Újabb sámáni techno beatek a Palo Canto új videójában

A Palo Canto eredendően budapesti, de multikulturális elemekből építkező fúziós techno formáció és producer duó: Tóth Bertalan (Cloud 9+)  és Kedves Péter (Belau) új projektje – mintha csak a szent palo santo fa füstjét lélegeznék be lüktető beatek formájában.

Újabb sámáni techno beatek a Palo Canto új videójában
 DJ-szettek a Magyar Nemzeti Galéria kupolaterében

DJ-szettek a Magyar Nemzeti Galéria kupolaterében

Október végétől látható Várban a TechnoCool című kiállítás, amely annak az 1990-es években indult művészgenerációnak a gondolkodásmódját járja körül, amely a rendszerváltozás utáni évtized gazdasági és kulturális nyitottságát felszabadító élményként élte meg.
 
Gyárépületekre szabott techno az inotai erőműben – INOTA fesztivál

Gyárépületekre szabott techno az inotai erőműben – INOTA fesztivál

Múlt nyáron már volt egyfajta "próbaüzem" az egykori inotai hőerőműben, akkor többek között fénykísérletekkel, elektronikus zenével és az ipari komplexumot bemutató sétával várták az érdeklődőket, most nyáron, augusztus 31. és szeptember 3. között pedig INOTA elnevezéssel...
 
 
Fotó az előző buliról /Tecno Art

A Techno Art nem egy sima techno buli

A rendezvénysorozat célja – a bulizáson kívül – az, hogy a magyar techno-szerető közönséggel megismertessék a magyar underground művészetet is. December 16-án az Arzenálban várják a művészetre éhezőket a legjobb dj-k és alkotók.
 
Június közepén rajtol OZORA kistestvére, a DAAD Gathering

Június közepén rajtol OZORA kistestvére, a DAAD Gathering

A rendezvény ugyanúgy az elektronikus zenék híveit szólítja meg, de ami OZORA-nak a trance, az a DAAD-nak a techno... Június 16-19 között a mesés Dádpusztán szervezik a tavaly életre hívott fesztivált.
 
Itt a Meg Egy Cukorka első klipje, nagylemez október végén

KLIPPREMIER! Itt a Meg Egy Cukorka első klipje, nagylemez október végén

A budapesti art-rock trió gőzerővel készül "Keresem" című albumuk megjelenésére, illetve lemezbemutató koncertjére. Az elkövetkezendő hetekben folyamatosan új dalok fognak érkezni a zenekartól, most egy olyan szerzeménnyel jelentkeznek, mely a mámoros melankólia hangulatát kívánta...
 
Fotó: Erik Mclean (Pexels)

Most akkor a DJ zenész vagy nem zenész?

Több mint 600 hozzászólás született a Telex.hu közösségi oldalán annál a cikknél, amely arról ad hírt, hogy a dj-k mostantól hivatalosan is zenésznek számítanak Németországban.
 
 
Fotó: Youtube

Partiállatok, Metallica, késelés, gyilkosság, félbeszakadt koncert – ez történt a nagyvilágban

Tegnap elég erős napja volt a zenei bulvárnak, csak úgy záporoztak az események – ezekből válogattunk. Kezdjük a jóval, folytassuk a viccessel, és ezen a vonalon haladjunk a tragikus felé.
 
Fotó: Ben Klock/FB

Berlini technotemplom papja a Várkert Bazárban

Ismét megrendezik a Telekom Electronic Beats Festivalt Budapesten. Az elektronikus zenei esemény helyszíne szeptember 13-tól 15-ig a Várkert Bazár és környéke, az idei fellépők között lesz mások mellett Ben Klock, Ame és Dixon, tINI, Ben UFO és Floating Points.
 
Fotó: Paul Kalkbrenner (FB)

Tűzijáték, konfettiágyú: ezek mind nem lesznek a techno legenda koncertjén

Nincs felesleges sallang, csak őszinte és áradó techno a teljes átszellemülés jegyében... Paul Kalkbrenner szeptember 8-án a Budapest Parkba érkezik pulzáló live act-jével. A német dj legenda több mint 15 éve van a szakmában, zenéjében pedig mindig keresi az új utakat.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek