Fesztiválzáró: VeszprémFest, a prémium kategória

2013. július 24.  ·   Fesztivál   ·  MTI, koncert.hu

A hazai fesztiválok sorából kiemelkedik a veszprémi zenei rendezvénysorozat, hiszen mind a helyszín, mind az előadók – s ezáltal természetesen a jegyárak is más minőséget képviselnek. Az idei menüben olyan ínyencfalatok szerepeltek, mint Diana Krall, Marcus Miller, Nigel Kennedy, Paco de Lucía és Craig David.

Fesztiválzáró:  VeszprémFest, a prémium kategória

S ha azt gondolná bárki, hogy a minőségi szórakoztatásra itthon nincs kereslet, annak elmondjuk, hogy jegybevételi rekord született a jubileumi, tizedik VeszprémFesten; az ötnapos fesztiválon az első számítások szerint több mint 12 ezren vettek részt.

Ahogy azt az elégedett szervezők elmondták, t íz év óta először volt mind az öt napon jó idő, ami különleges ajándék, hiszen a fesztivált a várba álmodták meg, és ez most valóra is vált.

A kezdő napon a Diana Krall-koncertet a Veszprém Arénában rendezték meg ugyan, de nem az időjárás, hanem a nagy érdeklődés miatt: csaknem négyezren voltak kíváncsiak a kanadai zongorista-énekesnőre és együttesére . A többi napon körülbelül kétezren vettek részt a várban megrendezett koncerteken, míg a szombati zárónapon, a Craig David popkoncerten több mint 2500-an szórakoztak.

Különlegesség volt a koncertek sorában, hogy a fesztivál életében először „bevállaltak” egy popkoncertet, amit nem csak a közönség fogadott szívesen, de Craig David is egészen meghatódott a veszprémi vár történelmi hangulatától, a menedzsmentje pedig elismerését fejezte ki a szervezőknek. Újdonság volt az is, hogy a várban a koncertek alatt falvetítés is volt, ami igen nagy tetszést aratott .

A jezsuita kolostorban rendezett koncertek közül a legtöbben a Balogh Kálmán–Lukács Miklós cimbalomduóra, a Dresch Quartetre és Szalóki Ágira voltak kíváncsiak.

S hogy mi lesz jövőre? Talán újra lesz opera a fesztiválon, és az sem kizárt, hogy valamilyen népszerű popzenekart is meghívnak ismét.

Fotók itt


 

 

Szólj hozzá!


Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az észak-amerikai turnén a Three Days Grace és a Prophets of Rage kísérte volna el az együttest, de orvosi utasításra visszamondták a koncertsorozatot.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának évfordulóján

Bennington tavaly július 20-án hunyt el. A gyászoló család és barátok rá emlékeznek a szomorú évfordulón.

Nem Queen-imitátorokat keresnek, hanem egyedi produkciókat: Q-Faktor

Q-Faktor címmel negyedik alkalommal rendezik meg a Queen Zenei Tehetségkutató Versenyt. A jelentkezési határidő július 31., a döntő szeptember 1-jén lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek