Hogy kerül Rúzsa Magdi Szaporcára?

2021/08/21  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Hát úgy, hogy Szaporca az egyike annak a négy Baranya megyei falunak, amelyek összefogtak és megrendezik a VI. Bőköz Fesztivált, 2021 augusztus 26. és 29. között.

Hogy kerül Rúzsa Magdi Szaporcára?

Rúzsa Magdi pedig a szaporcai "nagyszínpadon", a Hétöles-tó színpadon ad  – fesztiváltörténeti eseményként – szombaton koncertet.

Az újraindulás jegyében több újdonsággal, országos kovácstalálkozóval, roma folklór udvarral, 32 helyszínen 100 összművészeti programmal a már említett település mellett Kémesen, Tésenfán és Drávacsehiben rendezik meg az ormánsági fesztivált.

A rendezvény ideje alatt számtalan program várja négy településen az érdeklődőket. Könyvbemutatók, kiállításmegnyitók, kirakodóvásár, lovasbemutató, helyiérték- és mesterségtárlat, templomi koncert szerepel az esemény gazdag kínálatában. Mindemellett természetesen a helyi gasztronómiai kínálattal is találkozhatnak a nézők.

Kémesen az Ormánság nagyszínpadon szerepel a Tóth Vera Quartet, Kollman Gábor Quintetje Gájer Bálinttal, Szarka Gyula, a Mystery Gang, a francia musicalsztár, Stéphanie Schlesser és zenekara, a Grappa Jazz, a Flört zenkekar, a Fajkusz Banda, a Pendelyes Táncegyüttes és a Varga Gábor Jazz Trió.

A már említett Hétöles-tó színpadon pénteken Vastag Tamás My Way című műsorával érkezik a Stúdió 11 Ensemble együttessel és vendégeikkel. Ugyenezen a helyszínen fellép a Cinema Sense Trió, valamint a kökényi horvát nemzetiségi táncegyüttes.

Tésenfán Pál Zsolti kultúrkertjében Horányi Juli és triója lép fel. Kósa Zsolt estjével Máté Péter előtt tiszteleg majd. Rudán Joe, a magyar rocklegenda akusztikus műsorral jön a fesztiválra. Szintén ezen a helyszínen látható mások mellett a Ziránó Bábszínház és a Belvárosi Betyárok csapata.

Drávacsehiben a Levendulaszárító színpadon a Harka Táncegyüttes tart műsort. Zenél a Hellokids, a HayDm Street és Tenkes zenekar. A musicalműfaj kedvelőinek Kisfaludy Zsófia és Domoszlai Sándor színművészek énekelnek népszerű slágereket.

A fesztivál ingyenes!

A részletes program itt.

 

 

 

Bőköz Fesztivál, Rúzsa Magdi

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek