Egy csomó jó koncert a Budapesti Nyári Fesztiválon

2014/05/21  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A 11. Budapesti Nyári Fesztivál 2014. június 13-án veszi kezdetét Snétberger Ferenc koncertjével, amelyet aztán számos remek zenés buli is követ. Azért lesz érdemes a Koncert.hu Facebook-profilját nézegetni, mert bizonyos koncertekre jegyet is nyerhettek nálunk!

Egy csomó jó koncert a Budapesti Nyári Fesztiválon

A fesztivál 2014. évi műsora kapcsolódik az aktuális évfordulókhoz. Június 13-án Snétberger Ferenc nyitókoncertjén a magyar holokauszt áldozatairól emlékeznek meg a Margitszigeten. Shakespeare születésének 450. évfordulóját háromnapos minifesztivállal ünneplik ugyanitt, melynek fő eseménye a londoni Shakespeare’s Globe Hamlet című előadása lesz, de Szentivánéji Slam Komédia is készül, lesznek színházi előadások, gyerekprogramok és a W.H. formáció Szonettek és dalok koncertje Sena és Ónodi Eszter közreműködésével. Az orosz-magyar kulturális kapcsolatok jegyében a Moszkvai Állami Akadémiai Klasszikus Balett Színházat hívták meg két Sztravinszkij egyfelvonásos balettel, a Dózsa-féle parasztlázadás 500. évfordulója alkalmából pedig a Honvéd Táncszínház táncjátékát újítják fel Novák Péterrel a címszerepben. „A Székely Dózsa György azért lesz kiemelt eseménye az idei programnak , mert általa a néptánc is helyet kap a fesztiválon.”

Operában is erős lesz az idei program. Verdi: Aida és Bizet: Carmen című operáit a Margitszigeten, két egyfelvonásos vígoperát, A csengőt és A titkos házasságot a Városmajorban mutatják be. „Minden tisztelet a fesztivál szervezőinek, ugyanis operát színpadra állítani hihetetlen munka és anyagi próbatétel” – mutatott rá Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója. Éppen ezért a rendelkezésükre álló minden támogatást megadnak a margitszigeti előadások megvalósításához. Ennek jegyében az Operaház évadzáró bemutatójaként a Carment viszik színre Oberfrank Pál rendezésében, hagyományteremtő jelleggel – az opera férfi főszerepét, Don Josét Kiss B. Attila .énekli a Margitszigeten.

Nevek még

Sas Tamás a városmajori nyitóelőadás, a Piszkos Fred, a kapitány című zenés játék rendezője. Miller Zoltán Fülig Jimmy-t, Bezerédi Zoltán Piszkos Fredet alakítja a június 6-án bemutatásra kerülő produkcióban. Radnay Csilla és Hirtling István a My Fair Lady főszerepében lesznek láthatók július 18-án és 20-án. Gájer Bálint és Veres Mónika Nika a július 11-i Filmzenék a világ körül című szimfonikus filmzene-koncert énekes szólistáiként lépnek fel a Margitszigeten

Zenei programok még


Piszkos Fred, a kapitány
Mágnás Miska („cudar világ")
Snétberger Ferenc és barátai: For My People (Népemnek) nyitókoncert
Opera ultima
Budapest Bár koncert
InFusion Trió
Eisemann-Zágon-Nóti: Hippolyt, a lakáj

Micsoda útjaink – Cseh Tamás dalaival
Sena & Ónodi Eszter & W.H. Shakespeare's Sonnets and Songs

Moszkvai Klasszikus Balett: Tavaszi áldozat / Tűzmadár
Váczi Eszter & the Quartet
Carmen
Molnár Dixieland Band és vendégei

Filmzene a világ körül

Az első 22 év – Vodku
Lajkó Félix: Szimfonik Live
MY FAIR LADY

Csemer Boglárka BOGGIE
TALAMBA Ütőegyüttes: Spirit of Life világzenei koncert

ORQUESTA BUENA VISTA SOCIAL CLUB® „ADIOS TOUR"
Vásáry Tamás és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar
Aida
kArc Szimfonik
Rákász Gergely: Walzer and Love
Magna Cum Laude
Pa-Dö-Dő

 

 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek