Menopauza 1170x180

HangFeszt Fóton a Szent Efrém zenekarral (is)

2024/05/08  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Azért a férfikart emeltük ki, mert éppen hétfőn hallottuk őket az Artisjus-díjátadón – életünkben először. Ez a rövidke fellépés annyira a szívünkig hatolt, hogy kortól és zenei irányultságtól függetlenül szerintünk mindenkinek hallania kell őket egyszer... Most éppen Fóton lesz rá lehetőség.

Fotó: Orbán Domonkos

Ingyenes kulturális fesztivál várja a családokat 2024. május 11-én, szombaton Fóton, a Szeplőtelen Fogantatás-templomban és annak kertjében.

A fesztivállal az a szervezők szándéka, hogy a látogatók jobban megismerjék a hangok keletkezését a hangszerek és a zeneművek által. A gyerekeknek gyereknyelven, a felnőtteknek kicsit komolyabban. A HangFeszten színvonalas koncertek várják a látogatókat, amiket akár együtt is hallgathatnak a családok az építészeti remekműnek számító fóti templomban, amelynek orgonáján Liszt Ferenc is játszott.

A HangFeszt programjai között olyan művészekkel találkozhat a közönség, mint Farkas Gábor Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és Shu Hui Bao operaénekes (Kína), valamint Fábián Zoltán zeneszerző. A hagyományteremtő eseményen fellép Magyarország előbb már említett legnépszerűbb énekegyüttese, a Szent Efrém Férfikar, a kamarazenét, a nagyzenekari hangzással ötvöző Budafoki Dohnányi Zenekar Kamaraegyüttese, és a népzene alapú világzenei és kortárs formáció, a Bokros Trió. A zenei és kézműves fesztivál egész nap ingyenes programokat kínál a gyermekeknek is.

A részletes program:

Kapunyitás: 10:00

Templom

  • 10:30 Boros Emese énekművész, Nemzeti Énekkar
  • 11:00 Szent Efrém Férfikar
  • 15:00 BDZ Kamaraműhely, a Budafoki Dohnányi Zenekar Kamaraegyüttese
  • 18:00 Farkas Gábor zongoraművész és Shu Hui Bao operaénekes (Kína)

Templomkert

  • 10:00 Bokros Trió
  • 13:00 Fábián Zoltán Akusztik

Előadások

  • 14:00 Hang és zenetörténet, ritka távol-keleti hangszerek bemutatása
  • 17:00 Beszélgetés a hazai zenevilág jövőképéről

+ Egész napos gyerekprogramok, kézműves foglalkozások, kirakodóvásár.

A HangFesztre a belépés díjtalan!

HangFeszt, Fót, Szent Efrém zenekar

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek