Ha nem is kolbászból lesz a kerítés, de a Kolbászfesztivált megtartják Békéscsabán

2021/10/27  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Új helyszínen és a járványhelyzet miatt a megszokottnál szűkebb programkínálattal szervezik meg október 29. és 31. között a Csabai Kolbászfesztivált.

Ha nem is kolbászból lesz a kerítés, de a Kolbászfesztivált megtartják Békéscsabán

A fellépők között lesz a Budapest Bár, Kowalsy meg a Vega, a Bagossy Brothers Company, a Balkán Fanatic és a Magna Cum Laude. A koncertek mellett gyerekprogramokkal is készülnek, vasárnap pedig  családi nap lesz, amikor a belépés mindenki számára ingyenes.

"Békés megyei zenekarként büszkék vagyunk arra, hogy Magna Cum Laude koncert nélkül nincs Csabai Kolbászfesztivál. Már gyúrunk a fellépésre, a közönséggel való találkozásra, ami tavaly a pandémia miatt elmaradt. Szerintem ez az ország gasztronómiai fesztiváljai között benne van a top háromban a kolbászfesztivál. Profin szervezett, nagyon jól összerakott rendezvény. A közönség pedig csodálatos, jó lesz velük újra találkozni" – mondta Szabó Tibi szólógitáros, aki hozzátette, hogy természetesen a legnagyobb slágereiket is hallhatja a közönség A leghosszabb perc című, új albumuk számai mellett.

A szervezők tájékoztatása szerint a fesztivál újdonsága, hogy idén nem a városi sportcsarnok mellett, hanem a CsabaParkban szervezik meg a háromnapos rendezvényt, amelyen a járványhelyzet miatt idén elmarad a nagy népszerűségnek örvendő, az utóbbi években több mint félezer csapatot megmozgató kolbásztöltőversenyek sora, de 50 csapatos kolbásztöltő-bemutatók lesznek pénteken és szombaton meghívásos alapon.

Idén is lesz töltöttkáposzta-főzési és disznóvágás-bemutató, és a résztvevők a helyi termékek közül is válogathatnak. Nem marad el a fesztivál egyik "legszakmaibb" programja sem, idén is lehet jelentkezni a nemzetközi szárazkolbász-versenyre, 80-100 nevezőre most is számítanak.

A fesztivál csak védettségi igazolvánnyal vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel látogatható, antigén gyorsteszt elvégzésére a helyszínen is lesz lehetőség.

A részletes program a www.csabaikolbaszfesztival.hu oldalon tekinthető meg.

Csabai Kolbászfesztivál, Békéscsaba

 

 

Szólj hozzá!


Hangol már a zenekar – Lovasi András új formációval járja be az országot

Hangol már a zenekar – Lovasi András új...

A zenekar a "Lovasi András és barátai nevet" viseli, s a zenész a Grand Hotel Halmahera címmel, ősszel megjelent új nagylemezét turnéztatja meg.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Jön a MUSE Sopronba!

Már a Volt Fesztivál 2022-es fellépőinek listáján a Muse, a The Killers, a Sum41, a Bring Me The Horizon és Yungblud. Mindez jövőre, június 21 és 25 között, Sopronban.

A jövőben a harmadik oltáshoz fogják kötni a védettségi igazolványt

Egy idő után... Hogy ez valójában egy napot, egy hetet, egy hónapot vagy egy évet jelent (a szám tetszőlegesen cserélhető), ahhoz a Telex cikke sem juttatott közelebb minket.
Új koncertek