Hálószoba-pop, feminista punkok és ügyetlen fickók: kedvenc őszi fesztiválunk újabb fellépőket jelentett be

2022/09/16  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Október 19. és 21. között 12 ország előadói töltik meg zenével Budapest klubjait – a szabadtéri koncerthelyszínek addigra lassan elköszönnek, így a BUSH (Budapest Showcase Hub) kiváló indítása az őszi-téli klubszezonnak.

Első belehallgatásra ő lesz a kedvencünk! (Fran Vasilić/FB)

Az első fellépőket már júliusban bejelentették, most újabb nevekkel bővült a sor. Alighogy megszabadulrtuk a nyári fesztiválparától (miről ne maradjunk le, mi, hol, mikor lesz?), kezdhetjük elölről :)

A horvát Fran Vasilić (képünkön) élete első 19 évét Krk szigetén töltötte (irigyeljük...) hálószoba indie pop dalainak írásával, majd több virális TikTok videóval sikerült betörnie a zenei színtérre. Retrovizor című debütáló albuma egyből az Apple Music Top 100 Alternative Album listáján nyitott Malajziában, Spotify-on pedig átlépte a 6 milliós lejátszást. Nem véletlenül: hallgassatok bele, a hangja egészen elképesztő!

Hasonló hálószoba-pop, singer-songwriter vonalon alkot az osztrák OSKA is, akinek keserédes dallamai, ötletes szövegei egy katartikus álomvilágot adnak ki, amelyek segítenek megbirkózni az élet kihívásaival. A tehetséges énekesnő My world, My love, Paris címen jelentette meg első lemezét.

Az Alfah Femmes saját jellemzése szerint Észak-Európa Kaliforniájából, a lengyel Tricity-ből érkezik old wave post-cringe zenéjével, megidézve énekesnőjükkel a Riot Grrrl mozgalmat, nevükkel pedig a Violent Femmes előtt tisztelegve.

A szlovák 52 Hertz Whale vad és melankolikus post-punk zenéjével készül, ahogy az észt The Boondocks is, akik zenéje olyan, mintha „David Bowie találkozott volna a The Ramones-zal a backstage-ben egy Clash koncerten”.

A szlovén Pantaloons triójának tagjai „ügyetlen fickóknak” nevezik magukat, táncos, funk, breakbeat, dubstep és jazz hintette zenéjük azonban inkább a srácok tehetségéről árulkodik, akik sikerrel szerepeltek már több nemzetközi showcase fesztiválon, és itthon, az A38 Hajón is.

A lett Alejas természet inspirálta, álomszerű elektronikus zenéjével mutatkozik be a BUSH-on.

Természetesen hazai előadókból sem lesz hiány. A hetedik BUSH-on fellép a Mörk, akik pszichedelikus soul zenéjét már nem kell itthon bemutatni, de a zenekar külföldön is egyre több rajongót tudhat magáénak. A Laiho fülbemászó artpop és indiefolk muzsikájával a hazai színtér egyik legígéretesebbnek tartott fiatal előadója, ahogy Co Lee pályája is folyamatosan ível felfelé, aki angol és magyar nyelven hozza egyedi, trendektől független rap dalait.

További infók itt.

 

 

 

Budapest Showcase Hub, BUSH

 

 

Szólj hozzá!


EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál...

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad koncertet az olasz Quartetto Eos

Magyarországon is elindul az Európai kamarazenei együttműködés, a MERITA projekt, amelynek az a célja, h felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a klasszikus zene iránt. A program keretében első ízben május 19-én a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor történelmi terében ad koncertet az olasz Quartetto Eos.
Új koncertek