Az ABBA egykori tagjához kerültek Avicii felvételeinek szerzői jogai

A 2018-ban, 28 évesen elhunyt Avicii családja a zenész által készített mesterfelvételek, vagyis hivatalos eredeti felvételek szerzői jogainak 75 százalékát eladta a svéd Björn Ulvaeus, az ABBA zenésze által alapított Pophouse-nak, amely amúgy az ABBA Voyage műsort szervezi Londonban.

Fotó: Pophouse
Fotó: Playground

Új house orientált underground klub Budapesten: Playground

A helyszín egy "rendkívül jó atmoszférával rendelkező" csepeli warehouse, ami az utolsó Rokoko rendezvény színhelyeként csillagos ötösre vizsgázott.
 
Fotó: Grammy Museum

Elárverezik Amy Winehouse fellépőruháit

Tíz évvel tragikus halála után kalapács alá kerülnek Amy Winehouse ikonikus ruhakölteményei – adta hírül a Blikk.
 
 
Amy és édesanyja (Fotó: amywinehouseforever.org)

Halálának tizedik évfordulóján új dokumentumfilmet mutatnak be Amy Winehouse-ról

Az Amy Winehouse: 10 Years On című film a BBC Two és a BBC Music közös munkájával készült, narrátora pedig az énekesnő szklerózis multiplexben szenvedő édesanyja, Janis.
 
Fotó: Liquid Limbs/FB

Hofi Géza is szerepel az első magyar elektronikus tánczenei album új kiadásán

Három évtized elteltével újra kiadták a Liquid Limbs első anyagát. A tech-acid-house zene hazai úttörője a kilencvenes években a Prodigy-vel is többször fellépett, Hydro-Gixer című munkájuk 1993-ban kazettán, most vinylen jelent meg.
 
Fotó: Erik Mclean (Pexels)

Most akkor a DJ zenész vagy nem zenész?

Több mint 600 hozzászólás született a Telex.hu közösségi oldalán annál a cikknél, amely arról ad hírt, hogy a dj-k mostantól hivatalosan is zenésznek számítanak Németországban.
 
Újrakeverték a Madness egyik számát

Újrakeverték a Madness egyik számát – amerikai Hi-Fi minőségben

"Our house, in the middle of our street..." – dúdolod? Az American Hi-Fi formáció elkészítette a dal 2020-as változatát, ezzel foglalták el magukat a karanténban.
 
 
EFOTT

Retrosztárokkal erősít az EFOTT – ötöt egy csapásra!

Szerencsénkre akadnak még olyan külföldi sztárok, akiket nem rémiszt meg a járvány, és vállalják az utazással járó kockázatot. Így ma újabb névvel bővülhetett az EFOTT névsora, ahol a retrovonalat erősíti majd a 90-es évek egyik legkedveltebb fiúcsapata, a FIVE (5ive)!
 
Tavaszi gardróbfrissítés: kellene Amy Winehous tűsarkúja vagy Sean Paul dzsekije?

Tavaszi gardróbfrissítés: kellene Amy Winehouse tűsarkúja vagy Sean Paul dzsekije?

Jótékonysági online árverést rendez az Island Records kiadó előadóinak relikviáiból az Omega Auctions brit aukciósház. A tételekből befolyó összeget jótékony célra fordítják.
 
Megvan a válasz: a Whitney Houston hologramkoncertet is rühellik a rajongók

Megvan a válasz: a Whitney Houston hologramkoncertet is rühellik a rajongók

Mi jeleztük, hogy már Amy Winehouse esetében sem ment át a dolog a jó ízlés szűrőjén: a nagy tervezgetésiből akkor az lett, hogy lemondták a hologramturnét.
 
Vajon Whitney Houston rajongói is kiakadnak a hologram-turnén?

Vajon Whitney Houston rajongói is kiakadnak a hologram-turnén?

Arról még 2018-ban számoltunk be, hogy Amy Winehouse rajongói nem voltak elragadtatva a bejelentéstől, hogy a 2011-ben elhunyt sztár családja hologramként akarja megturnéztatni Amyt.
 
Grigolo és Domingo 2011-ben Los Angelesben (Dan Steinberg/AP Photo)

Két operaházból is kitették az agresszív tenort

"Helytelen és agresszív viselkedése miatt" megválik Vittorio Grigolo olasz tenortól a londoni Royal Opera House és a New York-i Metropolitan Opera – számolt be a BBC hírportálja.
 
Káposzta, sramli, Korda György és Magna Cum Laude - Vecsési Káposztafeszt

Káposzta, sramli, Korda György és Magna Cum Laude - Vecsési Káposztafeszt

Idén már 19. alkalommal rendezik meg a savanyúság-imádók mekkájának is nevezhető Vecsési Káposztafesztet. A szeptember 21-én és 22-én elcsíphető rendezvényen a finomságok mellett olyan előadókkal is találkozhatunk, mint a Magna Cum Laude, vagy a Korda házaspár.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek