Menopauza 1170x180

CityRocks: idén egy fesztivál keretében áll össze Közép-Európa legnagyobb rockzenekara

2024/02/20  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Májusban ismét Kecskeméten áll össze Közép-Európa legnagyobb rockzenekara, a CityRocks, de ezúttal egy háromnapos, május 16-a és 18-a között megvalósuló fesztivál keretében.

Fotó: Cityrocks

Öt évvel ezelőtt mintegy ötszáz zenész adott óriáskoncertet KecskemétRocks 2019 címmel a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A sikeres rendezvényt követően szinte azonnal megfogalmazódott egy zenei fesztivál ötlete, azonban ennek megszervezését először a világjárvány, majd a háború okozta megszorítások hátráltatták.

De végre eljött az ő idejük: a hosszú hétvégére ebben az évben sok koncerttel és meglepetéssel készülnek. A program egy csütörtöki belvárosi koncerttel kezdődik, majd pénteken 50-60 zenész közreműködésével "rockkamion" járja Kecskemét utcáit és tereit, hogy egy-egy emblematikus helyszínen koncertet tartva alapozzák meg a kecskemétiek és a városba látogatók hangulatát a CityRocks több száz tagú zenekarának szombat esti látványos 12 dalos flashmobjához.     

A KecskemétRocks Fesztivál vendége lesz az idén 35 éves Tankcsapda és a 20 éves jubileumát ünneplő Road zenekar, de fellép a Depresszió és a Fish!, illetve a Mobilmánia is – Vikidál Gyulával kiegészülve. A fesztiválon kecskeméti csapatok is fellépnek, például a Kies és a Nova Prospect.

Számos tribute/cover zenekart is meghívtak, így AC/DC, a Rolling Stones, a Black Sabbath, a Guns 'N Roses, a Rage Against The Machine legnagyobb slágerei is elhangzanak a kecskeméti szabadidőközpontban.         

A fesztivál valamennyi programja ingyenes.     

A szervezők azt ígérték, a flashmobon résztvevő zenészek számára napokon belül elindítják a jelentkezést, és hamarosan nyilvánosságra hozzák a fesztivál teljes programját is.     

További információk itt.

CityRocks, Kecskemét

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek