Menopauza 1170x180

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

2024/03/27  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

Luca Bassanese & La Piccola Orchestra Popolare (IT)
04.13. Szombat | Akvárium Klub, NagyHall

A költő, trubadúr és aktivista Luca Bassanese (képünkön) és válogatott bandája bárhol, bármikor kimasíroztat a letargiából. Frenetikus olasz tarantella és balkáni rezesek, mozgalmi dalok és opera buffa egyesítik a közönséget egy eksztatikus szeánszban, és közben az üzenet sem marad el. Üdv a kalózhajón, ami az Adriai-tenger két partja között portyázik, és bárkit felvesz a fedélzetére!

Elán
04.11. Csütörtök | Szimpla Kert

Hamisítatlan kávéházi zene a 21. századból, gazdag hangzással, ahol a harmonikáé a főszerep, de a hegedű, cimbalom klarinét és énekhang sem marad el. Virtuóz szólók és könnyed szökellés a Balkán és a Kárpát-medence dallamai között. (A showcase programot az UPBEAT támogatja. A showcase program 40 perces koncertekből áll, ahol feltörekvő hazai és nemzetközi tehetségek mutatkozatnak be a szakmai közönségnek. A showcase program koncertjeire ingyenes a belépés!)

Duckshell
04.13. Szombat | Erzsébet tér / Terasz

A zenekart gimis barátok alapították 2017-ben, akik az éjszakában való találkozások által kiegészültek budapesti underground zenészekkel. Zenéjük stílusokon átívelő, kompromisszumoktól mentes: a két brazil tag és a magyar vonatkozás miatt főleg a Dél-Amerika – Balkán-félsziget tengely zenéiből táplálkozik, de számos más stílusból is merítve áll össze egyedi hangzásviláguk. A Ritmón a legújabb lemez anyagát füstölik el.

Almir Mešković & Daniel Lazar
04.13. Szombat | Akvárium Klub, Lokál

Almir Mešković (harmonika) és Daniel Lazar (hegedű) az oslói zeneakadémián találkoztak, ahol egyértelmű volt: dolguk van egymással. Csak ők hozhatták létre ezt a virtuóz keveréket, ami egyértelműen balkáni, de bátran beemel skandináv, pop és komolyzenei elemeket. A Ritmo egyik zenei csemegéje vájtfülűeknek!

 

Conga Heaven, Bongo Hell! dj’s – Cyborg Templar & Tibsā
04.12. Péntek | Erzsébet tér / Terasz

Cyborg Templar és Tibsā vállvetve hoznak egy világjáró szettet a Ritmo közönségének, laza lounge hangulatot teremtve az Erzsébet téren. A radiocafe zenei szerkesztője és barátja több évtizede gyűjtik és keverik népek zenéit korokon, műfajokon és dimenziókon átívelő tudattal. A Congo Heaven, Bongo Hell! – Cyborg Templar szombati rádióműsorának – hatórás különkiadása élőben, csak a Ritmón.

A teljes programtábla itt.

 

Tánc az Erzsébet téren és mindenhol – tavasszal újra ritmusba lendül Budapest

Budapest Ritmo, Bartók Tavasz

 

 

Szólj hozzá!


Decemberben érkezik a Demjén-film

Decemberben érkezik a Demjén-film

Befejeződött a Demjén Ferenc leghíresebb dalaira felfűzött romantikus zenés vígjáték forgatása. A "Hogyan tudnék élni nélküled?" című film...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Beton.Hofi bocsánatot kért a Sziget szervezőitől

Beton.Hofi augusztus 9-én ad koncertet a Szigeten. Saját bevallása szerint egyszer hamisított jeggyel is bejutott... A mostani koncertjével utólag elnézést is kér ezért a Sziget szervezőitől :)

FRINGE 2024: 300-ból választott ki a Zene Háza 30 zenészt – itt a névsor!

Idén nyáron a Magyar Zene Háza missziójának támogatásaként indult el a Fringe program, melynek keretében zeneiskolások, hobbizenészek, feltörekvő zenekarok és utcazenészek kapnak lehetőséget a fellépésre a Ház különböző pontjain. A júniusi határidőig közel 300 pályázat érkezett, közülük 30-an kapnak fellépési...
Új koncertek