Év koncertje - szavazás

Csík-koncert a tó közepén: Nagyon Balaton Vol.2.

2014. május 15.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Június 6-tól egészen október közepéig tart idén a II. Nagyon Balaton rendezvénysorozat. A szervező voltosok a tavaly debütált B my Lake és a STRAND Fesztivál mellett idén is több új rendezvényt indítanak útjára. A közel 20 eseményt felvonultató programhoz 2014-ben a Művészetek Völgye, az ARTplacc, a KULTKIKÖTŐ és a Balaton Sound is kapcsolódott.

 Fotó: korkep.sk

Amíg tavaly az augusztus 20-i nemzeti ünnep körüli napokra korlátozódott a Nagyon Balaton kínálata, addig idén júniustól októberig zajlanak a változatos műfajú programok az egész régióban. Minket persze mindebből leginkább a zenés rendezvények, a koncertek érdekelnek.

Június első hétvégéjén ünnepi programmal indul a 2014-es Nagyon Balaton eseménysorozat. A a Tihanyi Révből és a Szántódi Révből indul el 1-1 komp, amelyek a Balaton közepén kapcsolódnak össze. Este fél 9-től a Csík Zenekar ad koncertet ezen az unikális helyszínen. A két komp a másfél órás koncert alatt mindvégig közlekedik, így a fellépők és a közönség nem akármilyen látványban gyönyörködhet, miközben Magyarország talán legnépszerűbb, leginkább sokszínű népzenei produkcióját hallgatja. A mindössze 700 fős közönség 20 órakor Tihanynál szállhat fel.

A Balaton déli partjának kulturális védjegyévé váló, 960 fős befogadóképességű Kultkikötő mára hozzátartozik Balatonföldvár és környéke kulturá-lis-turisztikai látnivalóihoz. Fellép itt majd Halász Judit, Lajkó Félix, Vári Éva, Udvaros Dorottya, Kern András, Kulka János és Básti Juli. Idén is lesz Quimby, és sor kerül a Budapest Bár koncert-színházi estjére.”

A Nagyon Balaton szervezői a tavalyi évben Zánkán indították útjára a Nagy Csobbanáselnevezésű családi programot. A sikeres kezdés után idén nyáron már a Balaton Régió három pontján: Fonyódon, Siófokon és Révfülöpön jelentkezik az egésznapos, ingyenes családi fesztivál, színvonalas műsorral, koncertekkel, családi-, sport- és gyerekprogramokkal. Koncertek: Alma zenekar, Kardos-Horváth Janó és a Hahó együttes, Roy & Adam Trió, Mary Popkids, Ocho Macho, Rutkai Bori és a Hébe-Hóba Banda, Odett, Heincz Gábor Biga.

A Művészetek Völgyét senkinek sem kell bemutatni, ami újdonság, hogy számos budapesti és vidéki kulturális szórakozóhelyre kihelyeztek QR kódokkal ellátott Völgytáblákat. Az akció célja, hogy a rajongók minél több kedvezménypontot gyűjtsenek össze. Ahány QR kódot olvas be az illető a fesziválapp segítségével, annyi százalék kedvezményt kap a jegyből – a maximálisan összegyűjthető kedvezmény 50 százalék.


A Paloznaki Jazz és Bor Piknika Balaton-felvidék olyan különleges programja, amely elsősorban a középkorosztályt szólítja meg – akik köszönik, hogy végre rájuk is gondol valaki... Tervezett előadók: DePhazz, valamint: Djabe, Tompos Kátya, Bin Jip, Mrs. Columbo,  Tárkány Művek, Hajdu Klára Quartet, Manoya, Herczku Ágnes & Sinha Róbert és a Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékei, Smárton trió, Peet Project.

A rockzene hevülete talán a 70-es években volt a legerősebb, nem véletlenül esik erre az időszakra az Omega legfényesebb korszaka is. Az elmúlt években szimfonikus feldolgozások születtek Omega Rapszódia és Omega Szimfónia címen. Saját dalok újraértelmezése akkor lehet sikeres, ha valami újat ad, többet, mást, mint az eredeti – ilyen a Balaton Régió legnagyobb és legkorszerűbb szabadtéri színpadán, Siófokon bemutatásra kerülő Omega Oratórium. Az előadás dalai nem erre az alkalomra születtek, hanem szemelvények az életműből. A legkorábbi dal 1970-es, a legkésőbbi 2006-os szerzemény.

A régió egyik legrégibb borfesztiválja, a Füredi Borhetek is része a Nagyon Balaton programsorozatnak. Míg tavaly három nap programja kapcsolódott a Nagyon Balatonhoz, addig idén már egész augusztusban, összesen 10 koncertet delegálnak Füredre a sorozat szervezői. A hangulatos szabadtéri színpadon igazán változatos program várja a vendé- geket, amely keretében a “Nagy-Szín-Pad” verseny döntősei is főszerephez jutnak. Fellépők: SZABÓ BALÁZS BANDÁJA, CIMBALIBAND, BLAHALOUSIANA - AKUSZTIK, MARY POPKIDS – AKUSZTIK, BUDAPEST BÁR, TURBO – AKUSZTIK, ÓRIÁS – AKUSZTIK, SZALONNA ÉS BANDÁJA, MANOYA, OCHO-MACHO.

Az augusztus 18-22 között megrendezésre kerülő B.my.Lake  – mely debütálását követően egyből el is nyerte Hollandiában az „Európa legjobb új fesztiválja” díjat a “European Festival Awards”-on – egyedülálló módon vonultatja fel az e-zene legelismertebb DJ-it. Igazi hiánypótló fesztiválként jelentkezik a Nagyon Balaton programsorozatban: soha nem látottl LineUp- pal várja a techno, tech house, dnb, electro, minimal és EDM szerelmeseit. Az idén négy naposra bővült „all day and all night long” fesztivál Balaton egyik legszebb partszakaszán, a Balatonvilágoshoz tartozó vadregényes Club Aliga területén kerül megrendezésre, közvetlenül a vízparton - több, mint 120 DJ közreműködésével.

A STRAND – Nagyon Zene Fesztiválon – augusztus 20-án – egy izgalmasnak és látványosnak ígérkező koncerttel ünnepli 25. születésnapját a Tankcsapda, a további napokon pedig számos hazai zenekar és előadó teszi tiszteletét Zamárdiban, többek között a Quimby, a Punnany Massif, az Irie Maffia, a Kiscsillag, a Brains, valamint főszereplőként találkozhatnak a résztvevők a Nagy-Szín-Pad verseny döntőseivel. Ami a külföldieket illeti, a nyitónapon a Papa Roach lép színpadra, a további napokon a Parov Stelar Band, a Knife Party, John Newman, a Dub FX és Wilkinson lesznek a STRAND nemzetközi sztárvendégei.

A kínálatban képzűművészeti projektek és emberpróbáló sportesemények is szerepelnek, azonkívül nagyon sok napfény, Balaton meg effélék – minden, ami egy tisztességes össznyári bulihoz szükségeltetik.

Fotó: korkep.sk


 

 

Szólj hozzá!


Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a rendőrségnek

Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a...

A biztonságos közlekedéshez kapcsolódó témában dalíró pályázatot írt ki a DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Több mint 50 év után előhívtak egy Beatles-negatívot

Több mint 50 év után hívtak elő egy fiókban rejtőző Beatles-negatívot, a koncertfotó Great Yarmouthban készült 1963 júliusában – írja a BBC hírportálja.

Pápai Joci győzelmével és plágiumgyanúval zárult A Dal második elődöntője

Szombat este A Dal című műsorban utoljára pontozott a tisztelt zsűri – megint adtak okot némi mérgelődésre nézői körökben. A legnagyobb port mégsem ez kavarta, hanem Freddie külön bejelentése a műsor végén, ami előre vetít egy újabb botrányos, plágiumvádakkal teli hetet a végjáték előtt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek