Idén nyáron is DÉJÀ VU-nk lesz

2022/11/25  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Ha valaki nem előz be, a 2023-as fesztiválszezon június elején kezdődik, méghozzá az ország legnagyobb retró bulifolyamával, a szegedi DÉJÀ VU fesztivállal, június 1-3-között, az újszegedi partfürdőn.(FRISSÍTVE)

Idén nyáron is DÉJÀ VU-nk lesz

Idén 10. alkalommal szállhatunk be a legnagyobb hazai zenei időgépbe, mely visszarepít minket a 2000-es és azt megelőző pár évtizedbe, megidézve a kor legjobb bulijait. A tavaly is végig telt házas szegedi DÉJÀ VU fesztivál felsorakoztatja azokat a külföldi és hazai előadókat is, akiknek zenéire oly sokan buliztak annak idején.

A 2023-ra tervezett majd egy tucat nemzetközi sztárból egyelőre négy már biztos. Jön örökzöld slágereivel az angol fiúbanda, a Blue, a 2009-es MTV Music Awardson nagyot arató énekesnő, Inna, továbbá a dán Safri Duo, valamint tiszteletét teszi Szegeden Németország egyik legsikeresebb DJ/Producer csapatának DJ produkciója, DJ SASH!.

A Blue olyan sztárokkal dolgoztak együtt, mint Stevie Wonder vagy Elton John. Utóbbival a Sorry Seems To Be The Hardest Word című dal kollaborációjával vonultak be az összebújós házibulik világába. A csapat nevéhez persze számtalan egyéb örökzöld sláger is köthető, így például az All Rise, a One Love vagy a Curtain Falls.

Elena Alexandra Apostoleanu, művésznevén Inna karrierje 2008-ban indult a Hot című albumával, melynek címadó dala hamar a slágerlisták élére került. Inna a 2009-es romániai MTV Music Awardson megnyerte a „Legjobb Tánc”, a „Legjobb új előadó” és a „Legjobb Show” kategóriát, valamint a Border Breakers Awards-ot.

A Safri Duo egy dán ütős páros, mely eredetileg klasszikus zenét játszott, majd 1999-től nyitottak az elektronikus zene irányába. 2000 elején elkészült a „The Bongo Song” című számuk, ami gyorsan a klubok kedvencévé vált és része lett a sydneyi 2000-es nyári olimpia nyitórendezvényének is.

SASH! az egyik legsikeresebb német DJ/producer. Világszerte több mint 26 millió eladott lemezzel és több mint 65 arany és platina díjjal büszkélkedhet. Szegeden SASH! DJ szettjére bulizhatunk a jövő évi DÉJÀ VU fesztiválon.

Az Újszegedi Partfürdőn idén nyáron újra tiszteletét teszi az olasz Effiel 65, akiknek slágerét, a ’Blue’-t legutóbb a világ első számú lemezlovasa, David Guetta gondolta újra.

A 90-es években újra kitört a szamba láz – azóta is tart –, és mindenki a brazil karneválokról álmodozott köszönhetően a SAMBA DE JANIERO című dalnak. (Azért a Malacka és a Tahó Brazilja sem rossz :) ) Idén nyáron élőben is bulizhatunk rá a Bellinivel.

2023-ban először köszönthetjük a DejaVu színpadán PANJABI MC-t. Megvan még a 2000-es évek eleje, amikor az indiai kultúra keveredett a Knight Rider dallamaival? :)

Bár tavaly mind a fesztivál, mind az énekesnő nagyon készült egy igazi nagy bulira, de sajnos a román világsztár annyira beteg lett a fellépése előtt, hogy kénytelen volt a hotelszobájából üzenni a rajongóknak. Idén – reméljük – semmi nem állhat az útjába, és megérkezik Szegedre Alexandra Stan.

Várjuk a többi fellépő, köztük a magyar retrósztárok bejelentését, addig is itt a tavalyi fesztivál aftermovie-ja.

DÉJÀ VU, Szeged, Blue, Inna, Safri Duo, DJ SASH.

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek