Év koncertje - szavazás

Egy csomó jó koncert a Budapesti Nyári Fesztiválon

2014. május 21.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A 11. Budapesti Nyári Fesztivál 2014. június 13-án veszi kezdetét Snétberger Ferenc koncertjével, amelyet aztán számos remek zenés buli is követ. Azért lesz érdemes a Koncert.hu Facebook-profilját nézegetni, mert bizonyos koncertekre jegyet is nyerhettek nálunk!

Egy csomó jó koncert a Budapesti Nyári Fesztiválon

A fesztivál 2014. évi műsora kapcsolódik az aktuális évfordulókhoz. Június 13-án Snétberger Ferenc nyitókoncertjén a magyar holokauszt áldozatairól emlékeznek meg a Margitszigeten. Shakespeare születésének 450. évfordulóját háromnapos minifesztivállal ünneplik ugyanitt, melynek fő eseménye a londoni Shakespeare’s Globe Hamlet című előadása lesz, de Szentivánéji Slam Komédia is készül, lesznek színházi előadások, gyerekprogramok és a W.H. formáció Szonettek és dalok koncertje Sena és Ónodi Eszter közreműködésével. Az orosz-magyar kulturális kapcsolatok jegyében a Moszkvai Állami Akadémiai Klasszikus Balett Színházat hívták meg két Sztravinszkij egyfelvonásos balettel, a Dózsa-féle parasztlázadás 500. évfordulója alkalmából pedig a Honvéd Táncszínház táncjátékát újítják fel Novák Péterrel a címszerepben. „A Székely Dózsa György azért lesz kiemelt eseménye az idei programnak , mert általa a néptánc is helyet kap a fesztiválon.”

Operában is erős lesz az idei program. Verdi: Aida és Bizet: Carmen című operáit a Margitszigeten, két egyfelvonásos vígoperát, A csengőt és A titkos házasságot a Városmajorban mutatják be. „Minden tisztelet a fesztivál szervezőinek, ugyanis operát színpadra állítani hihetetlen munka és anyagi próbatétel” – mutatott rá Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója. Éppen ezért a rendelkezésükre álló minden támogatást megadnak a margitszigeti előadások megvalósításához. Ennek jegyében az Operaház évadzáró bemutatójaként a Carment viszik színre Oberfrank Pál rendezésében, hagyományteremtő jelleggel – az opera férfi főszerepét, Don Josét Kiss B. Attila .énekli a Margitszigeten.

Nevek még

Sas Tamás a városmajori nyitóelőadás, a Piszkos Fred, a kapitány című zenés játék rendezője. Miller Zoltán Fülig Jimmy-t, Bezerédi Zoltán Piszkos Fredet alakítja a június 6-án bemutatásra kerülő produkcióban. Radnay Csilla és Hirtling István a My Fair Lady főszerepében lesznek láthatók július 18-án és 20-án. Gájer Bálint és Veres Mónika Nika a július 11-i Filmzenék a világ körül című szimfonikus filmzene-koncert énekes szólistáiként lépnek fel a Margitszigeten

Zenei programok még


Piszkos Fred, a kapitány
Mágnás Miska („cudar világ")
Snétberger Ferenc és barátai: For My People (Népemnek) nyitókoncert
Opera ultima
Budapest Bár koncert
InFusion Trió
Eisemann-Zágon-Nóti: Hippolyt, a lakáj

Micsoda útjaink – Cseh Tamás dalaival
Sena & Ónodi Eszter & W.H. Shakespeare's Sonnets and Songs

Moszkvai Klasszikus Balett: Tavaszi áldozat / Tűzmadár
Váczi Eszter & the Quartet
Carmen
Molnár Dixieland Band és vendégei

Filmzene a világ körül

Az első 22 év – Vodku
Lajkó Félix: Szimfonik Live
MY FAIR LADY

Csemer Boglárka BOGGIE
TALAMBA Ütőegyüttes: Spirit of Life világzenei koncert

ORQUESTA BUENA VISTA SOCIAL CLUB® „ADIOS TOUR"
Vásáry Tamás és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar
Aida
kArc Szimfonik
Rákász Gergely: Walzer and Love
Magna Cum Laude
Pa-Dö-Dő

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Woodstock a TRIP hajóra költözik

Woodstock a TRIP hajóra költözik

Február végén immáron negyedik alkalommal elevenedik fel a 1960-as évek végi hangulat, Budapest egyik legifjabb koncerthelyszínén, a TRIP hajón...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bérczesi Robi lett az év szövegírója

Átadták az Artisjus-díjakat: Dés Lászlót életműdíjjal, Szabó Tibort (Magna Cum Laude) az év zeneszerzője, Bérczesi Róbertet (Hiperkarma) pedig az év szövegírója címmel jutalmazták hétfőn Budapesten.

Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Kicsit nem figyelünk oda, aztán már az egész net tele van azzal, hogy a Queen – pontosabban: Queen & Adam Lambert – is fellép a vasárnapi Oscar-díjátadón.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek