Idén is fesztivállal ünneplik a dupla napfelkeltét Torockón

2023/08/10  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Színes kulturális és zenei kínálattal várja mától a közönséget a Double Rise fesztivál az erdélyi Torockón.

Fotó: Molnár Ferenc/Double Rise

A fesztivál elnevezése egy különleges természeti jelenségre utal: az év egy bizonyos időszakában a hajnali napfelkelte során előbb eltűnik, majd a Székelykő hasadékában újra felbukkan a nap. A páros napfelkelte, a falubeliek vendégszeretete és a fesztiválozók, azaz a napfelkelők által teremtett hangulat egyedi atmoszférát kölcsönöz az eseménynek.

A vasárnapig tartó fesztiválra talán az eddigi "legvagányabb" programsorozattal készültek a Székelykő lábánál.

A háromnapos fesztiválon fellép a 30Y, az Analog Balaton, a 4S Street, a Margaret Island és a Pogány Induló. A Kispál és a Lovasi pénteki produkciójára a Kispál-rajongókat is várják – ez az egyetlen idei fellépésük Erdélyben.

A fesztivál könnyűzenei kínálata idén elektronikus zenei programmal is bővül, a Dübörgőben minden este más lemezlovas keveri a zenét. A Folkudvarban a Parno Graszt és a Csángálló lép fel, de kalotaszegi, szászcsávási és magyarlapádi hagyományőrzők, környékbeli adatközlők is jelen lesznek. A házigazda Kacsó Hanga Borbála és Berecz István, valamint a Tokos Zenekar lesz.

 A részletes program itt.

Double Rise, Torockó, Románia

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek