Ismét Magyarország kapta meg a WOMEX rendezési jogát

2019/10/12  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Öt év után jövőre ismét Budapest ad otthont a világzenei expónak. A Womexet (World Music Expo) 2020-ban a 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál részeként szervezik meg a magyar fővárosban.

Jojo Abot, ghánai énekesnő

Az idei, tamperei Womexet október 23-tól 27-ig rendezik meg. A kibővített magyar stand arculatán vissza fog köszönni a 2020-as budapesti rendezés ténye. A hivatalos programban szerepel a  Romano Drom koncertje, és a rendezői staféta átadása is.

A Hangvető a Womex-tulajdonos Piranha Arts-szal együttműködve szervezi meg a 2020-as eseményt. Mint a Hangvető közölte, a kelet-európai térség legnagyobb világzenei eseménye, az elmúlt héten immár negyedszer megrendezett Budapest Ritmo fesztivál sikerének is köszönhető, hogy a Womex 1994 óta íródó történetében 1995 után jövőre másodszor is Budapest lesz a Womex házigazdája.

A Womex a világ legfontosabb világzenei összejövetele, amelyet évente rendeznek meg Európa valamelyik kulturális központjában. A Womex egyszerre vásár, világzenei showcase fesztivál és konferencia: a népzene és világzene területéről minden fontosabb szereplőt összegyűjt a világ mintegy száz országából. Kiadók, koncert- és fesztiválszervezők és előadók nagyszabású nemzetközi találkozása ez, amely középpontjában a különböző nemzetek – köztük a rendező, 2020-ban Magyarország – zenei kultúrájának megismertetése áll.

A 2020-ös budapesti Womexre kilencven ország több mint 2700 szakemberét várják. Több mint ötszáz lemezkiadó képviseltetheti magát és köthet megállapodásokat új albumokra, háromszáznál is több újságíró tudósíthat az eseményekről. A helyszínnek a 2015-ben sikeresen vizsgázott három intézményt, a Müpát, a Bálnát és az A38 hajót jelölték ki ismét.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében múlt vasárnap zárult világzenei fesztiválon, a Budapest Ritmo-n egyebek mellett zöld-foki szigeteki, portugál, etióp, ecuadori, perui, szerb, francia, albán, olasz és természetesen magyar előadók léptek fel nagy sikerrel az Akvárium Klubban, a díszvendég pedig Lengyelország volt. A Budapesti Ritmo Díjat idén Hilde Björkum vehette át, aki 29 éve vezeti Skandinávia legnagyobb világzenei rendezvényét, a Förde Traditional and World Music Festivalt. Björkum mintegy húsz magyar együttest mutatott be Norvégiában, köztük a Muzsikást, Lajkó Félixet és a Cimbalibandet.

Womex, világzene, World Music Expo, CAFe Budapest

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek