Fesztiválzáró: VeszprémFest, a prémium kategória

2013. július 24.  ·   Fesztivál   ·  MTI, koncert.hu

A hazai fesztiválok sorából kiemelkedik a veszprémi zenei rendezvénysorozat, hiszen mind a helyszín, mind az előadók – s ezáltal természetesen a jegyárak is más minőséget képviselnek. Az idei menüben olyan ínyencfalatok szerepeltek, mint Diana Krall, Marcus Miller, Nigel Kennedy, Paco de Lucía és Craig David.

Fesztiválzáró:  VeszprémFest, a prémium kategória

S ha azt gondolná bárki, hogy a minőségi szórakoztatásra itthon nincs kereslet, annak elmondjuk, hogy jegybevételi rekord született a jubileumi, tizedik VeszprémFesten; az ötnapos fesztiválon az első számítások szerint több mint 12 ezren vettek részt.

Ahogy azt az elégedett szervezők elmondták, t íz év óta először volt mind az öt napon jó idő, ami különleges ajándék, hiszen a fesztivált a várba álmodták meg, és ez most valóra is vált.

A kezdő napon a Diana Krall-koncertet a Veszprém Arénában rendezték meg ugyan, de nem az időjárás, hanem a nagy érdeklődés miatt: csaknem négyezren voltak kíváncsiak a kanadai zongorista-énekesnőre és együttesére . A többi napon körülbelül kétezren vettek részt a várban megrendezett koncerteken, míg a szombati zárónapon, a Craig David popkoncerten több mint 2500-an szórakoztak.

Különlegesség volt a koncertek sorában, hogy a fesztivál életében először „bevállaltak” egy popkoncertet, amit nem csak a közönség fogadott szívesen, de Craig David is egészen meghatódott a veszprémi vár történelmi hangulatától, a menedzsmentje pedig elismerését fejezte ki a szervezőknek. Újdonság volt az is, hogy a várban a koncertek alatt falvetítés is volt, ami igen nagy tetszést aratott .

A jezsuita kolostorban rendezett koncertek közül a legtöbben a Balogh Kálmán–Lukács Miklós cimbalomduóra, a Dresch Quartetre és Szalóki Ágira voltak kíváncsiak.

S hogy mi lesz jövőre? Talán újra lesz opera a fesztiválon, és az sem kizárt, hogy valamilyen népszerű popzenekart is meghívnak ismét.

Fotók itt


 

 

Szólj hozzá!


Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

A Zene világnapját a Klauzál Házban szeptember 29-én ünneplik: „Add a kezed" címmel a Verkli együttes ad koncertet, amelyen nem akárki lesz a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A jó zsarunak új albuma jelent meg

Josh Groban szeptember 21-én adta ki nyolcadik stúdióalbumát Bridges címmel.

Andrea Bocelli és fia duettjén sírni fogtok

Ha csak egyetlen videót nézel meg ma, ez legyen az! Andrea Bocelli legújabb dalában fiával Matteoval közösen énekli Fall On Me című dalát, ami még a legkeményebb szívű zenerajongót is azonnal leveszi a lábáról.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek