Menopauza 1170x180

Fáklyás-álarcos felvonulás, Besh o droM, fánk – farsang Szentendrén

2018/01/20  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Maskarások, farsangi fánkkülönlegességek, koncertek, fáklyás-álarcos felvonulás és gasztronómiai vásár is lesz az idei Szentendrei Karnevál - Farsangfarka Fesztiválon, amelyet február 10-én és 11-én rendeznek meg Szentendre főterén.

Fáklyás-álarcos felvonulás, Besh o droM, fánk – farsang Szentendrén

Az idén rövid lesz a farsangi időszak – mondta Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató szombaton a köztévében. A farsangi időszak kezdete január 6. vízkereszt, a vége pedig a nagyböjtöt megelőző húshagyó kedd éjfél, ami az idén február 13. Régen azért okozott gondot a rövidség, mert a farsang volt a lakodalmak legfőbb időszaka, az utolsó három napban rendezték meg a háromnapos bálokat. (MTI)

A nagyszínpadon két napon át egymást követik a népzenei, világzenei, könnyűzenei produkciók, gyermekkoncertek, szombat este pedig a Holdviola, vasárnap a Besh o droM lép fel. A rendezvény legnépszerűbb és leglátványosabb programja a fáklyás-álarcos felvonulás, amelynek keretében látványos tűzzsonglőr produkciót is láthatnak az érdeklődők. A gyerekeket álarckészítéssel, koncertekkel, gyerekműsorokkal és a szentendrei óvodások farsangoló produkciójával várják. A Dumtsa sétálóutca ad helyet a karneváli hangulatú gasztronómiai vásárnak, ahol a látogatók a farsangi időszakra jellemző ételeket kóstolhatják meg, a ropogós sültektől kezdve a farsangi fánkvariációkig, de gazdag pálinkakínálat és jótékonysági malac- és báránysütéssel is készülnek a szervezők.

Részletes programbontás itt

Előtte, február 3.-án rendezik meg a Városi Jelmezbált. A 18. századi purger, azaz polgárbálokon minden rendű és rangú szentendrei lakos – a kereskedőtől a szatócsig- részt vett. Ezen bálok hangulatát  – ötvözve a Művésztelep régi, vidám és kötetlen jelmezbáljaival – idézi az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Szentendre Városi Jelmezbál. A zenét a 10 tagú Sunny Dance Band biztosítja.

További részletek itt

farsang, Szentendre

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek