezt:

A zenekar egyébként Woodstock (1969.) második napján lépett fel, a The Grateful Dead után, a The Who előtt, a setlist pedig ez volt:

  1. Born on the Bayou
  2. Green River
  3. Ninety-Nine and a Half (Won’t Do)
  4. Commotion
  5. Bootleg
  6. Bad Moon Rising
  7. Proud Mary
  8. I Put a Spell on You
  9. The Night Time Is the Right Time
  10. Keep on Chooglin’
  11. Suzy Q
Woodstock, Omega, Creedence Clearwater Revival, Őriszentpéter

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek