Ha nem is kolbászból lesz a kerítés, de a Kolbászfesztivált megtartják Békéscsabán

2021/10/27  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Új helyszínen és a járványhelyzet miatt a megszokottnál szűkebb programkínálattal szervezik meg október 29. és 31. között a Csabai Kolbászfesztivált.

Ha nem is kolbászból lesz a kerítés, de a Kolbászfesztivált megtartják Békéscsabán

A fellépők között lesz a Budapest Bár, Kowalsy meg a Vega, a Bagossy Brothers Company, a Balkán Fanatic és a Magna Cum Laude. A koncertek mellett gyerekprogramokkal is készülnek, vasárnap pedig  családi nap lesz, amikor a belépés mindenki számára ingyenes.

"Békés megyei zenekarként büszkék vagyunk arra, hogy Magna Cum Laude koncert nélkül nincs Csabai Kolbászfesztivál. Már gyúrunk a fellépésre, a közönséggel való találkozásra, ami tavaly a pandémia miatt elmaradt. Szerintem ez az ország gasztronómiai fesztiváljai között benne van a top háromban a kolbászfesztivál. Profin szervezett, nagyon jól összerakott rendezvény. A közönség pedig csodálatos, jó lesz velük újra találkozni" – mondta Szabó Tibi szólógitáros, aki hozzátette, hogy természetesen a legnagyobb slágereiket is hallhatja a közönség A leghosszabb perc című, új albumuk számai mellett.

A szervezők tájékoztatása szerint a fesztivál újdonsága, hogy idén nem a városi sportcsarnok mellett, hanem a CsabaParkban szervezik meg a háromnapos rendezvényt, amelyen a járványhelyzet miatt idén elmarad a nagy népszerűségnek örvendő, az utóbbi években több mint félezer csapatot megmozgató kolbásztöltőversenyek sora, de 50 csapatos kolbásztöltő-bemutatók lesznek pénteken és szombaton meghívásos alapon.

Idén is lesz töltöttkáposzta-főzési és disznóvágás-bemutató, és a résztvevők a helyi termékek közül is válogathatnak. Nem marad el a fesztivál egyik "legszakmaibb" programja sem, idén is lehet jelentkezni a nemzetközi szárazkolbász-versenyre, 80-100 nevezőre most is számítanak.

A fesztivál csak védettségi igazolvánnyal vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel látogatható, antigén gyorsteszt elvégzésére a helyszínen is lesz lehetőség.

A részletes program a www.csabaikolbaszfesztival.hu oldalon tekinthető meg.

Csabai Kolbászfesztivál, Békéscsaba

 

 

Szólj hozzá!


Remélik, új dalokat is rejt Cseh Tamás 5400 tételből álló hagyatéka

Remélik, új dalokat is rejt Cseh Tamás 5400...

Cseh Tamás gyermekeitől 135 millió forintért vásárolta meg az előadóművész hagyatékát nemrég a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM).
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Súlyos állapotban van a Magna Cum Laude egykori vendégzenésze

"Ha teheted, segíts Te is! Segítsünk EGYÜTT! Imádkozzunk együtt Laláért (Magda Lajos – aszerk.), hogy mihamarabb lássuk magunk között!" – olvasható a felhívás a zenekar FB oldalán.

Amikor az áldás átok: apja gyakorlatilag kínozta a zenei csodagyereket

Ruth Slenczynska most 97 éves – és új lemeze jelent meg. Apja szigorúsága és rideg módszerei miatt azonban 15 éves korára annyira megtört lelkileg, hogy jó ideig nem tudott fellépni.
Új koncertek