A Sivatagi Fiúk visszatérnek Budapestre

A Tinariwen 13 év után látogat el ismét Budapestre: az Akvárium Klub NagyHalljában adnak majd koncertet 2024 szeptemberében.

A Sivatagi Fiúk visszatérnek Budapestre
Kinek mond valamit ez a három betű: SBB?

Kinek mond valamit ez a három betű: SBB?

Aki a progrock szerelmese, annak biztosan! A legendás lengyel progresszív rock zenekar október 17-én a fővárosi Erkel Színházban lép fel.
 
Ősz húrja zsong – blues-rock koncertsorozat az Analogban

Ősz húrja zsong – blues-rock koncertsorozat az Analogban

Heted-HÉT országból érkeznek zenészek Budapestre a LOTS Music most induló őszi blues-rock koncertsorozatának keretében. A sort szeptember 30-án a finn Ben Granfelt lemezbemutató koncertje nyitotta,
 
 
Megjelent a Bluestone első stúdióalbuma!

Kézdy Luca, Hobo, Little G Weevil: megjelent a Bluestone első stúdióalbuma

2023. szeptember 4-én megjelent a Bluestone legelső stúdióalbuma, No. 1. címmel. A 12 dalt tartalmazó CD korongon 10 feldolgozás és 2 saját szerzemény szerepel, azaz egy ugyanazon dal magyar és angol nyelvű verziója.
 
Kékfű-fesztivál Abaligeten

Kékfű-fesztivál Abaligeten

2023. augusztus 11-13. között ismét Abaliget ad otthont a Magyar Bluegrass Zenei Egyesület (HuBMA) húszéves jubileumát ünneplő hagyományos nemzetközi fesztiváljának.
 
Június végén Sabar Blues 6. Káptalantótiban!

Június végén Káptalantótiban szól a blues

Idén már hatodik alkalommal gyűlnek össze a blues zene szerelmesei a Balatontól néhány kilométerre, a Tapolcai-medencében elhelyezkedő aprócska falucskában, Káptalantótiban.Természetesen a minőségi zene mellé minőségi bor is dukál, amiről a szervező borház gondoskodik majd.
 
Egy meglepetés fellépő kivételével teljes a Veszprém Blues Fesztivál programja

Ma elrajtol a Veszprém Blues Fesztivál

Ahogy arról már hírt adtunk, koncertekkel, kiállításokkal, workshopokkal és beszélgetésekkel várja az érdeklődőket 2023. április 13. és 16. között a műfaj eddigi legnagyobb magyarországi eseménye, a Veszprém Blues Fesztivál.
 
 
Fotó: Dáma Lárma 2022

6. Dáma Lárma – 30 csaj áll színpadra a Barba Negra Blue Stage-ben

Pénteken már hatodik alkalommal állnak színpadra kis hazánk tehetséges női rockzenészei, hogy a Dáma Lárma rendezvénysorozat keretén belül eljátsszák kedvenc dalaikat. A Barba Negra Blue Stage-be szervezett esten ezúttal a 'tánc' jegyében összeválogatott szerzeményekből álló...
 
Fotó: PBG/FB

Több mint 20 év után újra összeáll a Palermo Boogie Gang

A legendás zenekar a Veszprémi Blues Fesztiválon lép fel – kizárólag erre az alkalomra állnak össze újra. A zenekart a koncert bejelentésével egy időben beavatták a Magyar Rockhírességek Csarnokába, és Kepes Róbert basszusgitáros hangszere bekerült a Rockmúzeum gyűjteményébe.
 
Előkerült egy elveszettnek hitt DOORS-dal

Előkerült egy elveszettnek hitt DOORS-dal

A "Paris Blues" hosszú és kanyargós utat járt be a megjelenéséig...
 
Idén nyáron is DÉJÀ VU-nk lesz

Idén nyáron is DÉJÀ VU-nk lesz

Ha valaki nem előz be, a 2023-as fesztiválszezon június elején kezdődik, méghozzá az ország legnagyobb retró bulifolyamával, a szegedi DÉJÀ VU fesztivállal, június 1-3-között, az újszegedi partfürdőn.(FRISSÍTVE)
 
Négy Grammy-díjas előadó, közel 40 fellépő, több mint 50 koncert: Veszprém Blues Fesztivál

Négy Grammy-díjas előadó, közel 40 fellépő, több mint 50 koncert: Veszprém Blues Fesztivál

Koncertekkel, kiállításokkal, workshopokkal és beszélgetésekkel várja az érdeklődőket 2023. április 13. és 16. között a műfaj eddigi legnagyobb magyarországi eseménye, a Veszprém Blues Fesztivál.
 
Illusztráció: Barba Negra

Kék vagy vörös? Így alakul a Barba Negra koncerttérképe

Azt megírtuk már, hogy két ütemben Csepelre költözik a Barba Negra. A kommentelők közül is sokan érdeklődtek afelől, hogy akkor most melyik koncert hol is lesz – íme, itt a válasz.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek