Fesztivál egy posztapokaliptikus kráterben – mindez Magyarországon

2023/05/08  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

A Hello Wood és a Katttarzis által közösen szervezett Kráter elnevezésű, kétnapos nyári zenei rendezvényen komoly hazai DJ lineupja mellett olyan hazai előadók lépnek fel mint az Analog Balaton, Sisi, Lil Frakk, 6363, Kale Lulugyi és a Wavy Budapest.

Fesztivál egy posztapokaliptikus kráterben –  mindez Magyarországon

A Kráter a különleges épületeiről és alkotótáboráról ismert Hello Wood eddigi legnagyobb alkotótáborát, a Builder Summitot zárja le, ahova a világ minden tájáról gyűlnek össze az építeni vágyók. A 8 napos művészeti alkotótábor során a 200 nemzetközi résztvevő helyspecifikus, ideiglenes installációkkal és land art alkotásokkal tölti meg a bánya területét, amelyeket a fesztiválozók is felfedezhetnek majd. 

A program helyszíne Zalahaláp lesz, ahol az elbányászott Haláp hegy posztapokaliptikus krátere nyújtja a látványos környezetet a zenéhez július 14-én és 15-én. Az eseményt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF2023) kezdeményezésére és támogatásával rendezik meg.  

A zenei eseményre új Hello Wood-alkotás is készül, egy látványos központi land art installáció, amely a nagyszínpadot rejti majd és helyet teremt a táncolásnak. Az egyedi színpadképet a Katttarzis bulikról ismert izgalmas fényinstallációk egészítik ki a még mágikusabb élmény érdekében.

A Kráter headlinere az Analóg Balaton lesz, akik nevéhez az utóbbi évek legnépszerűbb fesztivál live act fellépései kötődnek a hazai rap közösségben egyre meghatározóbb Lil Frakk és 6363 közös produkcióval érkeznek, emellett az egyik legizgalmasabb új felfedezett, Sisi is színpadra lép. A fesztiválon fellép a cigányzenei események állandó fellépője a Kale Lulugyi, a Wavy Budapest hiphop kollektívát egyebek mellett Co Lee, Orlando, Aminon, valamint Blaize képviseli majd. A népszerű elektronikus zenei programokat szervező Katttarzis csapata által összeállított elektronikus zenei line-upban pedig többek között olyan nevek fordulnak meg, mint Tolo és Falcao (LavaLava), Lau, dtnb., valamint Vatsanah.

Jegyinformáció és további részletek itt.

Az illusztráció forrása, avagy amit a zalahápi bányáról tudni kell.

További EKF2023 rendezvények:

 

Bringával a Bondoróra

Megnyitott a Gyárkert

 

Kráter, fesztivál, Hello Wood, Katttarzis, Zalaháp

 

 

Szólj hozzá!


Mi is szeretünk, Kátya! Jótékonysági koncert Tompos Kátya kezeléséért

Mi is szeretünk, Kátya! Jótékonysági koncert Tompos...

Kátya kérésére mostanáig csak a szűk szakma tudhatott az állapotáról, ám eljött az idő, hogy a sorsáért aggódó zenészek és a közönség a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ingyenes szabadtéri elektronikus zenei parti a Városligetben

A 2021-ben életre hívott PULP Open Air party idén is a városligeti Pavilon Kertben indítja el a tavaszi-nyári szezonját. Az ingyenes esemény 2024. május 11-én, szombaton 19 órakor kezdődik.

Hollán Jazz Street, sanzonok, Beatles-dalok: angyalföldi koncertfolyam május-júniusban

Ha nem is pálmafák, de rengeteg zene költözik Angyalföldre az elkövetkező hetekben. Az igényességgel összeválogatott koncertek többségén ráadásul ingyenes a részvétel!
Új koncertek