Év koncertje - szavazás

Ingyenes koncertek egész nap: ArtTÉR 2014

2014. március 27.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Március 30-án, a belváros négy helyszínén, ArtTÉR néven egész napos művészeti fesztivál lesz. A Budapesti Tavaszi Fesztivál kísérőrendezvényeiként megvalósuló programok közvetíteni kívánnak a magas kultúra és a popkultúra között. Ez utóbbit nem értjük pontosan, mit jelent, de a koncerteknek örülünk.

 Ingyenes koncertek egész nap: ArtTÉR 2014

Fellép a Budapest Bár, a Muzsikás, feldolgozásszámokat játszik a PASO. A Rájátszás-koncerten fellép Beck Zoltán (30Y), Erdős Virág, Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László (Kistehén) és Szűcs Krisztián (HS7). Shakespeare szonettjeit Senával és az Akkezdet Phiaival mutatja be a WH. Fellép még Szabó Benedek és a Galaxisok, az egyszerre melankolikus és energikus Elefánt és Jónás Vera.

Minden program ingyenesen látogatható!

A Városháza téren felállított színpadon fellép a Budapest Bár, a tavaly 40. születésnapját a Szigeten ünneplő Muzsikás Együttes, valamint a Pannonia Allstars Ska Orchestra, ami egy ritkán látható műsorával érkezik: híres magyar és nemzetközi zenekarok dalait, népszerű filmzenék feldolgozásait játssza a saját stílusában. LGT, Illés, Rihanna, Cseh Tamás, Amy Winehouse, Blur, Trónok harca, Ponyvaregény, Nancy Sinatra, Macskafogó, Liszt Ferenc, Gershwin. Sztárvendégeik: Kiss Erzsi, Harcsa Veronika, CèAnne és Szűcs Krisztián.

A Gozsdu Manó Klubban vasárnap délután a népszerű improvizációs színházi csoport, a Momentán Társulat lép fel, akik azt állítják magukról, hogy még ők sem tudják, mit tesznek majd 5 perc múlva. És ez igaz is, a nézőkön múlik, mi fog történni!

Őket az Elefánt követi, ami egyszerre tud nagyon melankolikus és energikus is lenni. Egyedi hangzásvilágukat és erős szövegeiket már most rengetegen szeretik.

Az utóbbi évek legérdekesebb produkciójává összeálló Rájátszásban népszerű zenészek és költők-írók dolgoznak együtt már 3 éve. A 30Y-os Beck Zoli Háy János versekre ír dalt, Kollár-Klemencz László (Kistehén) és Grecsó Krisztián már egy kislemeznyi közös dalt írt együtt, ahogy Szálinger Balázs és a Heaven Street Seven frontembere, Szűcs Krisztián is. Erdős Virág Kollárral történő közreműködéséből született többek között az Ezt is elviszem magammal című sláger. Játék a szavakkal, a verssel és a dallal.

Az Ankertben a tavalyi évben első magyar nyelvű lemezével jelentkező Szabó Benedek és a Galaxisok, akik megénekelték, milyen érzés is 25 évesnek lenni. Mit kezd egymással Shakespeare és a népszerű hip-hop csapat, az Akkezdet Phiai és az Irie Maffiából is ismert Sena? A WH fellépésén rengeteg szonettet lehet hallani. Az vagy nekem, mint testnek a kenyér - szövegelhetjük a fellépőkkel. Este 20:30-kor lép fel Jónás Vera. Az énekes, dalszerző, gitáros Jónás Vera olyan crossover stílusban írja és szólaltatja meg dalait, amely az élő elektronikát teljesen akusztikus hangzással ötvözi, s teszi ezáltal is egyedivé és eredetivé a szerzeményeket.

A koncerteken kívül lesznek gyerekfoglalkozások (Szamárfül Projekt, Ezerarcú Multikulti, Cellux Csoport, Tündérflotta) a BTF-házban és színházi műsorok is.

Részletes program:
Városháza Park
Nagyszínpad
15.00 | Budapest Bár
17.00 | Muzsikás
19.15 | PASO - Plays Covers feat. Kiss Erzsi, Harcsa Veronika, Cayenne és Szűcs Krisztián

BTF ház
10.00 | Szamárfül Projekt - színházi előadás
10.00-14.00 | Cellux Csoport - Családi kézműves foglalkozások, workshopok az újrahasznosítás jegyében 5-12 éveseknek és szüleiknek
11.00 | Ezerarcú Multikulti - interaktív drámajáték és foglalkozások

Gozsdu Manó Klub
11.00 | Tündérflotta - játékos foglalkozások 3-7 éveseknek
11.30 | Playgrund - improvizációs drámajáték 6-12 éveseknek
16.00 | Momentán Társulat - interaktív, improvizációs színház
18.00 | Elefánt Zenekar
20.00 | Rájátszás

Gozsdu Pódium
10.30 | Lóci játszik
11.30 | Shodor Balázs
12.30 | Hó Márton és a jégkorszak
13.30 | Illegal Classical

Ankert Klub
16.30 | Szabó Benedek és a Galaxisok
18.30 | W.H Shakespeare projekt meet A.K.K.E.Z.D.E.T.P.H.I.A.I
20.30 | Jónás Vera
22.00 | Belle Belle (live act)


 

 

Szólj hozzá!


Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az Omega és a Creedence Clearwater Revival (?)

Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az...

Egy Facebook-bejegyzésből tudtuk meg, hogy Woodstock 50. évfordulójára Őriszentpéteren egy megabulival készülnek augusztus 17-én.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ha addig több előadót nem zárnak ki, kész A DAL szombati döntőseinek listája

Döntőjéhez érkezett A Dal 2019, szombaton kiderül, hogy a nyolcas mezőnyből melyik mű nyeri el a Magyarország legjobb dala címet.

Férfiuralom van a toplistákon

A nemek közötti szakadékra mutatott rá a BBC kutatása, amely szerint a tavalyi toplistás popzenei számok előadói között háromszor annyi férfi volt, mint nő.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek