East-életműkoncerttel hasít az Óbudai Nyár

2014. május 28.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Régi visszatérők és új belépők: Demjén Ferenc, Djabe és Steve Hackett, Csík zenekar, Orosz Zoltán és a Benkó Dixieland Band, Óbudai Danubia Zenekar, Muzsikás együttes, Hobo és bandája, az Apples, East zenekar. A felsorolás nem teljes, de ha úgy alakul, ki sem kell mozdulni Óbudáról a nyáron, lesz elég program.

East-életműkoncerttel hasít az Óbudai Nyár

Ha valaki még nem járt az óbudai Fő téren nyáron, koncert idején, érdemes egyszer elmennie: az egész tér egyetlen nagy nézőtér, ahol szék nem marad üresen, a szemfülesebbje pedig már jó korán helyet foglal. A közönség színes és lelkes, az előadók hálásak. Az utóbbiaknak nyilván fizetnek, de mindezt nem a közönség pénzéből teszik: számukra a koncertek ugyanis ingyenesek. Krúdy pedig mindezt egy – nyilván – krúdyfröccs mellett, derűsen figyeli.

Ugyan csak egyetlen pécsi koncert erejéig tervezték a visszatérést, a dolgot a kölcsönös megelégedésre való tekintettel prolongálták, s a Müpa után az óbudai nyár július 19-i estéjét (esőnap 20.) teszik még forróbbá... A nagy durranásként beharangozott East tulajdonképpen két koncertet is ad egyszerre: a 2,5 órát ugyanis két felvonásra bontották: az egyik a zenekar '80-'83 közötti időszakát öleli fel, azt az időszakot, amikor három – később kiderült: legsikeresebb – lemezüket (Álmok, Játékok, Hűség) kiadták. Aztán jön a '87-'94-es időszak: a koncert további részében A szerelem sivataga (1987), a Taking the Wheel (1991) a Radio Babel (1994) albumok és Az áldozat (Szodoma) című balettzene (1984) legszebb számai, részletei hangzanak el.

A koncerten az EAST történetének két legsikeresebb formációja lép színpadra:

1980-1983: Zareczky Miklós – ének, Móczán Péter – basszusgitár, Pálvölgyi Géza – billentyűs hangszerek, Varga János – gitár, Király István – dob.

1987-1994: Móczán Péter és Pálvölgyi Géza mellett, Takáts Tamás – ének, Dorozsmai Péter – dob, közreműködők: Madarász Gábor – gitár, Czerovszky Heni – vokál, Vincze-Fekete Vera – vokál.

A Fő téri színpadot koptatja majd az Óbudai Danúbia Zenekar– ők kétszer is, a Csík Zenekar, Demjén Ferenc, Djabe és Steve Hackett, Orosz Zoltán és a Benkó Dixieland Band és a Muzsikás együttes is. Ők – a holokauszt emlékév tiszteletére – 20 év után újrajátsszák "Szól a kakas" című, magyar zsidó népzenét prezentáló lemezüket.

A kastélykertben "Zene a Zichy udvarban"  címmel folynak majd a programok, köztük Hobóé is, aki a ficakban megtelepedő Kobuci kertben is fellép majd a blues fesztiválon. De nem csak zene lesz az udvarban, hanem mozi is: ebben az évben Bujtor István emlékének ajánlják a vetítéseket, az ő filmjei peregnek majd – olyan vendégek aktív jelenlétében, mint a testvére, Frenreisz Károly, vagy mint a fia, Bujtor Balázs – aki ráadásul az Óbudai Danubia Zenekarban játszott egykor.

Békáson (Hékás Békás) a Firkin és a Kaukázus a headlinerek, az Óbudai Társaskörbe pedig azokat várják, akik szerertik DarvasFerenc zongorajátékát (rajongói állítólag kilobbizták a fellépését:), és/vagy szívesen felidézik egy-egy est erejéig Hrabal vagy Tolnay Klári emlékét, esetleg Charles Aznavour melódiáit – ez utóbbi, a híres francia sanzonénekes még szerencsére él...

Rengeteg program lesz, kicsiknek-nagyoknak, legyen az a Macskakő-macska-kő fesztivál, vagy a Goldberger textiljeire épülő divatshow, sőt: élőben meghallgatjatjuk a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról ismerős dallamait – s a Múzeumok Éjszakája is rengeteg meglepetéssel (és a Budapest Klezmer Band koncertjével) szolgál majd mindenkinek, s ha már itt tartunk: a Kiscelli Múzeum is gyönyörű díszletétül szolgál majd a koncerteknek.

Szóval, jöjjön ki Óbudára, hogy hol lehet manapság egy jó túróscsuszát kapni, azt már nem tudjuk megmondani, de buli lesz bőven...

A programfüzet innen letölthető, talán egyszer majd rendesen kivitelezett  weboldal is lesz a link alatt.

 

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Kiss Tibi csokipapírt tervezett

Kiss Tibi csokipapírt tervezett

Ráadásul nem is akárki kérte fel erre, hanem a 160 éves Gerbeaud cukrászda, és nem is egy "mezei" csokit fog beburkolni az általa megtervezett...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Boszorkányok pedig nincsenek... vagy de?

Lehet musicalt csinálni egy Arany-balladából? Úgy tűnik, igen. Arany János születésének 200-évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből – akármit is jelentsen ez – és tollából, valamint Derzsi György lelkéből – akármit is jelentsen ez – a musical-ballada a Vörös Rébékből, amit ráadásul az Arénában mutatnak...

Utolsó turnéjára indul a KISS!

A legendás együttes 45 év zenélés után bejelentette utolsó turnéját, amely “Az Út Vége” nevet viseli (“End Of The Road world tour”). A hírt az America’s Got Talent fináléjában jelentették be szeptember 19-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek