Fesztiválzáró: VeszprémFest, a prémium kategória

2013. július 24.  ·   Fesztivál   ·  MTI, koncert.hu

A hazai fesztiválok sorából kiemelkedik a veszprémi zenei rendezvénysorozat, hiszen mind a helyszín, mind az előadók – s ezáltal természetesen a jegyárak is más minőséget képviselnek. Az idei menüben olyan ínyencfalatok szerepeltek, mint Diana Krall, Marcus Miller, Nigel Kennedy, Paco de Lucía és Craig David.

Fesztiválzáró:  VeszprémFest, a prémium kategória

S ha azt gondolná bárki, hogy a minőségi szórakoztatásra itthon nincs kereslet, annak elmondjuk, hogy jegybevételi rekord született a jubileumi, tizedik VeszprémFesten; az ötnapos fesztiválon az első számítások szerint több mint 12 ezren vettek részt.

Ahogy azt az elégedett szervezők elmondták, t íz év óta először volt mind az öt napon jó idő, ami különleges ajándék, hiszen a fesztivált a várba álmodták meg, és ez most valóra is vált.

A kezdő napon a Diana Krall-koncertet a Veszprém Arénában rendezték meg ugyan, de nem az időjárás, hanem a nagy érdeklődés miatt: csaknem négyezren voltak kíváncsiak a kanadai zongorista-énekesnőre és együttesére . A többi napon körülbelül kétezren vettek részt a várban megrendezett koncerteken, míg a szombati zárónapon, a Craig David popkoncerten több mint 2500-an szórakoztak.

Különlegesség volt a koncertek sorában, hogy a fesztivál életében először „bevállaltak” egy popkoncertet, amit nem csak a közönség fogadott szívesen, de Craig David is egészen meghatódott a veszprémi vár történelmi hangulatától, a menedzsmentje pedig elismerését fejezte ki a szervezőknek. Újdonság volt az is, hogy a várban a koncertek alatt falvetítés is volt, ami igen nagy tetszést aratott .

A jezsuita kolostorban rendezett koncertek közül a legtöbben a Balogh Kálmán–Lukács Miklós cimbalomduóra, a Dresch Quartetre és Szalóki Ágira voltak kíváncsiak.

S hogy mi lesz jövőre? Talán újra lesz opera a fesztiválon, és az sem kizárt, hogy valamilyen népszerű popzenekart is meghívnak ismét.

Fotók itt


 

 

Szólj hozzá!


Csak egy sört kell innod, és premier előtt meghallgathatod a PASO új számát!

Csak egy sört kell innod, és premier előtt...

Az együttes idén ünnepli 15. születésnapját, és ezen alkalomból egy neves sörfőzdével közösen különleges kézműves sört dobnak a piacra. Ez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Virrasztást tartanak a Gödör Klubban Magyar Péterért

Magyar Péter, az Európa Kiadó és a Balaton zenekarok egykori dobosa május 19-én, hosszú betegség után hunyt el.

Elválik az álompár, Pély Barna és Galambos Dorina

Pély Barna közleményt juttatott el a 24.hu-nak, amiből kiderül, hogy az énekes és felesége, Galambos Dorina úgy döntöttek, elválnak.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek