Ha nem is kolbászból lesz a kerítés, de a Kolbászfesztivált megtartják Békéscsabán

2021/10/27  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Új helyszínen és a járványhelyzet miatt a megszokottnál szűkebb programkínálattal szervezik meg október 29. és 31. között a Csabai Kolbászfesztivált.

Ha nem is kolbászból lesz a kerítés, de a Kolbászfesztivált megtartják Békéscsabán

A fellépők között lesz a Budapest Bár, Kowalsy meg a Vega, a Bagossy Brothers Company, a Balkán Fanatic és a Magna Cum Laude. A koncertek mellett gyerekprogramokkal is készülnek, vasárnap pedig  családi nap lesz, amikor a belépés mindenki számára ingyenes.

"Békés megyei zenekarként büszkék vagyunk arra, hogy Magna Cum Laude koncert nélkül nincs Csabai Kolbászfesztivál. Már gyúrunk a fellépésre, a közönséggel való találkozásra, ami tavaly a pandémia miatt elmaradt. Szerintem ez az ország gasztronómiai fesztiváljai között benne van a top háromban a kolbászfesztivál. Profin szervezett, nagyon jól összerakott rendezvény. A közönség pedig csodálatos, jó lesz velük újra találkozni" – mondta Szabó Tibi szólógitáros, aki hozzátette, hogy természetesen a legnagyobb slágereiket is hallhatja a közönség A leghosszabb perc című, új albumuk számai mellett.

A szervezők tájékoztatása szerint a fesztivál újdonsága, hogy idén nem a városi sportcsarnok mellett, hanem a CsabaParkban szervezik meg a háromnapos rendezvényt, amelyen a járványhelyzet miatt idén elmarad a nagy népszerűségnek örvendő, az utóbbi években több mint félezer csapatot megmozgató kolbásztöltőversenyek sora, de 50 csapatos kolbásztöltő-bemutatók lesznek pénteken és szombaton meghívásos alapon.

Idén is lesz töltöttkáposzta-főzési és disznóvágás-bemutató, és a résztvevők a helyi termékek közül is válogathatnak. Nem marad el a fesztivál egyik "legszakmaibb" programja sem, idén is lehet jelentkezni a nemzetközi szárazkolbász-versenyre, 80-100 nevezőre most is számítanak.

A fesztivál csak védettségi igazolvánnyal vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel látogatható, antigén gyorsteszt elvégzésére a helyszínen is lesz lehetőség.

A részletes program a www.csabaikolbaszfesztival.hu oldalon tekinthető meg.

Csabai Kolbászfesztivál, Békéscsaba

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek