Indítsd az őszt fesztiválozással a Kerekdombon!

2022/09/12  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Szeptemberben három napra zenével, irodalommal, színházzal, különleges borkóstoló programokkal telnek meg Európa mértani középpontjának, Tállyának a pincészetei és szőlőskertjei. A Margaret Island, a Blahalouisiana, a Honeybeast, a Budapest Bár és Caramel is fellép többek közt szeptember 16-18. között a Kerekdomb Fesztiválon.

Fot6ó: Kerekdomb Fesztivál

A fesztiválnak nemcsak helyszínt és csodálatos hátteret adnak a helyi borászatok – mint például a Szűcs Pince, a Zsadányi Pincészet, a Somszög Birtok és a Nyerges Udvar -, de fontos mozgatórugói is annak, hiszen minden évben számos gasztro- és borkülönlegességgel, érdekes történetekkel, koncerttel, felolvasásokkal színesített kóstolókkal is készülnek. A borrajongók külön borútlevelet is válthatnak, hogy megízleljék a helyi borokat.

Napközben e-bike- és evezős túrák várják a mozogni vágyókat, az Aktív Magyarországgal együttműködve futócipőt húzva a Tállya-Golop futásra is be lehet nevezni, de fel lehet fedezni az UNESCO világörökség részét képező Tokaji Borvidék varázslatos dűlőit is, miközben a helyi borász mester mesél a szőlőkről és a poharakba csorduló borokról. A látogatók Tállya történelmével is megismerkedhetnek a Hosszúlépés.járunk? sétáin. Emellett izgalmas színházi és irodalmi előadások, filmvetítések, gyerekprogramok, ültetett borkóstolók is szerepelnek a háromnapos fesztivál programjai közt.

Esténként a koncerteké a főszerep: fellép a Margaret Island, a Blahalouisiana, a Honeybeast és a Budapest Bár, Caramel akusztikus koncerttel készül, de hallhatjuk még többek között Apey, Barabás Lőrinc, Palya Bea és zenekara, a Sorbonne Sexual, a Hét Hat Club, Saya Noé, a Kertekalatt, a Platon Karataev duo, a The Anahit akusztik duó és a Szilárd Piano Projekt dalait is.

A színházban ezúttal az Art-Színtér és a Művészetek Völgye közös darabját, a Mr. és Mrs-t mutatják be, valamint Edward Albee, Három magas nő című előadását. Pokorny Lia LIAison c. zenés stand-up estjével érkezik Tállyára, Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós Kártyajáték című irodalmi műsorukkal, Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska pedig Pilinszky és én előadásukkal.

A tállyai evangélikus templom remek akusztikájának köszönhetően kiváló terepe a komolyzenei koncerteknek, így itt élvezheti a közönség Rohmann Ditta gordonkaművész és Szirtes Edina Mókus kamaraformációját és a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjét is.

Cziffra György világhírű magyar zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország hivatalos emlékévként ünnepli, melynek keretében világszerte számos hangversenyt, előadást, mesterkurzust, tehetséggondozó programot szerveznek. A Kerekdomb Fesztiválon is találkozhatunk a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjasával: a tállyai evangélikus templomban Berecz Mihály zongoraművész ad szólóestet.

A teljes programkínálat a www.kerekdombfeszt.hu oldalon érhető el, ahol szeptember 1-től megvásárolhatók a napijegyek és 14-ig le lehet csapni a kedvezményes bérletekre is.

 

Kerekdomb Fesztivál, Tállya, ősz, bor

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek