Idén a Dalfutár szállítja a Sziget himnuszát

2019. november 18.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Hetekkel ezelőtt észrevettük, hogy a Dalfutár dalszerzőket keres a FB-on. Gondoltuk, megkeressük őket, hogy ez így most miért meg hogyan, de annak ellenére, hogy elolvasták megkeresésünket, a mai napig nem reagáltak rá. Sajnáljuk. Ettől még imádjuk a műsort.

Idén a Dalfutár szállítja a Sziget himnuszát

Amikor egy szám eljut a közönséghez, már nemigen foglalkozunk azzal, hogy mi is volt a dal útja az első szavak, akkordok megalkotásától az előadásig, kedvenc cipőnket is úgy hordjuk, hogy fogalmunk sincs arról, hogyan lett a bőrdarabból lábbeli. De attól még nagyon érdekes a dolog!

Hajós András műsora egy darabig a TV2-n ment, aztán ott valami miatt nem kellett, a Youtube-on folytatódott tovább. Amellett, hogy lépésenként mutatja meg egy-egy dal születését, Hajós még csavart rajta párat: egyrészt az alkotók csak a legvégén ismerhetik meg egymást, másrészt megtörtént, hogy olyanokat is belevont a munkafolyamatba, akik nem feltétlenül ebben a műfajban tevékenykednek. Nem véletlenül a kedvenc epizódunk az, amikor Kőhalmi Zoltán "megénekli", mennyire utálja a porszívót...

November 18-án pedig  indul a harmadik évad, amely ezúttal a 2020-as Sziget himnuszának megírása körül forog. A zeneszerző ezúttal Puskás Peti, a szövegíró Süveg Márk Saiid, a produceri feladatot most először egy teljes zenekar, a Qualitons látja el, az énekes pedig Papp Szabi. 

"Bár a Dalfutár valójában nem is a zenéről, hanem az emberi együttműködésről szól, a játék mégiscsak a dalszerzés körül forog" – mesélte Hajós. "Szeretjük, ha jó dalok születnek a műsorunkban, mert a popzene mértékegysége a sláger. A műsorban alkotó zenészek, szövegírók, producerek és énekesek számára nagy elismerés, hogy a Sziget minket választott. Nekem személyesen pedig fontos üzenet, hogy függetlenül, tv-k nélkül, az internetről is vezet út a Nagyszínpadra" – tette hozzá Hajós, aki elmondta, hogy ezzel a Sziget  – a Samsung mellé – beállt a Dalfutár főtámogatójának.

Ezúttal négy csapat, 4x4 alkotó dolgozik majd egy-egy Sziget "dalon", s mostantól januárig  négy mű születik majd, melyek egyike lesz a 2020-as Sziget "dicsőítő éneke".

"Hajós és Jeli András műsora rendkívül kreatív és izgalmas, nem beszélve arról, hogy nagyon népszerű a hazai zenerajongók körében, mi pedig szeretnénk egy jó himnuszt összehozni, és rendkívül fontosak számunkra a hazai zenerajongók, ezért nagyon örültünk a Dalfutár megkeresésének" – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

Dalfutár, Hajós András, Sziget 2020, himnusz

 

 

Szólj hozzá!


R. Kelly is bepróbálkozot a koronavírussal

R. Kelly is bepróbálkozot a koronavírussal

Rájár a rúd az egykoron oly népszerű Grammy-díjas amerikai énekesre, aki 2019 februárjában került börtönbe. R. Kelly házi őrizetes kérelmét...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az Everness fesztivált is augusztus utolsó hétvégéjére rakták át

Úgy tűnik, már a hazai fesztiválszervezők sem bíznak abban, hogy a veszély júniusra elmúlik (max. a helyzet...), ugyanis egyre többen tologatják az időpontokat augusztus végére. Ezúttal a siófoki Everness fesztivál kényszerült halasztásra.

Életében nem énekelt még ennyi ember előtt a milánói dómban Andrea Bocelli

Húsvét vasárnap koncertet ad a hazánkban is roppant népszerű olasz tenor Andrea Bocelli a milánói dómban, ahol természetesen az Ave Maria sem marad majd ki a repertoárból. Pályafutása során először senki sem fog ülni a nézőtéren. Annál többen a képernyők előtt...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek