EFOTT 2014: újra szól az elefántdübörgés!

2014/04/04  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

30 év után ismét visszatér az EFOTT Miskolcra, ennek apropóján a fesztivál szervezői nem csupán a fiatal generációra gondoltak. A közönség az aktuális kedvencek mellett a fesztivál negyedik napján olyan kultikus magyar rock zenekarok koncertjein tombolhat majd, mint például az Edda, a P-Mobil vagy a Karthago.

EFOTT 2014: újra szól az elefántdübörgés!

Több évtizede sikeresek, koncertjeiken pedig mára több generáció együtt bulizik. Igazi rocklegendáké lesz a terep a miskolctapolcai EFOTT pénteki programjában. A P-Mobil, a Kalapács zenekar és Deák Bill Gyula mellett a Karthago és az Edda is színpadra lép.

Pataky Attila kettős érzéssel tér vissza szülővárosába.

„Már a ’80-as években is feszegettük a határainkat, a mai világban pedig még nagyobb igénye van a fiataloknak arra, hogy lehetőséget kapjanak a felszabadulásra. Akkor és most is arra törekszünk, hogy felhőtlen órákat és boldogságot adjunk a közönségnek a zenénkkel. A régi rajongók már gyermekeikkel érkeznek a koncertekre, így mára egy több generációs táborunk alakult ki” – kezdte az énekes. – „Mindig kettős érzéssel lépek színpadra Miskolcon. Egy részről otthon érzem magam, viszont a megfelelési kényszer sokkal erősebb bennem az otthoni közönség előtt. Mindenesetre nagyon várom, hogy az EFOTT-on léphessünk színpadra, szeretlek Miskolc!” – tette hozzá az Edda frontembere.

Változatlan felállásban és lelkesedéssel készül az év legnagyobb hallgatói bulijára a Karthago is, akik idén első alkalommal kaptak meghívást az EFOTT-ra.

„Harmincöt éve ugyanabban a felállásban zenélünk, ezt manapság kevesen mondhatják el magukról. Már a ’80-as évek nagy rock fesztiváljain is főzenekar voltunk, több mint 3200 koncerten vagyunk túl, de a mai napig nagy lelkesedéssel készülünk minden bulira. Ráadásul mára a közönség ollója is kiszélesedett” – mondta Szigeti Ferenc. – „Minden évben igyekszünk frissíteni a műsorunkon, így az elmaradhatatlan Karthago-himnuszok mellett mindig készülünk új dalokkal is. Július 18-ra hatalmas bulit ígérhetünk, és megtiszteltetésnek érezzük, hogy idén először színpadra léphetünk a fesztiválon!” – folytatta a zenész.


Képtár

  • EFOTT 2014: újra szól az elefántdübörgés! kép 28453
  • EFOTT 2014: újra szól az elefántdübörgés! kép 28454
  • EFOTT 2014: újra szól az elefántdübörgés! kép 28455
  • EFOTT 2014: újra szól az elefántdübörgés! kép 28456
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek