Bevágtáznak a Dürerbe, és viszik a haverokat is: VHK Fesztivál pénteken

2014/09/08  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

2014. szeptember 12-én a Dürer Kertben lép fel a VHK. Ez egy dolog, de nem csak ez az egy koncert, hanem az egész este a VHK-ról szól majd, mert meghívtak néhány baráti zenekart, illetve olyan bandákat is, amelyekre hatással volt a VHK, esetleg feldolgoztak VHK-dalokat.

Bevágtáznak a Dürerbe, és viszik a haverokat is: VHK Fesztivál pénteken

"A VHK fesztivál esetében a "fesztivál" szót mi úgy értelmezzük, hogy egy ünnepet tartunk, az Élet Zenéjét ünnepeljük. Ezen az estén a teljes értékű, hosszúságú, hangerejű VHK koncert előtt és után csupa olyan banda lép fel, amely a VHK tagjai számára valamilyen oknál fogva különösen kedves. "

 – írja a főszereplő zenekar a FB-profilján. Hozzáteszik:

"A napokban szinte csak vizesvödrök és versek repkedtek a facebookon. Szeptember 12-én, a VHK Fesztiválon, az Élet Zenéjének Estjén viszont Nektek kell velünk repkedni. A zenekar kimondhatatlanul várja ezt a koncertet, hiszen fantasztikus zenekarokkal koncertezhet együtt és a fesztivál után fél évig csak a próbaterem falai hallhatják a VHK zenéjét. "

A pénteki tehát egy nagyon különleges estének ígérkezik, ráadásul eme VHK-koncert után fél évig nem is láthatjátok őket színpadon, mert 2015-ben valami még különlegesebbel jelentkeznek (jövőre lesz 40 éves a mágikus népzenét játszó Vágtázó Halottkémek).

Ha csak a fesztivál fellépőit nézzük, már emlékezetes buli lesz...

Program:

Szabadtér:
18:45-19:30 KRETENS
19:50-22:00 VHK

Nagyterem:
19:00-19:45 KÉPZELT VÁROS
22:00-22:50 PSYCHO MUTANTS
23:10-00:10 ISTEN HÁTA MÖGÖTT
00:30-01:30 CANTARA

Kisterem:
22:00-22:40 DERENG
23:00-23:40 BÚCSÚKONCERT
00:00-00:40 PERIHELION
01:00-01:40 GODGIVEN


A Vágtázó Halottkémek 1975-ben alakult Budapesten Grandpierre baráti társaságából. A VHK addig soha nem látott és hallott, ősi zeneértelmezésen nyugvó ösztönös zenét játszott, amelyet a csillagászként is ismertté váló Grandpierre sámánisztikus éneke kísért. A rendszerváltásig a zenekar szinte folyamatosan be volt tiltva. 1987-től rendszeresen felléptek Nyugat-Európában, többek között a Henry Rollins Banddel is.

A VHK-nak 1988 és 2012 között nyolc albuma jelent meg. 2001-ben mások után egy időre Grandpierre is kiszállt, majd 2005-ben útjára indította a Vágtázó Csodaszarvas nevű csapatát, amely tovább vitte a VHK etno- vagy sámán-rock, pszichedelikus hardcore hagyományait, illetve a Vágtázó Életerőt, amely korábbi VHK-tagokból állt.

A VHK-ban jelenleg Grandpierre Atilla (ének), Soós Lajos Szónusz (basszusgitár, hegedű), Németh László Fritz (gitár), Molnár Lajos Lujó (gitár), Mestyán Ádám (basszusgitár), valamint Király Zoltán (dob) szerepel. (MTI)


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek