Helyszínváltozás: az Akváriumban lesz a Reflektor fesztivál!

2022/05/19  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Nemrég arról adtunk hírt, hogy Reflektor néven új zenei fesztivál lesz július 14. és 16. között Budapesten, az Örs vezér tértől néhány percre, Fehérdűlőn – az egykori kamionmosóban. Minden a régi, csak a helszín változik.

Összeállt a közelgő Reflektor fesztivál programja

Akinek a helyszínváltozás kedvét szegte, a jegyekkel kapcsolatban a hello@reflektorfestival.hu címre írhat.

A szervezők közleménye szerint a területrendezés során olyan előre nem látható nehézségek támadtak, amelyek kiküszöbölése a fesztiválig hátralévő időben sajnos nem oldható meg. Ez így elsőre nem hangzik túl jól, de sokan örülni fognak mégis: a rendezvény beköltözik a belvárosba, és pincétől padlásig birtokba veszik az Akvárium Klubot. Ami elment a vámon (szabad tér), visszajött a réven (könnyebb megközelíthetőség). A koncepció változatlan, a lineup ugyanaz – egy kivétellel: a Hocuspony sajnos nem költözik át velük az Akváriumba.

Immáron kész a Rekflektor fesztivál teljes programja. Fellép: George Evelyn aka Nightmares On Wax DJ és producer, valamint Londonból Oscar Jerome, fiatal gitáros singer-songwriter. Szintén az Egyesült Királyság fővárosából érkezik a fesztiválra Moses Boyd fiatal jazzdobos, dalszerző, producer, aki zenéjében ötvözi a jazz, a grime, a drum and bass és a jungle elemeit. Joel Culpepper élő produkcióban hozza a retro-futurista soul, r&b és funk dallamokat.

Jön a Music Moves Europe-díjas Alina Pash, ukrán énekesnő és rapper, aki hagyományos népzenei elemeket vegyít elektronikával és hiphoppal. Fellép Tenderlonious, a brit underground jazz szcéna meghatározó arca,  kiadóvezető, fuvolista, szaxofonos, producer és DJ. Post-punkkal és az idei Beware Believers című albumukkal lép színpadra a Crows. Tristesse című, legújabb albumukat hozza el Super Besse formáció a magyar közönségnek. Kolozsvárról érkezik a Musspell elektronikával és vokálharmóniákkal kísérletező duója.

A magyar fellépők 19 produkcióval egészülnek ki. A nagyszínpadon zenél Hundred Sins és Samurai Drive elektronikus duó. Új lemezével érkezik a Mayberian Sanskülotts, Laiho és a török-magyar Nasip Kismet. A gitárzenei frontot erősíti a pszichedelikus alt-rockos Deep Glaze és a magát postkrautpunkként definiáló Captain Average, vagyis Sallai Laci.

A poposabb singer songwriter vonalat képviseli Solére és Kristoaf, míg a Paperdeer, az Agavoid és a Sophie M elektronikusabb irányból közelítenek a könnyedebb dallamok felé. Az éjszakai órákban a mius, Galactic Jackson és Bernáthy live szettje, illetve a Moonbase Patel Disco, DJ Gandharva & Von Yodi és az Obroni hallható.

Az elővételes bérleteket csütörtök éjfélig lehet beszerezni, a napijegyek pedig péntektől lesznek elérhetők.

A további fellépőkről itt írtunk, részletes programbontás pedig itt.

Reflektor, Fehérdűlő, kisfesztivál, Akvárium

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek