Idén nyáron is DÉJÀ VU-nk lesz

2022/11/25  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Ha valaki nem előz be, a 2023-as fesztiválszezon június elején kezdődik, méghozzá az ország legnagyobb retró bulifolyamával, a szegedi DÉJÀ VU fesztivállal, június 1-3-között, az újszegedi partfürdőn.(FRISSÍTVE)

Idén nyáron is DÉJÀ VU-nk lesz

Idén 10. alkalommal szállhatunk be a legnagyobb hazai zenei időgépbe, mely visszarepít minket a 2000-es és azt megelőző pár évtizedbe, megidézve a kor legjobb bulijait. A tavaly is végig telt házas szegedi DÉJÀ VU fesztivál felsorakoztatja azokat a külföldi és hazai előadókat is, akiknek zenéire oly sokan buliztak annak idején.

A 2023-ra tervezett majd egy tucat nemzetközi sztárból egyelőre négy már biztos. Jön örökzöld slágereivel az angol fiúbanda, a Blue, a 2009-es MTV Music Awardson nagyot arató énekesnő, Inna, továbbá a dán Safri Duo, valamint tiszteletét teszi Szegeden Németország egyik legsikeresebb DJ/Producer csapatának DJ produkciója, DJ SASH!.

A Blue olyan sztárokkal dolgoztak együtt, mint Stevie Wonder vagy Elton John. Utóbbival a Sorry Seems To Be The Hardest Word című dal kollaborációjával vonultak be az összebújós házibulik világába. A csapat nevéhez persze számtalan egyéb örökzöld sláger is köthető, így például az All Rise, a One Love vagy a Curtain Falls.

Elena Alexandra Apostoleanu, művésznevén Inna karrierje 2008-ban indult a Hot című albumával, melynek címadó dala hamar a slágerlisták élére került. Inna a 2009-es romániai MTV Music Awardson megnyerte a „Legjobb Tánc”, a „Legjobb új előadó” és a „Legjobb Show” kategóriát, valamint a Border Breakers Awards-ot.

A Safri Duo egy dán ütős páros, mely eredetileg klasszikus zenét játszott, majd 1999-től nyitottak az elektronikus zene irányába. 2000 elején elkészült a „The Bongo Song” című számuk, ami gyorsan a klubok kedvencévé vált és része lett a sydneyi 2000-es nyári olimpia nyitórendezvényének is.

SASH! az egyik legsikeresebb német DJ/producer. Világszerte több mint 26 millió eladott lemezzel és több mint 65 arany és platina díjjal büszkélkedhet. Szegeden SASH! DJ szettjére bulizhatunk a jövő évi DÉJÀ VU fesztiválon.

Az Újszegedi Partfürdőn idén nyáron újra tiszteletét teszi az olasz Effiel 65, akiknek slágerét, a ’Blue’-t legutóbb a világ első számú lemezlovasa, David Guetta gondolta újra.

A 90-es években újra kitört a szamba láz – azóta is tart –, és mindenki a brazil karneválokról álmodozott köszönhetően a SAMBA DE JANIERO című dalnak. (Azért a Malacka és a Tahó Brazilja sem rossz :) ) Idén nyáron élőben is bulizhatunk rá a Bellinivel.

2023-ban először köszönthetjük a DejaVu színpadán PANJABI MC-t. Megvan még a 2000-es évek eleje, amikor az indiai kultúra keveredett a Knight Rider dallamaival? :)

Bár tavaly mind a fesztivál, mind az énekesnő nagyon készült egy igazi nagy bulira, de sajnos a román világsztár annyira beteg lett a fellépése előtt, hogy kénytelen volt a hotelszobájából üzenni a rajongóknak. Idén – reméljük – semmi nem állhat az útjába, és megérkezik Szegedre Alexandra Stan.

Várjuk a többi fellépő, köztük a magyar retrósztárok bejelentését, addig is itt a tavalyi fesztivál aftermovie-ja.

DÉJÀ VU, Szeged, Blue, Inna, Safri Duo, DJ SASH.

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek