Idén a Dalfutár szállítja a Sziget himnuszát

4 hete  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Hetekkel ezelőtt észrevettük, hogy a Dalfutár dalszerzőket keres a FB-on. Gondoltuk, megkeressük őket, hogy ez így most miért meg hogyan, de annak ellenére, hogy elolvasták megkeresésünket, a mai napig nem reagáltak rá. Sajnáljuk. Ettől még imádjuk a műsort.

Idén a Dalfutár szállítja a Sziget himnuszát

Amikor egy szám eljut a közönséghez, már nemigen foglalkozunk azzal, hogy mi is volt a dal útja az első szavak, akkordok megalkotásától az előadásig, kedvenc cipőnket is úgy hordjuk, hogy fogalmunk sincs arról, hogyan lett a bőrdarabból lábbeli. De attól még nagyon érdekes a dolog!

Hajós András műsora egy darabig a TV2-n ment, aztán ott valami miatt nem kellett, a Youtube-on folytatódott tovább. Amellett, hogy lépésenként mutatja meg egy-egy dal születését, Hajós még csavart rajta párat: egyrészt az alkotók csak a legvégén ismerhetik meg egymást, másrészt megtörtént, hogy olyanokat is belevont a munkafolyamatba, akik nem feltétlenül ebben a műfajban tevékenykednek. Nem véletlenül a kedvenc epizódunk az, amikor Kőhalmi Zoltán "megénekli", mennyire utálja a porszívót...

November 18-án pedig  indul a harmadik évad, amely ezúttal a 2020-as Sziget himnuszának megírása körül forog. A zeneszerző ezúttal Puskás Peti, a szövegíró Süveg Márk Saiid, a produceri feladatot most először egy teljes zenekar, a Qualitons látja el, az énekes pedig Papp Szabi. 

"Bár a Dalfutár valójában nem is a zenéről, hanem az emberi együttműködésről szól, a játék mégiscsak a dalszerzés körül forog" – mesélte Hajós. "Szeretjük, ha jó dalok születnek a műsorunkban, mert a popzene mértékegysége a sláger. A műsorban alkotó zenészek, szövegírók, producerek és énekesek számára nagy elismerés, hogy a Sziget minket választott. Nekem személyesen pedig fontos üzenet, hogy függetlenül, tv-k nélkül, az internetről is vezet út a Nagyszínpadra" – tette hozzá Hajós, aki elmondta, hogy ezzel a Sziget  – a Samsung mellé – beállt a Dalfutár főtámogatójának.

Ezúttal négy csapat, 4x4 alkotó dolgozik majd egy-egy Sziget "dalon", s mostantól januárig  négy mű születik majd, melyek egyike lesz a 2020-as Sziget "dicsőítő éneke".

"Hajós és Jeli András műsora rendkívül kreatív és izgalmas, nem beszélve arról, hogy nagyon népszerű a hazai zenerajongók körében, mi pedig szeretnénk egy jó himnuszt összehozni, és rendkívül fontosak számunkra a hazai zenerajongók, ezért nagyon örültünk a Dalfutár megkeresésének" – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

Dalfutár, Hajós András, Sziget 2020, himnusz

 

 

Szólj hozzá!


Zöld Sárga: a Qualitons egy teljes albumot szentelt a Kexnek

Zöld Sárga: a Qualitons egy teljes albumot szentelt a...

Új lemezzel és dupla telt házzal koronázza meg karrierjének eddigi legizgalmasabb évét a Qualitons.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Aerosmith-koncert: a kiemelt állójegyek többsége már elfogyott

Ma 11 órakor kezdődött a budapesti Aerosmith koncert belépőinek teljes körű értékesítése, és ahogyan már az elmúlt két nap elővásárlásaiból is sejteni lehetett, ma megindult az igazi roham, és az első óra után már vannak olyan szektorok ahol csak pár darab belépő elérhető, illetve a kiemelt állójegyek többsége is elfogyott.

Felbukkant a neten egy egész zenei archívumra való bakelitlemez, cédé, aranylemezek

A Bors figyelt fel arra, hogy valaki egy Cipő (Bódi László) nevére kiállított aranylemezt árul a neten. A Bravissimo Best of Hungary 2 című, 1995-ben megjelent korongon szerepel a Kék és narancssárga című dal is, amelyet Cipő írt és adott elő.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek