Fesztiválzáró: VeszprémFest, a prémium kategória

2013. július 24.  ·   Fesztivál   ·  MTI, koncert.hu

A hazai fesztiválok sorából kiemelkedik a veszprémi zenei rendezvénysorozat, hiszen mind a helyszín, mind az előadók – s ezáltal természetesen a jegyárak is más minőséget képviselnek. Az idei menüben olyan ínyencfalatok szerepeltek, mint Diana Krall, Marcus Miller, Nigel Kennedy, Paco de Lucía és Craig David.

Fesztiválzáró:  VeszprémFest, a prémium kategória

S ha azt gondolná bárki, hogy a minőségi szórakoztatásra itthon nincs kereslet, annak elmondjuk, hogy jegybevételi rekord született a jubileumi, tizedik VeszprémFesten; az ötnapos fesztiválon az első számítások szerint több mint 12 ezren vettek részt.

Ahogy azt az elégedett szervezők elmondták, t íz év óta először volt mind az öt napon jó idő, ami különleges ajándék, hiszen a fesztivált a várba álmodták meg, és ez most valóra is vált.

A kezdő napon a Diana Krall-koncertet a Veszprém Arénában rendezték meg ugyan, de nem az időjárás, hanem a nagy érdeklődés miatt: csaknem négyezren voltak kíváncsiak a kanadai zongorista-énekesnőre és együttesére . A többi napon körülbelül kétezren vettek részt a várban megrendezett koncerteken, míg a szombati zárónapon, a Craig David popkoncerten több mint 2500-an szórakoztak.

Különlegesség volt a koncertek sorában, hogy a fesztivál életében először „bevállaltak” egy popkoncertet, amit nem csak a közönség fogadott szívesen, de Craig David is egészen meghatódott a veszprémi vár történelmi hangulatától, a menedzsmentje pedig elismerését fejezte ki a szervezőknek. Újdonság volt az is, hogy a várban a koncertek alatt falvetítés is volt, ami igen nagy tetszést aratott .

A jezsuita kolostorban rendezett koncertek közül a legtöbben a Balogh Kálmán–Lukács Miklós cimbalomduóra, a Dresch Quartetre és Szalóki Ágira voltak kíváncsiak.

S hogy mi lesz jövőre? Talán újra lesz opera a fesztiválon, és az sem kizárt, hogy valamilyen népszerű popzenekart is meghívnak ismét.

Fotók itt


 

 

Szólj hozzá!


30 évet öregedtek az Ivan & the Parazol tagjai

30 évet öregedtek az Ivan & the Parazol tagjai

A zenekar fotójára, amelyen a tagok láthatók meglehetősen deres hajjal, a Kreativ.hu oldalán bukkantunk.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

István, a király 35 – Szörényi Levente és Bródy János újra a színpadon!

Szinte hihetetlen, hogy az István a király rockopera idén ünnepli 35 éves évfordulóját... Az elmúlt 35 évben számos legendás feldolgozást láthattunk már. A jubileumi előadáson a rockopera koncertverzióban lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában december 17-én.

Már nem Adele a világ leggazdagabb zenésze

Ma már a világ leggazdagabb előadóművésze, lekörözve Adele-t is, a mindössze 27 esztendős Ed Sheeran.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek