Earth Wind & Fire, Presser Gábor, Bródy János, Fenyő Miklós, Szikora Róbert, Demjén Ferenc: ZamJam Zamárdiban

2022/11/29  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

2023-ban újra elindul a ZamJam, amely feladatának tekinti, hogy a balatoni turistáknak megmutassa Zamárdi ismert és rejtett kincseit. A háromnapos esemény fő helyszínén idén is minden idők legfontosabb dalai szólalnak meg, élő legendák tolmácsolásában.

Earth Wind & Fire, Presser Gábor, Bródy János, Fenyő Miklós, Szikora Róbert, Demjén Ferenc: ZamJam Zamárdiban

A nyitónapon, július 27-én a Budapest Bár nyitja a ZamJam-et, sok-sok vendég énekessel, majd ugyanezen a színpadon Bródy János fellépését a Csík Zenekar, Karácsony János és Presser Gábor közös koncertje követi.

Másnap több generáció álma válik valóra, hiszen a '80-as, '90-es évek legnagyobb sztárjai zenélnek egy színpadon. A Hungária együttes alapítója, Fenyő Miklós jó ideje saját projekttel koncertezik, a nevéhez köthető legnagyobb rock and roll slágerekkel. Szikora Róbert pedig, amióta kiszállt a Hungáriából, a négy évtizede töretlenül sikeres R-Go frontembere. Ritka az az esemény, ahol ez a két legenda egyazon este lép színpadra! Július 28-án Zamárdiban ez is megtörténik, a házigazda pedig a korszak műsorvezető-dj legendája, B. Tóth László lesz.

A záró nap ugyancsak megdobogtatja majd sokak szívét, hiszen a Váczi Eszter és a Quartet után az egyik legnagyobb élő legenda, Demjén Ferenc ad koncertet. A nap zárásaként pedig az Earth Wind & Fire Experience by Al McKay lép fel. Jó hír, hogy ezúttal a koncertek után hajnal 3-ig tart nyitva a ZamJam, ahol 27-én a Jazzkovács és 28-án a GetFunky a balatoni nyár legnagyobb slágereivel várja a közönséget.

A programok nagy része ingyenesen látogatható, a legnagyobb koncertekre pedig kedvezményes áron kaphatók jegyek.

Koncertek a Kilátónál

Sokan nem is tudják, hogy Zamárdiban nemcsak a vízparton csodás a kilátás. Zamárdi kőhegyi kilátójából kelettől-nyugatig élvezhetjük a Balaton legszebb panorámáját. A kilátó tövében a MOL kilátókoncertek keretében belépő nélkül hallgathatjuk a Kiss Tibi vezette Aranyakkord koncertjét, Járai Márk pedig Cseh Tamás dalaival érkezik.

ZamJam After

A ZamJam fő helyszínén az élő legendák koncertjei után éjszaka is folytatódik a balatonparti buli: az első napon Jazzkovács lép színpadra, pénteken a Wannabe csapata érkezik, szombaton pedig a GetFunky program keretében Suri Imre áll a lemezjátszók mögé.

ZamJam Jazz

A fesztivál hangulatának elengedhetetlen kelléke a jazz a Balaton partján. A Budapest Jazz Club szervezésében érkezik majd Hajdú Klára & Szakonyi Milán Duója, a Nagy Noémi Quartet, a Nagy János Yancha Trio feat. Gereben Zita, az Elsa Valle & The Bakary Trio, és a Révész Richárd Latin Quartet feat. Yulaysi Miranda. Ugyanezen a színpadon, tihanyi panorámával a háttérben koncertezik a MüPa Jazz Showcase idei ZamJam különdíjasa, az Ineffable.

 

 

 

 

Venom Lemezkertje

A Halott Pénzből ismert DJ Venom és meghívott vendégei a Rozmaring Kiskert Vendéglő és Pizzériában várják a látogatókat tematikus DJ szettekkel és zenetörténeti kerekasztal-beszélgetésekkel. Beszélgetnek majd kedvenc lemezeikről Pogár László (Black Bartók, Hangmás), Jumodaddy (Irie Maffia, Kelemen Kabátban) vagy Eckü és Mentha (Hősök), és a DJ pult mögött is minden nap más előadó pörgeti a lemezeket.

Gitár a parton

Zamárdi nyitott éttermeiben, teraszain minden nap más-más helyen bukkannak fel egy szál gitáros produkciók: Hangácsi Márton zenél csütörtökön a Tiki Beach Bistro teraszán, pénteken Juhász Zoli a Zenepavilon színpadán, szombaton pedig a Patkó büfében GÉEM lép fel a program keretein belül.

Irodalmi programmal is készül a ZamJam

A ZamJam – Líra Irodalmi Terasza a fesztivál mindhárom napján várja az érdeklődőket. Csütörtökön Nyáry Krisztián beszélget Zajácz D. Zoltánnal, a Balatoni Krimik szerzőjével, pénteken pedig őt magát faggatja majd Szegő János szerkesztő-irodalmár. Szombaton a nyári melegben a jég birodalma lesz a középpontban, a téma a Ketten a világ végén - Páros transzgrönlandi expedíció című kötet lesz; Tenczer Gábor vendégei lesznek a szerzők, Vámos Nóra és Rakonczay Gábor.

A színház szerelmeseinek

Földessy Margit és a SZINDRA társulat Parti Impro-party című szórakoztató, interaktív improvizációs előadása július 29-én 16:00-tól gyerekeknek és családoknak, 21:00-tól pedig játékos kedvű felnőtteknek szól majd.

Ízek, zene és hangulat – balatoni éttermek a ZamJamen

A színes zenei és kulturális kínálat mellett idén elindul a Staropramen Gasztrosétány, amely keretében a Balatoni Kör a régió legjobb éttermei közül hív meg jó néhányat – csupa olyan vendéglátóhely települ ki a partra és készül ételekkel a ZamJam-re, amelyeknek népszerűsége évek óta töretlen a helyiek és a turisták körében egyaránt. Az éttermek között ott lesz a Kistücsök, a Sparhelt Bistro, a Hableány, a Lavender Terasz, látványkonyhaként bemutatkozik a Creative Kitchen Truck by John's Pub. A Wine Selection Trucknak köszönhetően pedig azok sem fognak csalódni, akik a program mellé egy pohár jó borral ülnének ki a balatoni naplementébe.

Sport és gyerekprogramok

Megrendezik idén is a II. ZamJam kispályás labdarúgó kupát, olyan csapatok részvételével, mint a Magyar Újságíró Válogatott, Zamárdi Öregfiúk Válogatott, Magyar Öregfiúk Liga Válogatott, Művész Válogatott, Magyar Borász Válogatott és a Parlament Válogatott. Szombaton a legkisebbeket a Budavári Palotanegyed várja izgalmas múzeumpedagógiai kézműves programja a Panoráma színpadnál.

Egész Zamárdi velünk van!

Városszerte, a helyi vállalkozásokkal karöltve, változatos kiegészítő programokkal várják az idelátogatókat. Pozsonyi Zsuzsi „KitchenCoach" főzős workshoppal, a Pach Fenegyerek Pálinka cefrézési és pálinkafőzési bemutatóval, vasárnap pedig a Patkó Piac kis- és őstermelői piaca várja a kézműves termékek iránt érdeklődő közönséget.

 

ZamJam, Zamárdi

 

 

Szólj hozzá!


A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek