Jelenléti ív: Balaton Sound, Strandfesztivál

2014/03/31  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A többszörös Grammy-díjas Timbaland, a nyolc év szünet után összeálló Deep Dish, a minimal techno művész, Richie Hawtin, a slágergyáros Martin Solveig, a lehengerlő Rita Ora, az utóbbi években egyre sikeresebb DVBBS valamint a lendületes Blasterjaxx – velük rukkolt elő a Sound, Parov Stelar, John Newman, a Knife Party, Dub FX és Wilkinson, Tankcsapda 25. – velük kampányol a Strandfesztivál. .

Jelenléti ív: Balaton Sound, Strandfesztivál

Zamárdi, július 10-13. – Fogynak a jegyek!

Timothy Zachery Mosley, alias Timbaland valódi intézmény a szakmájában. Többszörös Grammy-díjas producer-óriás, kinek szakértelmében a kortárs könnyűzene nagyágyúi bíznak, kivételes képességű, trendformáló dalszerző és szövegíró, fülbemászó, a nemzetközi listákon mindig kiemelkedően teljesítő slágerek szerzője. Az egyedi stílusú, illetve hangzásvilágú zenéiről világszerte ismert rapper és énekes karrierje csaknem húsz éve tart, neve összefonódott a szexi, dögös és ellenállhatatlan modern r'n'b-vel, de a mainstream hip-hop és a pop világa sem áll távol tőle.

Az idei Balaton Sound egyik legnagyobb szenzációjának minden bizonnyal a nyolc év szünet után újra összeállt Deep Dish fellépése ígérkezik. A fantáziadús, eklektikus és progresszív house anyagairól, világhírű előadók számaiból kikevert remixeiről híres iráni-amerikai DJ-producer páros, Ali “Dubfire” Shirazinia és Sharam Tayebi duója a kilencvenes évek közepén kerültek reflektorfénybe és a kétezres évek elején váltak a műfajt meghatározó, kultikus alakulattá. Nemrégiben Quincy címmel új single-t adtak ki, és 2014-ben egy 15 állomásos világkörüli turné keretében júliusban tiszteletüket teszik a MasterCard Balaton Soundon is.

Richie Hawtin a modern e-zene történetének egyik legkiemelkedőbb egyénisége. Innovatív, elektronikus zenészgenerációkat inspiráló és kinevelő minimal techno művész. Egyedi stílusát az elektronika nagy klasszikusainak illetve a detroiti techno-közösség hagyományos ütemeinek vegyítéséből nyeri, önálló mix szériáiból és formabontó albumainak anyagaiból felépített vegytiszta szettjei óriási tömegeket vonzanak világszerte.

Martin Solveig egy excentrikus francia elektronikus zenész, DJ és producer, könnyed, 0-99 éves korig korlátlanul fogyasztható, popos house trackjeivel hódító slágergyáros, aki minden őrültségre kapható a keverőpult mögött, hogy önfeledt bulizásra késztessen mindenkit. Hosszú ideje kirobbanthatatlan a DJ Mag 100-as listájáról, nevéhez köthető az utóbbi idők legkedveltebb bulihimnusza, a ‘Hello’, eddigi munkássága négy, több milliós példányszámban elkelt stúdióalbumot ölel fel és köztudott, hogy rajong a Balaton Soundért.

Az ellenállhatatlan Rita Ora csodás előadói képességekkel megáldott és lehengerlő, karizmatikus egyéniség. Ő az egyik legizgalmasabb, feltörekvő popcsillag; az önfeledt bulizásra csábító mainstream elektronika és a dögös r'n'b egyaránt jól áll neki.

Két fiatal titán, a huszonéves testvérpár Alex és Chris Andre alkotja az utóbbi időben zajos sikereket arató DVBBS (ejtsd: dubs) formációt. Kegyetlenül hangos, bivalyerős, a hangládák decibelkapacitását próbára tevő, izzasztó, könyörtelenül intenzív elektronikát tolnak. Megméretették már magukat a nagy nemzetközi fesztiválok közönsége előtt, legismertebb számukra, a Tsunamira pedig már több tízmillióan indultak be a Youtube-on.

Két mindenre elszánt, ambiciózus fiatal, tehetséges holland DJ-producer, Thom Jongkind és Idir Makhlaf áll a Blasterjaxx mögött. Lendületes, korszerű és nagyszabású, az electro, a big room és a progresszív house leghatásosabb elemeiből szintetizált elektronikában utaznak s megjelenésről megjelenésre komolyabb hírnévre tettek szert. Ennek köszönhetően ma már a szakma legjobbjaival állnak kapcsolatban és a legnagyobb bulikba, például a MasterCard Balaton Soundra, kapnak rendszeresen meghívást. 

A nemzetközi felhozatal mellett természetesen a legjobb magyarok is sorban igazolnak le a Soundra. A mostani csokorban már megtaláljuk az Irie Maffiát, The Carbonfoolst, a Punnany Massif-ot és a Brains-t is.

Nézzük, mi lesz a Strandon ugyanott, augusztus 20-23. között!

Decemberben elsőként igazolt a STRAND programjához a Parov Stelar Band. A rendkívül népszerű osztrák szupercsapat 2014-ben idehaza mindössze egyetlen, igazán nagy koncertet vállalt el: Zamárdi Szabadstrandján.

Hozzájuk csatlakozott a fiatal brit popsztár, John Newman, aki az elmúlt időben a világ legfontosabb slágerlistáit hódította meg. Newman “Love me Again” című dala hosszú ideje állandó vendége a leghallgatottabb, igazán minőségi zenét játszó adóknak, de a Rudimental “hangjaként” is sok rajongót szerzett már magának és idehaza is sokezres táborral bír. A hihetetlen hanggal megáldott sztár - egy világkörüli turné keretében - most először lép fel Magyarországon.

A tavalyi VOLT Fesztivál egyik legnagyobb sikereként ünnepelte a közönség az egykori Pendulum szívét-lelkét jelentő Rob Swire és Gareth McGrillen alkotta világraszóló, félelmetes energiákat felszabadító szuperprodukció, a Knife Party koncertjét. Majd’ egy éve várja és követeli őket újra a hazai közönség, így jó hír, hogy augusztusban a Strandon borzolják majd a hullámokat.

Dub FX sokszor járt már nálunk, saját elmondása szerint az Egyesült Államok után Magyarországon rajonganak érte a legtöbben. Aki látta már élőben, vagy akár a YouTube-on utcai, vagy éppen fesztiválos fellépését, tudja, hogy miért szereti ennyire a hazai nagyérdemű. Nem kérdés, hogy a Balaton partján is óriási bulit celebrál majd jegyese, Flower Fairy oldalán.

Ugyancsak a Petőfi Rádió nagy kedvencének számít Wilkinson, a nemzetközi hírű, profi és technikás brit drum'n'bass előadó, DJ és producer. Dinamikus, elegánsan szárnyaló, minden alkalomhoz passzoló és kiváló vokálokkal megküldött zenéjére nemrégiben kattantak rá a tömegek, produkciójával bejárta már a fél világot, letette névjegyét a legnagyobb bulikban és mindig sikert aratott. Maximálisan bízunk benne, hogy a Strandon is egy kifogástalan, lendületes és magával ragadó szettet varázsol elő nekünk.  


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek