Bevágtáznak a Dürerbe, és viszik a haverokat is: VHK Fesztivál pénteken

2014. szeptember 08.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

2014. szeptember 12-én a Dürer Kertben lép fel a VHK. Ez egy dolog, de nem csak ez az egy koncert, hanem az egész este a VHK-ról szól majd, mert meghívtak néhány baráti zenekart, illetve olyan bandákat is, amelyekre hatással volt a VHK, esetleg feldolgoztak VHK-dalokat.

Bevágtáznak a Dürerbe, és viszik a haverokat is: VHK Fesztivál pénteken

"A VHK fesztivál esetében a "fesztivál" szót mi úgy értelmezzük, hogy egy ünnepet tartunk, az Élet Zenéjét ünnepeljük. Ezen az estén a teljes értékű, hosszúságú, hangerejű VHK koncert előtt és után csupa olyan banda lép fel, amely a VHK tagjai számára valamilyen oknál fogva különösen kedves. "

 – írja a főszereplő zenekar a FB-profilján. Hozzáteszik:

"A napokban szinte csak vizesvödrök és versek repkedtek a facebookon. Szeptember 12-én, a VHK Fesztiválon, az Élet Zenéjének Estjén viszont Nektek kell velünk repkedni. A zenekar kimondhatatlanul várja ezt a koncertet, hiszen fantasztikus zenekarokkal koncertezhet együtt és a fesztivál után fél évig csak a próbaterem falai hallhatják a VHK zenéjét. "

A pénteki tehát egy nagyon különleges estének ígérkezik, ráadásul eme VHK-koncert után fél évig nem is láthatjátok őket színpadon, mert 2015-ben valami még különlegesebbel jelentkeznek (jövőre lesz 40 éves a mágikus népzenét játszó Vágtázó Halottkémek).

Ha csak a fesztivál fellépőit nézzük, már emlékezetes buli lesz...

Program:

Szabadtér:
18:45-19:30 KRETENS
19:50-22:00 VHK

Nagyterem:
19:00-19:45 KÉPZELT VÁROS
22:00-22:50 PSYCHO MUTANTS
23:10-00:10 ISTEN HÁTA MÖGÖTT
00:30-01:30 CANTARA

Kisterem:
22:00-22:40 DERENG
23:00-23:40 BÚCSÚKONCERT
00:00-00:40 PERIHELION
01:00-01:40 GODGIVEN


A Vágtázó Halottkémek 1975-ben alakult Budapesten Grandpierre baráti társaságából. A VHK addig soha nem látott és hallott, ősi zeneértelmezésen nyugvó ösztönös zenét játszott, amelyet a csillagászként is ismertté váló Grandpierre sámánisztikus éneke kísért. A rendszerváltásig a zenekar szinte folyamatosan be volt tiltva. 1987-től rendszeresen felléptek Nyugat-Európában, többek között a Henry Rollins Banddel is.

A VHK-nak 1988 és 2012 között nyolc albuma jelent meg. 2001-ben mások után egy időre Grandpierre is kiszállt, majd 2005-ben útjára indította a Vágtázó Csodaszarvas nevű csapatát, amely tovább vitte a VHK etno- vagy sámán-rock, pszichedelikus hardcore hagyományait, illetve a Vágtázó Életerőt, amely korábbi VHK-tagokból állt.

A VHK-ban jelenleg Grandpierre Atilla (ének), Soós Lajos Szónusz (basszusgitár, hegedű), Németh László Fritz (gitár), Molnár Lajos Lujó (gitár), Mestyán Ádám (basszusgitár), valamint Király Zoltán (dob) szerepel. (MTI)


 

 

Szólj hozzá!


Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az észak-amerikai turnén a Three Days Grace és a Prophets of Rage kísérte volna el az együttest, de orvosi utasításra visszamondták a koncertsorozatot.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának évfordulóján

Bennington tavaly július 20-án hunyt el. A gyászoló család és barátok rá emlékeznek a szomorú évfordulón.

Nem Queen-imitátorokat keresnek, hanem egyedi produkciókat: Q-Faktor

Q-Faktor címmel negyedik alkalommal rendezik meg a Queen Zenei Tehetségkutató Versenyt. A jelentkezési határidő július 31., a döntő szeptember 1-jén lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek