Káposzta, sramli, Korda György és Magna Cum Laude - Vecsési Káposztafeszt

2019/09/16  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Idén már 19. alkalommal rendezik meg a savanyúság-imádók mekkájának is nevezhető Vecsési Káposztafesztet. A szeptember 21-én és 22-én elcsíphető rendezvényen a finomságok mellett olyan előadókkal is találkozhatunk, mint a Magna Cum Laude, vagy a Korda házaspár.

Káposzta, sramli, Korda György és Magna Cum Laude - Vecsési Káposztafeszt

Most, hogy lassan tényleg vége a nyárnak, ideje gondoskodni a téli időszak vitaminhiányos állapotának enyhítéséről, akár savanyítás formájában. A hagyományos Vecsési Káposztafeszten nem csak kóstolni vagy vásárolni lehet a legendás helyi finomságokból, de tippeket is kaphatunk a megfelelő savanyítási eljáráshoz.

Mindemellett rengeteg érdekes programmal is készülnek a szervezők. Az elmúlt években már a Káposztafeszt hagyományává vált a látványos felvonulás, ami vasárnap délelőtt, a Szentmise és terményáldás után kerül megrendezésre. A felvonuláson vecsési óvodás, iskolás csoportok, különböző egyesületek (tánccsoportok, kórusok, nyugdíjas klubok, baráti társaságok), zenekarok és vendégelőadók vesznek részt. A felvonuló csapatoknak a rendezvény helyszínén, a nagyszínpad előtt lehetőségük van megmutatni magukat a pontozó zsűrinek, akik értékelik az egyes csapatokat kreativitás, ötletesség, kivitelezés szempontjából.

Idén is keresik az ország legnagyobb káposztáját, amire bárki benevezhet, ha úgy gondolja, hogy méretben, és látványban is jóval termetesebb darabot sikerült felnevelnie saját földjén, mint amit a zöldségesnél lát az egyszerű vásárló.

Lesz még káposzta pakoló verseny és Krautkraft is, ami a fesztivál saját találmánya, de valójában nagyon egyszerű dolog. A feladat, egy fej káposztát kell kitartani nyújtott karral vízszintesen, aki a legtovább bírja, az a győztes.

Természetesen lesz főzőverseny is, illetve a kicsiknek bábszínház a Bálint Ágnes Emlékházban. A nagyobbakat pedig olyan a Becherovka színpadon szórakoztatja majd többek közt Korda György és Balázs Klári, a Groovehouse, Cory, Csordás Tibi, az Animal Cannibals, Burai Krisztián, Dj Dominique, és vasárnap este a Magna Cum Laude!

A rendezvény ingyenes, további információk ide kattintva: Vecsési Káposztafeszt

Vecsési Káposztafeszt, fesztivál, koncert, 2019, Korda György, Balázs Klári, Groovehouse, Magna Cum Laude, Dj Dominique, Kaláka, Animal Cannibals

Képtár

  • Káposzta, sramli, Korda György és Magna Cum Laude - Vecsési Káposztafeszt kép 78320
 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek