Menopauza 1170x180

Disco Partizani, Let's Dance!

2024/06/17  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Ezzel az alcímmel hirdették meg idén a délvidéki magyarság legjelentősebb kulturális fesztiválját, a Dombos Festet, amelyet június 27. és 30. között tartanak a vajdasági Kishegyesen.

Fotó: Shantel

A rendezvénynek helyet adó Hegyalja utcában kézművesek, valamint hagyományos magyar ételeket kínáló árusok és borászok kapnak helyet, emellett borpincével és borterasszal várják a látogatókat, napközben pedig a Dombosi Remix irodalmi fesztivál beszélgetéseit hallgathatják meg az érdeklődők. Ezen felül ismét látható lesz, ahogyan a fényfestők keze alatt minden este életre kel a 100 méteres löszfal, amelynek tövében már 24. éve rendezik meg a fesztivált.

Adta magát az alcím a szervezők szerint, az volt a cél, hogy "vegyük lazábbra, tágabbra, ahol a +disco partizani+ nem egy, hanem legalább négy generációt kell, hogy átmozgasson".

Június 27-én, csütörtökön a Fokos zenekar, Csizmadia Anna és Sőregi Anna fogadja a vendégeket a Népzenei udvarban - és ez a többi napon is így lesz -, majd a nagyszínpadon Szabó Balázs Bandájának koncertjével nyílik meg hivatalosan is az idei Dombos Fest. A nyitónapon emellett a szabadkai Contra Bayandot, valamint  a rockabilly műfaj képviselőit, a Tom White & Mad Circust hallhatja és láthatja a közönség, az estét pedig a Dombos Wine Clubban a Fokos zenekar zárja.

Pénteken utcaszínház és térzene lesz a program, 20 órától a Trapptop Flotta A nap és a hold elrablása című produkciót láthatja, majd a Fanfare Complexa népzenei összeállítására táncolhatnak a vendégek. A nagyszínpadon az Aurevoir, a kisszínpadon pedig az Új Gereben zenekar muzsikál az este folyamán.

A mindig a leglátogatottabb napnak számító szombaton az etno punk neves képviselője, a Gypo Circus kezdi a bulit a nagyszínpadon, míg a kisszínpadon a Csángálló zenél, az estet pedig a németországi Shantel & Bukovina Club Orkestar zárja. Ez a zenekar az, amely Disko Partizani címmel adott ki albumot 2007-ben, és ez lett a Dombos Fest alcíme is az idén. (Ha valaki addig nem tudna várni, egy nappal előbb, június 28-án a Kobuciban partizánkodhat egyet az VI. Óbudai Világzenei Hét keretein belül.)

A zárónapon a Sajó Banda, Bujdosó János szólóban, az indie zene magyar képviselője, a Platon Karataev, valamint a Szent Efrém Férfikar szórakoztatja a közönséget, majd a négynapos fesztivál óriási tábortűzzel zárul.

A szervezők a löszfallal kapcsolatban Sziveri János költőt idézték, aki szerintük nem a kishegyesi löszfalra gondolt, amikor azt írta:

"megvár majd ugyanúgy a lösz, hidd el, itt lesz, ha megint hazajössz",

ugyanakkor mégis jól jelezte, milyen az az érzés, az a várakozás, amikor valaki hazaér egy hosszabb távollétet követően.

"Na, igen ez már a Dombos, az életérzés, az életöröm, a találkozás, a művészkedés, a válasz!" - olvasható az idei rendezvényhez kapcsolódó leírásban.

A részletes program cikkünk születésének pillanatában nem érhető el, de biztos jön.

 

 

Dombos Fest

 

 

Szólj hozzá!


Decemberben érkezik a Demjén-film

Decemberben érkezik a Demjén-film

Befejeződött a Demjén Ferenc leghíresebb dalaira felfűzött romantikus zenés vígjáték forgatása. A "Hogyan tudnék élni nélküled?" című film...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Beton.Hofi bocsánatot kért a Sziget szervezőitől

Beton.Hofi augusztus 9-én ad koncertet a Szigeten. Saját bevallása szerint egyszer hamisított jeggyel is bejutott... A mostani koncertjével utólag elnézést is kér ezért a Sziget szervezőitől :)

FRINGE 2024: 300-ból választott ki a Zene Háza 30 zenészt – itt a névsor!

Idén nyáron a Magyar Zene Háza missziójának támogatásaként indult el a Fringe program, melynek keretében zeneiskolások, hobbizenészek, feltörekvő zenekarok és utcazenészek kapnak lehetőséget a fellépésre a Ház különböző pontjain. A júniusi határidőig közel 300 pályázat érkezett, közülük 30-an kapnak fellépési...
Új koncertek