Idén a Dalfutár szállítja a Sziget himnuszát

2019/11/18  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Hetekkel ezelőtt észrevettük, hogy a Dalfutár dalszerzőket keres a FB-on. Gondoltuk, megkeressük őket, hogy ez így most miért meg hogyan, de annak ellenére, hogy elolvasták megkeresésünket, a mai napig nem reagáltak rá. Sajnáljuk. Ettől még imádjuk a műsort.

Idén a Dalfutár szállítja a Sziget himnuszát

Amikor egy szám eljut a közönséghez, már nemigen foglalkozunk azzal, hogy mi is volt a dal útja az első szavak, akkordok megalkotásától az előadásig, kedvenc cipőnket is úgy hordjuk, hogy fogalmunk sincs arról, hogyan lett a bőrdarabból lábbeli. De attól még nagyon érdekes a dolog!

Hajós András műsora egy darabig a TV2-n ment, aztán ott valami miatt nem kellett, a Youtube-on folytatódott tovább. Amellett, hogy lépésenként mutatja meg egy-egy dal születését, Hajós még csavart rajta párat: egyrészt az alkotók csak a legvégén ismerhetik meg egymást, másrészt megtörtént, hogy olyanokat is belevont a munkafolyamatba, akik nem feltétlenül ebben a műfajban tevékenykednek. Nem véletlenül a kedvenc epizódunk az, amikor Kőhalmi Zoltán "megénekli", mennyire utálja a porszívót...

November 18-án pedig  indul a harmadik évad, amely ezúttal a 2020-as Sziget himnuszának megírása körül forog. A zeneszerző ezúttal Puskás Peti, a szövegíró Süveg Márk Saiid, a produceri feladatot most először egy teljes zenekar, a Qualitons látja el, az énekes pedig Papp Szabi. 

"Bár a Dalfutár valójában nem is a zenéről, hanem az emberi együttműködésről szól, a játék mégiscsak a dalszerzés körül forog" – mesélte Hajós. "Szeretjük, ha jó dalok születnek a műsorunkban, mert a popzene mértékegysége a sláger. A műsorban alkotó zenészek, szövegírók, producerek és énekesek számára nagy elismerés, hogy a Sziget minket választott. Nekem személyesen pedig fontos üzenet, hogy függetlenül, tv-k nélkül, az internetről is vezet út a Nagyszínpadra" – tette hozzá Hajós, aki elmondta, hogy ezzel a Sziget  – a Samsung mellé – beállt a Dalfutár főtámogatójának.

Ezúttal négy csapat, 4x4 alkotó dolgozik majd egy-egy Sziget "dalon", s mostantól januárig  négy mű születik majd, melyek egyike lesz a 2020-as Sziget "dicsőítő éneke".

"Hajós és Jeli András műsora rendkívül kreatív és izgalmas, nem beszélve arról, hogy nagyon népszerű a hazai zenerajongók körében, mi pedig szeretnénk egy jó himnuszt összehozni, és rendkívül fontosak számunkra a hazai zenerajongók, ezért nagyon örültünk a Dalfutár megkeresésének" – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

Dalfutár, Hajós András, Sziget 2020, himnusz

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek