Campus 2024: Azahriah, Dimitri Vegas & Like Mike meg a többiek mellé felcsatlakozott Martin Solveig és Gayle is

2024/02/18  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Kilenc nemzetközi előadóval és hetven hazai kedvenccel bővült az idei Campus Fesztivál zenei felhozatala: már most több mint 140 név található a programkínálatban.

Fotó: Campus Fesztivál

A Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem által közösen szervezett Egyetemi Európai Játékok záróünnepsége is a Campus Fesztivál nyitónapján, a fesztivál területén lesz. Ez az egybeesés eddig soha nem látott elemekkel színesíti tovább az idei fesztivált, a pontos részletekről később számolnak be a szervezők. És ha már egyetem: szintén július 24-én válnak nyilvánossá a felsőoktatási ponthatárok, így az országos Pont Ott Partik központi helyszíne is a debreceni Campus Fesztivál lesz.

A korábban már bejelentett Dimitri Vegas & Like Mike és Azahriah mellé Debrecenbe érkezik többek között a nyáron 20. születésnapját ünneplő amerikai Gayle, a francia világsztár dj Martin Solveig, a kanadai rock ’n’ roll banda Danko Jones és az indie-fellángolás legismertebb svéd zenekara, a Mando Diao is.

A programok bejelentése után korlátozott számban elérhetővé váltak a kedvezményes napijegyek és a hétvégi jegyek is

Gayle, miután 2021 legnagyobb slágerét hozta össze az ABCDEFU című szerzeményével, dühös és szókimondó dala vírusként terjedt el a TikTok felületén, mára pedig igazi globális szenzációvá vált. Ahogy a dallasi születésű fiatal énekesnő, úgy Martin Solveig is első kelet-magyarországi fellépésére készül. A francia dj egyébként rajong Magyarországért, hosszú ideig kirobbanthatatlan volt a DJ Mag 100-as listájáról, ‘Hello’ című bulihimnusza már a 100 milliós megtekintésen is túl van.

A Campuson az országban egyedülálló módon idén is önálló színpadot kap a rap/hip-hop, valamint a rock/metal műfaj. Ez utóbbin láthatják a fesztiválozók egyenesen Kanadából a Danko Jonest, akik hard rock lemezeit a punk és a blues attitűdje is átlengi. Messze földön híresek energikus koncertjeikről. Sokat elmond róluk, hogy a Motörhead-frontember Lemmy is énekelt egy slágerükben.

 A nemzetközi nevek közül kiemelendő még Queen Omega, aki sokaknak lehet ismerős, ugyanis a trinidadi reggae-dancehall énekesnő hangja hallható Azahriah Four Moods II című dalában.Az igazi különlegességnek számító fellépése The Royal Souls nevű zenekarával csütörtökön tekinthető meg a Víztoronykertben. Ki tudja, talán a két előadó Debrecenben is csinál majd közös produkciót? Miután egy napon érkeznek, a Campuson bármi megtörténhet…

Ami a hazai felhozatalt illeti, a Campus Fesztiváltól megszokott módon a magyar előadók színe-java idén is jelen lesz a Nagyerdőn. Szintén a szervezőkre jellemző módon lesz azonban jó pár olyan kuriózum, ami különlegessé teszi majd a ránk váró négy napot: Azahriah egyetlen nyári kelet-magyarországi fellépése mellett a sok év szünet után visszatérő Amorf Ördögök is Debrecenben adja majd első fesztiválkoncertjét, az avantgard metal műfajban komoly nemzetközi sikereket elért Thy Catafalque pedig egyetlen nyári hazai koncertjére készül a Nagyerdőn.

Nem mindennapi módon ünnepli fennállásának 35. évfordulóját a Tankcsapda sem: három eltérő napon, három eltérő helyszínen, három eltérő programmal örvendezteti meg majd rajongótáborát. Nem csak a fiatal fesztivállátogatóknak igyekeznek kedvezni a szervezők: a Zenevonat az LGT sztárjaival, az R-Go vagy a Republic az idősebb koncertkedvelőknek kínál majd remek kikapcsolódást.

A bejelentések sora ezzel még nem ér véget: több magyar közönségkedvenc is még nagy önálló koncertre készül tavasszal, az ő nevüket a fesztivál majd ezt követően fogja bejelenteni.

 

Campus Fesztivál, Debrecen

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek