Idén a Dalfutár szállítja a Sziget himnuszát

2019. november 18.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Hetekkel ezelőtt észrevettük, hogy a Dalfutár dalszerzőket keres a FB-on. Gondoltuk, megkeressük őket, hogy ez így most miért meg hogyan, de annak ellenére, hogy elolvasták megkeresésünket, a mai napig nem reagáltak rá. Sajnáljuk. Ettől még imádjuk a műsort.

Idén a Dalfutár szállítja a Sziget himnuszát

Amikor egy szám eljut a közönséghez, már nemigen foglalkozunk azzal, hogy mi is volt a dal útja az első szavak, akkordok megalkotásától az előadásig, kedvenc cipőnket is úgy hordjuk, hogy fogalmunk sincs arról, hogyan lett a bőrdarabból lábbeli. De attól még nagyon érdekes a dolog!

Hajós András műsora egy darabig a TV2-n ment, aztán ott valami miatt nem kellett, a Youtube-on folytatódott tovább. Amellett, hogy lépésenként mutatja meg egy-egy dal születését, Hajós még csavart rajta párat: egyrészt az alkotók csak a legvégén ismerhetik meg egymást, másrészt megtörtént, hogy olyanokat is belevont a munkafolyamatba, akik nem feltétlenül ebben a műfajban tevékenykednek. Nem véletlenül a kedvenc epizódunk az, amikor Kőhalmi Zoltán "megénekli", mennyire utálja a porszívót...

November 18-án pedig  indul a harmadik évad, amely ezúttal a 2020-as Sziget himnuszának megírása körül forog. A zeneszerző ezúttal Puskás Peti, a szövegíró Süveg Márk Saiid, a produceri feladatot most először egy teljes zenekar, a Qualitons látja el, az énekes pedig Papp Szabi. 

"Bár a Dalfutár valójában nem is a zenéről, hanem az emberi együttműködésről szól, a játék mégiscsak a dalszerzés körül forog" – mesélte Hajós. "Szeretjük, ha jó dalok születnek a műsorunkban, mert a popzene mértékegysége a sláger. A műsorban alkotó zenészek, szövegírók, producerek és énekesek számára nagy elismerés, hogy a Sziget minket választott. Nekem személyesen pedig fontos üzenet, hogy függetlenül, tv-k nélkül, az internetről is vezet út a Nagyszínpadra" – tette hozzá Hajós, aki elmondta, hogy ezzel a Sziget  – a Samsung mellé – beállt a Dalfutár főtámogatójának.

Ezúttal négy csapat, 4x4 alkotó dolgozik majd egy-egy Sziget "dalon", s mostantól januárig  négy mű születik majd, melyek egyike lesz a 2020-as Sziget "dicsőítő éneke".

"Hajós és Jeli András műsora rendkívül kreatív és izgalmas, nem beszélve arról, hogy nagyon népszerű a hazai zenerajongók körében, mi pedig szeretnénk egy jó himnuszt összehozni, és rendkívül fontosak számunkra a hazai zenerajongók, ezért nagyon örültünk a Dalfutár megkeresésének" – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

Dalfutár, Hajós András, Sziget 2020, himnusz

 

 

Szólj hozzá!


Megvan, ki lesz az Aerosmith előzenekara a Puskás Arénában

Megvan, ki lesz az Aerosmith előzenekara a Puskás...

A Rival Sons az elmúlt években a világ legnagyobb fesztiváljainak egyik kedvenc fellépőjévé vált, és remek nemzetközi slágerlista helyezéseik...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Spotify külön oldalt indított zenerajongó háziállatoknak – és gazdáiknak

Azaloldalon meg kell adnunk, hogy a kutyánk, macskánk, hörcsögünk, madarunk vagy iguanánk mennyire nyitott, mennyire mozgékony és barátságos, majd a kérdőív és a saját hallgatási szokásaink alapján a Spotify generál is nekünk egy playlistet – írja a Kreatív.hu.

Nepálban a kutyáknak külön fesztiválja van – javasolunk pár számot a setlistbe

A kutyások most hevesen bólogatnak – de talán a macskások, a gyíkosok és a nemállatosok is respektálják, hogy szőrös barátainknak külön fesztiválja van Nepálban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek