Berlini technotemplom papja a Várkert Bazárban

2018/09/10  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Ismét megrendezik a Telekom Electronic Beats Festivalt Budapesten. Az elektronikus zenei esemény helyszíne szeptember 13-tól 15-ig a Várkert Bazár és környéke, az idei fellépők között lesz mások mellett Ben Klock, Ame és Dixon, tINI, Ben UFO és Floating Points.

Fotó: Ben Klock/FB

Az első Electronic Beats fesztivált tizenkét évvel ezelőtt rendezték Budapesten, azóta az őszi house és techno klubszezon egyik legfontosabb eseményévé nőtte ki magát.

Az idei fesztivál húzóneve a berlini technotemplomként emlegetett Berghain vezér-rezidense, Ben Klock. A dj-ről azt tartják, képes belopni szettjeibe művésziességet, sőt érzelmeket, amiket nem feltétlenül kapcsolnak ahhoz a kemény vonalhoz, amit képvisel.

Ame és Dixon együtt alapították a rangossá vált Innervisions lemezkiadót, amelynek filozófiája szettjeiken is visszatükröződik: a funkcionális tánczenék tengeréből felhozni valami emelkedettebbet, ami nem fél a trance-ben gyökerező érzelmes melódiafolyamoktól sem.

 

A női frontot erősíti a müncheni tINI, akinek mindössze néhány év kellett ahhoz, hogy az első szárnypróbálgatásoktól eljusson Loco Dice kiadójának ernyője, a Desolat alá. A dj komoly elismeréseket gyűjtött be magának Ibizán, a londoni Fuse bulijain, az olasz Cocoricón, és volt Marco Carola turnépartnere is.

Fellép Ben UFO, a Hessle Audio kiadó társalapítója is, aki azon kevesek egyike, aki kizárólag a a dj-zésével csinált magának nevet a szakmában: a Rinse FM rezidens dj-je volt, és eleget tett a Fabriclive-, a Resident Advisor vagy az Essential Mix-felkérésnek is. A Floating Points néven alkotó Sam Shepherd az elektronika és a dzsessz házasításának szakembereként vonult be az elektronikus zene köztudatába, és 2016-ban már sikeresen fellépett az Electronic Beats Festivalon. A pultba állnak a rendezvényen a műfaj ismert stuttgarti képviselői, SHDW & Obscure Shape is.

Szintén zenél a Duna partján a hazai elektronika kiemelkedő csapata, a Zagar, amely idén új albummal érkezik, amelyen a hírek szerint afrikai és arab ütőhangszerek is szerepelni fognak.

Hosszas keresgélés után összesen ezt találtunk a programbontásról (kattintásra vásárolni is lehet), de megeshet, mi voltunk bénák...

 

Telekom Electronic Beats Festival, Várkert Bazár, house, techno, Ben Klock, Ame és Dixon, tINI, Ben UFO, Floating Points

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek