Év koncertje - szavazás

Bevágtáznak a Dürerbe, és viszik a haverokat is: VHK Fesztivál pénteken

2014. szeptember 08.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

2014. szeptember 12-én a Dürer Kertben lép fel a VHK. Ez egy dolog, de nem csak ez az egy koncert, hanem az egész este a VHK-ról szól majd, mert meghívtak néhány baráti zenekart, illetve olyan bandákat is, amelyekre hatással volt a VHK, esetleg feldolgoztak VHK-dalokat.

Bevágtáznak a Dürerbe, és viszik a haverokat is: VHK Fesztivál pénteken

"A VHK fesztivál esetében a "fesztivál" szót mi úgy értelmezzük, hogy egy ünnepet tartunk, az Élet Zenéjét ünnepeljük. Ezen az estén a teljes értékű, hosszúságú, hangerejű VHK koncert előtt és után csupa olyan banda lép fel, amely a VHK tagjai számára valamilyen oknál fogva különösen kedves. "

 – írja a főszereplő zenekar a FB-profilján. Hozzáteszik:

"A napokban szinte csak vizesvödrök és versek repkedtek a facebookon. Szeptember 12-én, a VHK Fesztiválon, az Élet Zenéjének Estjén viszont Nektek kell velünk repkedni. A zenekar kimondhatatlanul várja ezt a koncertet, hiszen fantasztikus zenekarokkal koncertezhet együtt és a fesztivál után fél évig csak a próbaterem falai hallhatják a VHK zenéjét. "

A pénteki tehát egy nagyon különleges estének ígérkezik, ráadásul eme VHK-koncert után fél évig nem is láthatjátok őket színpadon, mert 2015-ben valami még különlegesebbel jelentkeznek (jövőre lesz 40 éves a mágikus népzenét játszó Vágtázó Halottkémek).

Ha csak a fesztivál fellépőit nézzük, már emlékezetes buli lesz...

Program:

Szabadtér:
18:45-19:30 KRETENS
19:50-22:00 VHK

Nagyterem:
19:00-19:45 KÉPZELT VÁROS
22:00-22:50 PSYCHO MUTANTS
23:10-00:10 ISTEN HÁTA MÖGÖTT
00:30-01:30 CANTARA

Kisterem:
22:00-22:40 DERENG
23:00-23:40 BÚCSÚKONCERT
00:00-00:40 PERIHELION
01:00-01:40 GODGIVEN


A Vágtázó Halottkémek 1975-ben alakult Budapesten Grandpierre baráti társaságából. A VHK addig soha nem látott és hallott, ősi zeneértelmezésen nyugvó ösztönös zenét játszott, amelyet a csillagászként is ismertté váló Grandpierre sámánisztikus éneke kísért. A rendszerváltásig a zenekar szinte folyamatosan be volt tiltva. 1987-től rendszeresen felléptek Nyugat-Európában, többek között a Henry Rollins Banddel is.

A VHK-nak 1988 és 2012 között nyolc albuma jelent meg. 2001-ben mások után egy időre Grandpierre is kiszállt, majd 2005-ben útjára indította a Vágtázó Csodaszarvas nevű csapatát, amely tovább vitte a VHK etno- vagy sámán-rock, pszichedelikus hardcore hagyományait, illetve a Vágtázó Életerőt, amely korábbi VHK-tagokból állt.

A VHK-ban jelenleg Grandpierre Atilla (ének), Soós Lajos Szónusz (basszusgitár, hegedű), Németh László Fritz (gitár), Molnár Lajos Lujó (gitár), Mestyán Ádám (basszusgitár), valamint Király Zoltán (dob) szerepel. (MTI)


 

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek