Év koncertje - szavazás

Kaptak 5 misit: mégis lesz Rockmaraton!

2013. június 03.  ·   Fesztivál   ·  MTI, koncert.hu

Megvan az oka annak, hogy a Rockmaraton nem került fel a koncert.hu fesztiváltérképére: egyszerűen azt hittük, nem lesz. Ugyanis a tavalyi rendezvényt így vezették fel: "2012-ben, az Apokalipszis évében, a világ pusztulása előtt megrendezzük az UTOLSÓ Rockmaraton fesztivált. "

Kaptak 5 misit: mégis lesz Rockmaraton!

A tavalyi sajtóközlemény így folytatódott: "Idén július 9-15 között Pécs mellett, a jól megszokott helyen, a Malomvölgyben, a rock és a metal völgyében, UTOLJÁRA gyűl majd össze a válogatott társaság. Hét teljes nap alatt végig bulizzuk az összes koncertet, megiszunk minden piát és méltóképpen megünnepeljük egy legendás történet befejezését." Pécs városa azonban ötmillió forinttal járul hozzá a Rockmaraton megrendezéséhez, s noha a szervezők a nehéz gazdasági helyzet miatt a 2012-es fesztiválon elköszöntek a közönségtől, az önkormányzat gesztusának eredményeként meggondolták magukat. Mivel azonban a Rockmaraton költségvetése a tavalyihoz hasonlóan 50 millió forint (az összeg 30 százaléka a külföldi előadók fellépési díja) nagyon számítanak a hazai rockerek jelenlétére.

A hetijegy ára elővételben júniusban: 9.990.- Ft
A hetijegy ára a helyszínen: 14.990 .- Ft
VIP Pass (csak a hetijeggyel együtt érvényes):9.990 .- Ft
A napijegyára: 4.990.- Ft

Nos, a történet, úgy tűnik, mégis folytatódik (reméljük, a világvége buli is jól sikerült), hiszen az idénkiadott sajtóközlemény szerint összesen 165 zenekart és 35 ezer érdeklődőt várnak a szervezők Magyarország (újra) meghatározó rockfesztiváljára, a június 24. és 30. közötti tizenharmadik pécsi Rockmaratonra.

Az eseményt a korábbi évekhez hasonlóan a Malomvölgyi Arborétumban tartják, az ott felállított négy színpadon kizárólag élőzenei produkciók lesznek. A program irányvonalát a rock/metál és a punk/hardcore határozza meg, a külföldi sztárok mellett a hazai élvonal is fellép - mondta Varga Zoltán szervező a pénteki pécsi sajtótájékoztatón.

Egy koncert erejéig visszatér Pécsre a német thrash legenda, a Kreator, amely két évtizeddel ezelőtt nagy sikerrel mutatkozott be a városban. Fellép a Rockmaratonon a stílusteremtő amerikai hardcore ikon, a Sick of it All, a szintén amerikai Terror és az Alpha & Omega is.

Koncertet ad a svéd black metál egyik legjelesebb képviselője, a Marduk, a szintén svéd progresszív metál zenekar, az Evergrey, továbbá az egyik legnépszerűbb folk metál banda, a svájci Eluveitie. A programot rajtuk kívül a brit punk úttörője, a 30 éves Business és a orosz Purgen is erősíti, a legkeményebb metál rajongóinak pedig az amerikai Veil of Maya és az After the Burial koncertje kínál kikapcsolódást.

A hazai felhozatalban a fiatalabbakhoz szóló Depresszió, és az idősebbek kedvence, a P. Mobil is ott lesz, de fellép a Pokolgép, az Ossian, a Lord, Deák Bill Gyula és Kalapács is.

A fesztivál sajtóanyagában olvasható, hogy a nem zenei programok helyszínéül idén két, egyenként kétezer négyzetméteres közösségi tér szolgál. Az Off-Rock Tanya civil szervezeteinek sátraiban elsősorban a természetvédelem, a drogprevenció, az emberjogi kérdések és az esélyegyenlőség témái kerülnek elő. A másik helyszínen hagyományőrzők, harcművész egyesületek, kézművesek, történészek jurtái és standjai épülnek fel, hogy a magyar történelemmel és kultúrával ismertessék meg a fiatalokat.

 

 
Képtár

  • Kaptak 5 misit: mégis lesz Rockmaraton! kép 13452
 

 

Szólj hozzá!


Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a rendőrségnek

Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a...

A biztonságos közlekedéshez kapcsolódó témában dalíró pályázatot írt ki a DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Több mint 50 év után előhívtak egy Beatles-negatívot

Több mint 50 év után hívtak elő egy fiókban rejtőző Beatles-negatívot, a koncertfotó Great Yarmouthban készült 1963 júliusában – írja a BBC hírportálja.

Pápai Joci győzelmével és plágiumgyanúval zárult A Dal második elődöntője

Szombat este A Dal című műsorban utoljára pontozott a tisztelt zsűri – megint adtak okot némi mérgelődésre nézői körökben. A legnagyobb port mégsem ez kavarta, hanem Freddie külön bejelentése a műsor végén, ami előre vetít egy újabb botrányos, plágiumvádakkal teli hetet a végjáték előtt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek