Hármas ikreivel lép fel a magyar szaxofonos: Gastroblues Fesztivál

2014/07/01  ·   Fesztivál   ·  MTI, koncert.hu

Pénteken kezdődik a Nemzetközi Gastroblues Fesztivált Pakson, ahol fellép többek között Chantel McGregor, a The Magic of Santana zenekar, a Ford Blues Band, Julian Sas, Sean Carney, Little G. Weevil és a Deák Bill Blues Band is.

Hármas ikreivel lép fel a magyar szaxofonos: Gastroblues Fesztivál

A vasárnapig tartó fesztiválon a koncertek mellett főzőverseny, bor és gasztronómiai finomságok is várják a látogatókat.

Először látogat Magyarországra a tavaly Nagy-Britanniában az év legjobb blues gitárosának és énekesnőjének választott Chantel McGregor. The Magic of Santana név alatt Carlos Santana zenéjét idézi meg két egykori zenésztársa, az énekes Alex Ligertwood és a kongás Raul Rekow német muzsikusok segítségével.


Az amerikai Ford Blues Band az 1970-as évektől a fehér blues egyik legjelentősebb zenekara. A három Ford-fivér közül a gitáros Robben helyére Volker Striffler lépett, a zenekarvezető-dobos Patrick mellett a szájharmonikás Mark Ford szerepel a csapatban.

A holland Julian Sas gitáros 10 évvel ezelőtt a Gastroblues Fesztiválon mutatkozott be a magyar közönségnek. Julian Sas saját zenekarával érkezik, műsorához csatlakozik Cliff Moore.

Az amerikai Sean Carney 2007-ben elnyerte a memphisi International Blues Challenge-en a legjobb zenekar díjat, és Albert King-díjjal is jutalmazták. Ezúttal a magyar T. Rogers zenekarral mutatkozik be a fesztiválon.

Az Amerikában élő Little G. Weevil (Szűcs Gábor) a tavalyi évben megnyerte az International Blues Challenge legjobb szóló/duó előadója kategóriát, valamint legfiatalabbként jelölt volt az idei amerikai Blues Music Award díjra akusztikus blues előadó kategóriában. A tavalyi évhez hasonlóan az idén is több alkalommal fellép a fesztiválon.

A hazai előadók között a fesztiválon fellép a Deák Bill Blues Band, valamint Ferenczi György és a Rackajam együttes, amely Pál István "Szalonna" bandájával közös koncertet ad a helyi evangélikus templomban. A rendezvényen szerepel a három éves múltra visszatekintő Soulbreakers együttes, Petruska András, valamint a szaxofonos Muck Ferenc, aki ezúttal családi zenekarával lép fel, amelyben három ikergyermeke is játszik.

 

Az idén is megrendezik a hagyományos vasárnapi főzőversenyeket és nem marad el a borbarát találkozó sem. A teljes program a www.gastroblues.hu oldalon olvasható.


 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek