Év koncertje - szavazás

Fesztiválzáró: VeszprémFest, a prémium kategória

2013. július 24.  ·   Fesztivál   ·  MTI, koncert.hu

A hazai fesztiválok sorából kiemelkedik a veszprémi zenei rendezvénysorozat, hiszen mind a helyszín, mind az előadók – s ezáltal természetesen a jegyárak is más minőséget képviselnek. Az idei menüben olyan ínyencfalatok szerepeltek, mint Diana Krall, Marcus Miller, Nigel Kennedy, Paco de Lucía és Craig David.

Fesztiválzáró:  VeszprémFest, a prémium kategória

S ha azt gondolná bárki, hogy a minőségi szórakoztatásra itthon nincs kereslet, annak elmondjuk, hogy jegybevételi rekord született a jubileumi, tizedik VeszprémFesten; az ötnapos fesztiválon az első számítások szerint több mint 12 ezren vettek részt.

Ahogy azt az elégedett szervezők elmondták, t íz év óta először volt mind az öt napon jó idő, ami különleges ajándék, hiszen a fesztivált a várba álmodták meg, és ez most valóra is vált.

A kezdő napon a Diana Krall-koncertet a Veszprém Arénában rendezték meg ugyan, de nem az időjárás, hanem a nagy érdeklődés miatt: csaknem négyezren voltak kíváncsiak a kanadai zongorista-énekesnőre és együttesére . A többi napon körülbelül kétezren vettek részt a várban megrendezett koncerteken, míg a szombati zárónapon, a Craig David popkoncerten több mint 2500-an szórakoztak.

Különlegesség volt a koncertek sorában, hogy a fesztivál életében először „bevállaltak” egy popkoncertet, amit nem csak a közönség fogadott szívesen, de Craig David is egészen meghatódott a veszprémi vár történelmi hangulatától, a menedzsmentje pedig elismerését fejezte ki a szervezőknek. Újdonság volt az is, hogy a várban a koncertek alatt falvetítés is volt, ami igen nagy tetszést aratott .

A jezsuita kolostorban rendezett koncertek közül a legtöbben a Balogh Kálmán–Lukács Miklós cimbalomduóra, a Dresch Quartetre és Szalóki Ágira voltak kíváncsiak.

S hogy mi lesz jövőre? Talán újra lesz opera a fesztiválon, és az sem kizárt, hogy valamilyen népszerű popzenekart is meghívnak ismét.

Fotók itt


 

 

Szólj hozzá!


Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Kicsit nem figyelünk oda, aztán már az egész net tele van azzal, hogy a Queen – pontosabban: Queen & Adam Lambert – is fellép a vasárnapi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Plágium ügy: Petruskát kizárták, Oláh Gergő jön A Dal szombati döntőjébe

Úgy tűnik, nem volt alaptalan a vádaskodás A Dal egyik versenyművével kapcsolatban. A szakértők vizsgálódtak, és döntésre jutottak: Petruska Andrásnak távoznia kell, helyét Oláh Gergő veszi át.

Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a rendőrségnek

A biztonságos közlekedéshez kapcsolódó témában dalíró pályázatot írt ki a DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság. A beérkezett műveket Nagy Ricsi énekes vezényletével fogják zsűrizni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek