Menopauza 1170x180

Budapesten is törölték az összes kínai holdújévi fesztiválra szervezett ünnepséget

2020/01/28  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Bár a járvány sokakat megijeszt, de a kínai emberek –- bárhol éljenek is világon – felelősségteljesen viselkednek ebben a helyzetben, és szorosan követik a WHO irányelveit – írták az esemény oldalán.

A fott az esemény FB-oldaláról kölcsönöztük, legyen nektek is szerencsétek!

Kínában újabb 25 beteg vesztette életét tegnap estig koronavírus okozta tüdőgyulladás miatt, így a járvány halottainak a hivatalos száma egy nap alatt 81-ről 106-ra emelkedett. A fertőzést már Németországban is kimutatták.

A Patkány éve nem indult jól, bár a kínai horoszkóp szerint a Patkány szorgalmas, optimista és okos. Erre a szorgalomra és optimizmusra a kialakult helyzetben azonban nagy szükség lesz. A Magyar-Kínai Kulturális Egyesület sok szempont figyelembevételével, hosszas gondolkodás után, a közegészséget helyezve első helyre hozta meg a döntést, hogy a 2020. február 1-jén és 2-án, a Monori Center – Budapesti kínai negyed helyszínen szervezett, A 2020-as Negyedik Magyar “Kínai Tavaszünnep” Kulturális Fesztivált elhalasztják, egy másik időpontban kerül megrendezésre. Sok európai városban a helyi kínai közösségek ugyanígy döntöttek.

Ugyanakkor – az év kötelez – igyekeznek optimista hangulatot fenntartani és nem szeretnék teljesen elrontani az ünnepet: tegnap két „oroszlán” látogatott a Monori Centerbe, hogy táncot lejtsenek az üzletek, éttermek bejárata előtt.

Ez a szokás a holdújév első napjaiban jó szerencsét és gazdagságot hoz.

Úgy legyen!

Forrás: A 2020-as 4. "Kínai Tavaszünnep" Kulturális és Gasztro Fesztivál

 

Kína, járvány, holdújév, fesztivál, lemondás

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek